enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6005
EURO
34,8189
ALTIN
2.493,24
BIST
9.473,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Lider Amedspor Kendi sahasında konuk edeceği İğdır FK spor maçı biletleri kapış kapış. Dün 10 bin bilet satışı gerçekleşirken, büyük izdiham yaşandı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor yönetimi, karaborsa satışları önlemek için bilet satışlarını tek elden ve kendi belirlediği satış noktalarından gerçekleştiriyor. Dünkü satışların yapıldığı Amedstore ve Hacı Baba Pastanelerinde büyük izdiham...
19.04.2024
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili değerlendirmede bulundu DİYARBAKIR GAZETE– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin de daha görünür biçimde müdahil...
19.04.2024
Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliğiyle 1.Şiir Yarışması düzenlendi. 110 çocuğun katılımıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. DİYARBAKIR GAZETE- Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliği ile 1. Şiir Yarışması düzenlendi. 7-12 ve 13-17 yaş kategorilerinde toplam 110 çocuğun  katıldığı yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri...
19.04.2024
Bu Akşam saat 18.00′ de satışa çıkan Amedspor- Iğdır FK spor Maçının Batı Ve Kuzeydoğu tribün biletleri 1 saat içinde tükendi. Bir saat içinde 10’bine yakın biletin tükendiği öğrenildi. DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor Kulübü resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada;  “Batı tribünü ve kuzeydoğu tribünü biletleri tükenmiştir. Doğu tribünü...
18.04.2024

‘La Casa de Papel’ dizisi Diyarbakır’da kafe ile hayat buldu

‘La Casa de Papel’ dizisi Diyarbakır’da kafe ile hayat buldu
REKLAM ALANI

Tüm dünyada büyük ilgi gören “La Casa de Papel” dizisi, sosyal medyada konuşulmaya devam ediyor. Türkiye’de Samsun’dan sonra Diyarbakır’da aynı isimle dizinin konseptine uygun bir kafe açıldı.

Popüler bir filmden ve ya diziden esinlenerek yapılan konsept kafeler ve mekânlar her geçen gün daha da çoğalmaya başladı. İspanyol dizisi olan La Casa De Papel, Netfilix’in satın almasıyla tüm dünyada geniş bir hayran kitlesine ulaştı. Ülkemizde çok büyük bir ilgi gören dizi, kafe ve mekân sahiplerine bile ilham kaynağı oldu.

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da Netflix’in La Casa De Papel dizisinden esinlenerek açılan La Casa De Papel Cafe büyük ilgi gördü.

Kuzen olan, Şahin Buluç ve Zübeyir Buluç ikilisinin açtığı La Casa De Papel Cafe, dizi hayranlarının ilgi odağı oldu. Sadece konsept olarak değil, oturma masalarından, çalışanların giydikleri kıyafetlere kadar dizidekiyle aynı.

La Casa de Papel Cafe işletmecileri Şahin ve Zübeyir Buluç konuştu.

Dedesinin Diyarbakır’da kalması nedeniyle kente geldiğini belirten Şahin Buluç, Diyarbakır’da yatırım işi yapmak istediği için kafeyi açtığını söyledi. Buluç, “Kafeyle ilgili, anlık bir gelişti, bir günde karar verdik. Karar verdikten bir gün sonra direkt yer bulduk ve sevdiğimiz bir dizinin adını koyduk.  Diyarbakır da ki bütün kafelere baktığımda hemen, hemen hepsi birbirleriyle aynıydı, konsept tarzı hiç bir kafe yoktu. Çok nadir olduğunu düşündüğümüz için açtık. Baya bir gençlerin ilgisini aldık. Dışarıdan gençler geçtikleri zaman fotoğraflarını falan çekiyorlar. Bu bizim hoşumuza gidiyor” dedi.

‘İlk önce Prison Break Demiştim’

Kafenin ortağı olan Zübeyir Buluç ise, kafe hakkında şunları söyledi, “Dizi adını koymak Şahin’in fikriydi. Bu fikir ilk çıktığı zamanlar ben La Casa De Papel’i izlememiştim. Hatta kafe adı olarak ‘Prison Break’ demiştim. Şahin diziyi izlememi söyledi, ben de izledim ve çok beğendim. Kafenin içeriğini falan hepsini beraber yaptık” şeklinde konuştu.

Şahin Buluç, kafenin daha çok 16 ile 40 yaş arasında diziyi izleyen herkesin dikkatini çektiğini, buraya gelip fotoğraf çektiklerini ve insanların hoşlarına gittiğini söyledi.

‘Kostümleri İnsanlara Şu Anda Giydirmek İstemiyoruz’

Şahin Buluç: Yaz mevsimindeyiz, haliyle havalar sıcak olduğu için kostümleri insanlara şu anda giydirmek istemiyoruz. Ama kışa doğru kostümlerle servis yapılacak.  Burası doğu kesimi olduğu için dizi az ağırlıklı izlenmiş. Yabancı alt yazılı dizi olduğu için yeni, yeni meşhur oldu. Ama benim beklediğimden fazla kişi izlemiş ona eminim. İzlemeyen insanlar da merak edip izliyorlar ve bize teşekkür ediyorlar.

Neden İstanbul değil de burası?

Şahin Buluç: Aslen Mardinliyim. Diyarbakır da böyle bir konsept olmadığı için yapmak istedim. Herhangi bir pişmanlığımız yok. Tatil olmasına rağmen müşteri potansiyelimiz iyi.

Sadece nargile satışı mı var? Kaç kişi çalışıyor burada?

Zübeyir Buluç yaptıkları servisler hakkında şunları söyledi, ‘Kahvaltılarımız ve içeceklerimiz de var. Sadece Alkollü içeceklerimiz yok, onu istemiyoruz. Burada Şahin dâhil toplam 6 personelimiz var. Şahin sadece sahiplik yapmak istemiyor. Çalışanlarla, patron ve personel ilişkisinden çok arkadaş ilişkisi istiyor ve bundan dolayı ara sıra işlere yardım ediyor.’

Hangi günler açık? Müşteriler saat kaç aralığında geliyor?

Zübeyir Buluç düşündüklerinden daha fazla müşteri geldiğini söyledi. Buluç şöyle devam etti, “Haftanın her günü açık. Sabah saat 08:30 ta açıyoruz, akşam müşteri çok olduğu zaman saat 1 ve ya 2 gibi kapatıyoruz. Elemanları gönderiyoruz tabi. Onların belli bir saatleri var. Gece geç saatler olduğu için sadece ben ve Şahin kalıyoruz. Diyarbakır sıcak olduğundan dolayı saat 5 ten, gece saat 2 ye kadar daha yoğun oluyor. Yaz zamanı olduğu için biraz sıkıntı olabiliyor. Ama ona rağmen ful çektiğimiz günler oluyor ve gayet iyiyiz şu an.”

Şahin Buluç en sevdiği karakterin Profesör olduğunu söyledi. Zübeyir Buluç ise ‘Berlin’i çok seviyorum. Tabi Tokyo’yu da unutmamak lazım’ dedi.

(Kaynak: Tigris Haber Gazetesi)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme