enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
26°C
Diyarbakır
26°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. DİYARBAKIR GAZETE – Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. 45 günden beri bina yüzünden mağdur olan...
19.04.2024
21 yıl 21 gün süren bir çalışma sonucu tarihi Sur içi minyatürünü yapan taş sanat ustası Fesih Gündoğar, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına çağrıda bulunarak, mevcut maketin 10 katı büyüklüğünde yeni bir maket yapmak için yer talebinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın 80 yıl önceki halindeki Sur İçi maketi 21 yıl ve...
19.04.2024
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl 48. Düzenlenen Turizm Haftası Bahar konseri ile sona erdi. DİYARBAKIR GAZETE – 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 48. Turizm haftası sona erdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce merkez Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksi’nde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat...
19.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesine Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Yerlikaya X hesabından “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.” paylaşımını yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama Diyarbakır...
19.04.2024

Kürt Partiler ‘Birlik’ için Diyarbakır’da toplanıyor

Kürt Partiler ‘Birlik’ için Diyarbakır’da toplanıyor
REKLAM ALANI

HDP Milletvekili İmam Taşçıer, Kürt siyasetine ulusal birlik toplantısına eksiksiz katılım için çağrıda bulundu. Taşçıer, “Büyük bir çağrıyla bütün Kürt siyaseti bir araya gelip, ulusal birliklerini ilan etmelidir.” dedi.

Ulusal birlik gündemiyle yarın bir araya gelecek olan Kürt partileri, Federe Kürdistan Bölgesi’nde temaslarda bulunmak üzere bir heyet belirleyecek. HDP Milletvekili İmam Taşçıer, toplantıya koşulsuz katılım çağrısında bulundu.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD), Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (KDP-T), Kürdistan Demokrat Partisi- Kuzey (KDP-Bakur), İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Azadî Hareketi, Azadî Partisi ve Kürdistan Komünist Partisi (KKP) temsilcileri, “Ulusal birlik” gündemiyle yarın Diyarbakır’da bir araya geliyor. Daha önce Kürt partileri arasında sağlanan ittifak ve görüşmelere dahil olmayan Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ve Kürdistan Özgürlük Partisi’nin (PAK) temsilcilerinin de toplantıya katılması bekleniyor. Kürt partilerinden 20 temsilcinin katılması beklenen toplantıda, oluşturulacak heyetin Aralık ayı içerisinde Federe Kürdistan Bölgesi’ne giderek, Kürt partileri ve kurumlarına ziyaret gerçekleştirmesi amaçlanıyor.

Toplantı öncesi günlerdir yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Kürt partileriyle sık sık bir araya geldiklerini söyledi. Kürt halkının birliğin sağlanması noktasında hemfikir olduğunu ifade eden Taşçıer, “Rojava’dan kaynaklı Kürt halkının kalbinde ve beyninde ulusal birlik sağlanmış durumda. Ancak, bu konuda siyaset netleşmiş değil” dedi.

TAŞÇIER: KÜRT SİYASETİ, ULUSAL BİRLİKLERİNİ İLAN ETMELİ

Kürt partileri arasında yapılan görüşmelerde fikir birliğinin sağlandığını ancak henüz bir organizasyona dönüştürülmediğini dile getiren Taşçıer, her parçadaki Kürt partilerinin önce kendi aralarında birliği sağlaması ve ulusal kazanımlar temelinde bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizdi. Taşçıer, “Büyük bir çağrıyla bütün Kürt siyaseti bir araya gelip, ulusal birliklerini ilan etmelidir. Dünya’nın gündeminde olan Kürtlerin taleplerini bir şekilde gündeme getirmelidir. Hep beraber, Kürtlerin de yaşama haklarının olduğunu vurgulamalıdır” diye konuştu.

KÜRTLER DÜNYANIN GÜNDEMİNDE

Kürt partileriyle daha önce iki toplantı gerçekleştirdiklerini anımsatan Taşçıer, öncelikli gündemlerinin bölgede Kürt partileri arasında birliğin sağlanması olduğunu ifade etti. Her partinin kendi fikir ve düşünceleriyle toplantıya katılacağını belirten Taşçıer, Kürt kazanımlarının korunması için ikinci bir seçeneğin olmadığını söyledi. Kürtlerin dünya gündemine damga vurduğunu dile getiren Taşçıer, “ABD, Kürt diyor. Rusya ve Avrupa’da aynı şekilde. Hangi parçadaki Kürtlerden bahsedilirse edilsin parti ismi kullanılmıyor, Kürt ismi kullanıyor. Bizler neden birleşmeyelim?” diye sordu.

‘KOŞULSUZ KATILIM SAĞLANMALI’

Kürt partilerinin yarın gerçekleştirilecek toplantıda koşulsuz katılım sağlaması gerektiğini vurgulayan Taşçıer, “Hepimizin ortak talebi, Kürtlerin hak ve özgürlükleri ise o zaman mutlaka taleplerde ortaklaşabileceğimiz maddeler vardır. Bunun üzerinde ulusal birliğimizi şekillendirebiliriz. Bunu da tüm kamuoyunun bilmesi gerekiyor. Önce siyasetin buna el atması lazım. Daha sonra toplumun ileri gelenleriyle bir araya gelip, ulusal birliği tartışacağız” şeklinde konuştu.

Taşçıer, yarın gerçekleştirilecek toplantıda belirlenecek heyetin Aralık ayı içerisinde Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki Kürt parti ve kurumlarının temsilcilerini ziyaret etmeyi amaçladıklarını söyledi. (Kaynak: MA)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme