enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3346
EURO
35,1645
ALTIN
2.241,82
BIST
8.717,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
15°C
Diyarbakır
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Yağmurlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
12°C
Cuma Çok Bulutlu
12°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
12°C
DİYARBAKIR HABERİ
Çanakkale zaferinin 109. yıl dönümünde, şanlı zafer kutlanırken bu toprakları vatan kılmak uğruna can veren şehitler de yad edildi. DİYARBAKIR GAZETE- “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109’uncu yıl dönümü” kapsamında bir dizi program gerçekleştirildi. Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla gerçekleştirilen programlar, Hava Şehitliği’ndeki çelenk sunma töreniyle...
18.03.2024
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. DİYARBAKIR GAZETE – Vali Su, mesajında, ülkenin şanlı tarihinin altın sayfalarından biri olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109 yıl önce yüce milletin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini dünyaya bir kez daha ilan ettiği,...
17.03.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayına özel hazırladığı kültür-sanat takvimi kapsamında Pera Ensemble Müzik Topluluğu Diyarbakır’da konser verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği ‘2024 Ali Emiri Kültür-Sanat Sezonu’ Ramazan ayı etkinlikleriyle devam ediyor. Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda Pera Ensemble Müzik Topluluğu...
17.03.2024
2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Diyarbekirspor, kendi sahasında Karacabey Belediyespor’a 2-1 mağlup olarak bir kez daha Play-Off için ayağına kadar gelen fırsatı tepti. DİYARBAKIR GAZETE– Yeşil Kırmızı takım aldığı bu yenilgi sonrası 40 puanda kalarak ligde 2 basamak gerileyerek puan cetvelinde 15.sıraya kadar düştü. Yeni Diyarbakır Stadyumu’nda oynanan maçta konuk...
17.03.2024

Koşuyolu Parkı Açık Hava etkinlikleri başlıyor

Koşuyolu Parkı Açık Hava etkinlikleri başlıyor
REKLAM ALANI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı’nda açık hava etkinlikleri düzenleniyor. Yarın büyük bir konserle başlayacak olan ve her hafta düzenlenecek olan etkinlikler sonbahara kadar devam edecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı, Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı’nda açık hava etkinlikleri başlatıyor. “Yaşam bizim, söz bizim” şiarıyla düzenlenecek etkinliklerde, kültürel soykırım, tarihi antik kent Hasankeyf’in sular altında bırakılması, kadına yönelik şiddetle mücadele, Kürt dili ve anadilde eğitim, demokratik siyaset, kültürel yozlaşma ve gençlik, toplum sağlığı başlıklarıyla her hafta halk kürsüsü kurularak, yapılacak sunumlarla tartışmalar yürütülecek. Bu başlıklarla birlikte her hafta müzik dinletileri ve konserler düzenlenecek.

KONSERLE BAŞLIYOR

Yarın başlayacak olan ve sonbahara kadar devam edecek olan Koşuyolu Parkı Açık Hava etkinliklerinin belirlenen 5 haftalık programı, 20 Temmuz’da Mikail Aslan ve Hivron’un konseriyle start alacak. 21 Temmuz’da ise “Kültür ve toplum” konulu sunumla, halk kürsüsü kurulacak. İlk hafta programı MA Müzik Grubu’nun müzik dinletisiyle son bulacak.

‘DÜNDEN BUGÜNE ANTİK KENT HASANKEYF’

Bir sonraki hafta ise 27 Temmuz’da tarihi antik kent Hasankeyf’in sular altında bırakılmasına dikkat çekilmesi amacıyla “Dünden bugüne antik kent Hasankeyf” konulu panel düzenlenecek. Egit Özdemir’in sunumuyla halk kürsüsü kurulacak olan etkinlik, Ali Ergül’ün tarihi 12 bin yıl geriye giden Hasankeyf ve Dicle Vadisi’ni sular altında bırakacak HES projelerini ve Ilısu Barajı’nı konu edinen ve 1950’li yıllardan beri Hasankeyf’i tehdit eden konulara dikkat çeken “Suyun ölüm tarihi” isimli belgeselin gösterimi yapılacak.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE

 28 Temmuz’da ise “Kadına yönelik şiddetle mücadele” başlığı altında Rosa Kadın Derneği yöneticileri tarafından sunum yapılacak. Burada kurulacak olan kadın kürsüsü ile kadına yönelik şiddete karşı yürütülecek mücadele tartışılacak. Hafta Amed Şehir Tiyatrosu’nun Qırıx oyununun gösterimi ile son bulacak.

ANADİLDE EĞİTİM TARTIŞILACAK

3 Ağustos’ta “Dil, toplum ve anadilde eğitim” konulu panel düzenlenecek. Yapılacak sunumların ardından kurulacak halk kürsüsünde, Kürt dilinin geliştirilmesi ve anadilde eğitime ilişkin tartışmalar yürütülecek.

DEMOKRATİK SİYASET

4 Ağustos’ta ise HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık ve DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Garip Kandemir’in sunumlarıyla “Demokratik siyaset” konulu panel düzenlenecek. Burada da kurulacak halk kürsüsüyle, demokratik siyasetin geliştirilmesine yönelik tartışmalar yürütülecek. Hafta MA Müzik Grubu’nun müzik dinletisiyle sona erecek.

HALK BAYRAMLAŞMASI

Bir sonraki hafta ise Kurban Bayramı dolayısıyla 12 Ağustos’ta etkinlikler kapsamında halkla bayramlaşılacak. Hafta müzik dinletisiyle sonlandırılacak.

GENÇ DENGBÊJLER SAHNE ALACAK

17 Ağustos’ta da “Kültürel yozlaşma ve gençlik” konulu panel düzenlenecek ve etkinlikte genç dengbêjler sahne alacak. 18 Ağustos’ta ise Amed Sağlık Politika Okulu tarafından “Doğal sağlık ve koruyucu sağlık” konulu panel düzenlenecek. Bu etkinlikte de halk kürsüsü kurulacak ve toplum sağlığına yönelik tehditlere karşı tartışmalar yürütülecek. Etkinlik, yönetmenliğini Deniz Çankaya Salmanlı’nın yaptığı ve hemşirelerin çalışma koşullarını anlatan “İlk Sesten Son Nefese” belgeselinin gösterimiyle sonlandırılacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme