enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5874
EURO
34,8578
ALTIN
2.495,97
BIST
9.668,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır’daki STK ve İş camiasından şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Amedspor’a destekler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yeşil-kırmızılı takıma destek için Amed storeye giderek forma alan iş ve STK temsilcilerine hergun birileri ekleniyor. Diyarbakır’da faaliyet yürüten Özdemir İnşaat sahibi Yusuf Özdemir de Amedspor’a destek için Amed Storeyi Ziyaret...
19.04.2024
Lider Amedspor Kendi sahasında konuk edeceği İğdır FK spor maçı biletleri kapış kapış. Dün 10 bin bilet satışı gerçekleşirken, büyük izdiham yaşandı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor yönetimi, karaborsa satışları önlemek için bilet satışlarını tek elden ve kendi belirlediği satış noktalarından gerçekleştiriyor. Dünkü satışların yapıldığı Amedstore ve Hacı Baba Pastanelerinde büyük izdiham...
19.04.2024
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili değerlendirmede bulundu DİYARBAKIR GAZETE– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin de daha görünür biçimde müdahil...
19.04.2024
Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliğiyle 1.Şiir Yarışması düzenlendi. 110 çocuğun katılımıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. DİYARBAKIR GAZETE- Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliği ile 1. Şiir Yarışması düzenlendi. 7-12 ve 13-17 yaş kategorilerinde toplam 110 çocuğun  katıldığı yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri...
19.04.2024

“Kudüs; ümmetin, direnişin, kardeşliğin toprağıdır ve başkentidir”

“Kudüs; ümmetin, direnişin, kardeşliğin toprağıdır ve başkentidir”
REKLAM ALANI

Diyarbakır İslami STK’ları, Emperyalist ABD’nin Kudüs’ü işgalcilerin sözde başkenti olarak ilan etmesini kitlesel basın açıklamasıyla kınadı. Basın açıklamasında, Kudüs’ün ümmetin ortak değeri olduğu vurgusu yapıldı.

ABD’nin Kudüs’ü işgalcilerin sözde başkenti ilan etmesinin ardından çığ gibi büyüyen protesto gösterileri bugün birçok İslam ülkesinde Cuma namazı sonrası şiddetini daha da arttırdı. Diyarbakır’da da İslami Sivil Toplum Kuruluşları yaptığı kitlesel basın açıklaması emperyalist ABD ve işgalci Siyonistleri telin etti. Kitlesel basın açıklamasına, STK temsilcilerinin yanısıra; HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, HÜDA PAR GİK üyesi Vedat Turgut, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, AK Parti İl Başkaknı Muhammed Akar, Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’da katıldı.

Kitlesel basın açıklamasında, Kudüs’ün, son peygamberin risaleti sırasında ilk kıble olarak seçilmesiyle de Müslümanlar için varoluş nedeni ve Müslümanların medeniyet kodlarının ifadesi olduğuna vurgu yapıldı. Tarihi Ulu Camii’de yapılan kitlesel basın açıklamasında, sık sık tekbirler getirilerek, emperyalist ABD ve İsrailler lanetlendi.

“Kahrolsun Trump”, “Ey İsrail Sana Devlet Diyenin Yüzüne Tüküreyim”, “Selahaddin’i Bekleme Selahaddin Ol”, “Cesaret İman Allah-u Ekber”, “Kahrolsun Siyonizm” dövizlerinin açıldığı açıklamada, “Kahrolsun Amerika ve Siyonist İsrail”, “Direnişe Selam”, “Kudüs İslam’dır İslam Kalacak”, Müslüman Uyuma Aksa’ya Sahip Çık”, “Amed’den Kudüs’e Direnişe Bin Selam”, “Mescidi Aksa Onurumuzdur”, “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol”, “Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz”, “Katil İsrail Filistin’den Defol”, “Ceng Ceng, Cihad Şehadet” sloganları atıldı.

“KUDÜS, ÜMMETİN, DİRENİŞİN, KARDEŞLİĞİN TOPRAĞIDIR VE BAŞKENTİDİR”

Basın açıklamasını İslami Sivil Toplum Kuruluşları adına okuyan Barış Oktay, Kudüs’ün Siyonist İsrail’in toprağı olmadığını hatırlatarak, Kudüs’ün hiçbir zaman da Siyonistlerin olmayacağını söyledi. Kudüs’ün işgal altında olan Filistin toprağı olduğu vurgusu yapan Oktay, “Kudüs, ümmetin, direnişin, kardeşliğin toprağıdır ve başkentidir. Kudüs Müslümanların özlemi, sevdası, göz bebeği ve onurudur. Kudüs, bizim nazarımızda bir mihenktir. Her bir karışı ilahi vahyi insanlığa bildiren peygamberlerin izlerini taşıması hasebiyle Kudüs; insan olma şuuru, selamete erme bilinci ve sulhun mihengidir. Kudüs, son peygamberin risaleti sırasında ilk kıble olarak seçilmesiyle de bizim için varoluşumuzun ve medeniyet kodlarımızın ifadesidir.”dedi. Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün Müslümanların bir parçası ve asla Siyonist İsrail’e terk edilemeyeceğinin altını çizen Oktay, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü Siyonist İsral’in başkenti olarak tanıdığını ilan ederek yeni bir haçlı savaşı başlattığına işaret etti.

“MÜSLÜMANLAR BAŞLARINDAKİ DİKTATÖRLERİ DEF EDİP BİRLİK OLMUŞ OLSALARDI BUGÜN BUNLAR YAŞANMAYACAKTI.”

Trump’ın bu hadsiz kararını hiçbir zaman tanınmayacaklarını ve karşılıksız kalmayacağına vurgu yapan, Oktay daha sonra, “Yüzyılı aşkın süredir Filistinlilere karşı şiddet uygulayan Siyonist çetenin yayılmacı politikalarını nasıl yürüttüğünü ve büyük İsrail ideali için her türlü yola başvurduğunu biliyoruz. Fakat bugün ABD’yi arkasına alarak her türlü vahşeti sergileyen İsrail’i cesaretlendiren sadece arkasına aldığı güç değildir. Bundan daha fazlası ümmetin suskunluğu ve içine düştüğü zillet halidir. Eğer Müslümanlar başlarındaki diktatörleri def edip birlik olmuş olsalardı bugün bunlar yaşanmayacaktı. Ancak içinde bulunduğumuz bu durumda bile asla Kudüs’ü Siyonizme teslim etmeyeceğimizi herkes bilmelidir.” ifadelerini kullandı. Kudüs’ün sahipsiz olmadığını tekrarlayan Oktay, Kudüs’ün Müslümanlara, Hz. Süleyman’ın, Hz. İsa’nın, Hz. Muhammed’in, Hz. Ömer’in ve Selahaddin-i Eyyubi’nin emaneti olduğu belirtilerek, bu emaneti Müslümanlardan almaya ne ABD’nin ne de Siyonist İsrail’in gücü yeteceğini, Müslümanların bu emanete sahip çıkmak için bütün gücüyle mücadele etmeye devam edeceğinin vurgusunu yaptı.

“BİZLER TOPYEKÛN BİRER SELAHADDİN OLARAK KUDÜS’ÜN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN SEFERE ÇIKMAYA HAZIR”

ABD Başkanı Trump’ın bu kararının büyük siyasi bir suç olduğunu sözlerine ekleyen Oktay, “ABD Başkanı Trump’ın ülkesinin İsrail büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararı 21. Yüzyılın en büyük siyasi suçlarından biridir. Uluslararası hukuka, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararlarına, ahlaki normlara, tarihsel birikime ve sahadaki gerçeklere aykırı bu karar gayri meşrudur ve asla tanınmayacaktır. Kudüs’ün statüsü ve tapusu tarihle sabittir ki Kudüs İslam’ındır. Trump gibi hadsiz cahiller bu gerçekliği değiştiremezler. Eğer bu adımla yapılmak istenen Müslümanların sabrını ve tepkisini ölçmekse; olduğumuzu buradan bütün haçlılara ilan ediyoruz. Kudüs asla sizin siyasi popülizminize kurban edilecek bir mesele değildir ve bütün dünya bunu böyle bilmelidir.” açıklamasını yaptı. İslam ülkelerinin bu adıma karşı gerekli mücadele verme ve bu kararı geçersiz kılması gerektiğini dile getiren Oktay, bunun için tüm diplomatik yolların kullanılması gerektiğini çağrısını yaptı.

“İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI FİLİSTİN İLE İLGİLİ SOMUT ADIMLAR ATMALI”

Oktay, “İslam İşbirliği Teşkilatı da Filistin ile ilgili somut adımlar atarak Siyonist İsrail’i köşeye sıkıştırmalıdır. Kudüs Filistin’in başkenti olarak tanınmalıdır. İslam birliği temelinde yeni bir siyasal düzeni kurmak için ümmetin unsurlarıyla daha sıkı diplomatik ilişkiler geliştirilmelidir. Bu noktada alınacak somut kararlara tereddütsüz destek vereceğimizi ve İslam’ın harem-i izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenlere karşı, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle bir ümmet olarak Selahaddin Eyyubi gibi karşı duracağımızı ve verilecek her türlü güçlü tepkinin sonuna kadar arkasında olacağımızı ifade etmek istiyoruz.” açıklamasını yaptı. Oktay, son olarak, “Buradan bütün ümmete sesleniyoruz; şimdi uyanma ve harekete geçme zamanıdır. Nasıl ki, Hz. Ömer’in fethiyle, Selahaddin-i Eyyubi’den bu yana medeniyetimizin önemli merkezlerinden biri olan Kudüs’ü Haçlılara karşı yüzyıllar boyu savunduysak; Şimdi de aynı şuurla mücadelemizi sürdürüp, haçlı artığı düşünceleri payanda olarak kullanan emperyalizme ve Siyonizm’e karşı sesimizi yükseltmeliyiz. Unutmamalıyız ki; Kudüs ümmetin onurudur. Bizler de onurumuza sahip çıkmalıyız.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kudüs; ümmetin, direnişin, kardeşliğin toprağıdır ve başkentidir

Kudüs; ümmetin, direnişin, kardeşliğin toprağıdır ve başkentidir
REKLAM ALANI
08.12.2017
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme