enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5679
EURO
35,0040
ALTIN
2.429,00
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu....
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves’i ağırladı. DİYARBAKIR GAZETE- Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves ile İstanbul Konsolosluğu Kültür Müşaviri Recep Tuna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun’u ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan Bırkleyn Caddesi’ndeki yol yapım çalışmalarına devam ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi, Terkan Caddesi ve Kadya Caddesi arasında kalan Bırkleyn Caddesi’nde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyelerinin desteğiyle kent genelinde temizlik kampanyası başlatacak. DİYARBAKIR GAZETE- Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent merkezindeki 136 ana arter, meydan, şehirlerarası otobüs terminali, ilçe otogarı, özel ve kamu hastanelerinin acilleri ve bekleme yerlerinin temizliği için kampanya başlatacak. Oluşturulan üç ekip ile yürütülecek temizlik kampanyasına,...
24.04.2024

Lice’de husumetli aileler barıştı

Lice’de husumetli aileler barıştı
REKLAM ALANI

Diyarbakır Lice’de husumetli aileler, İlçe Müftüsü, köy muhtarları ve kanaat önderlerinin katıldığı bir törenle barıştırıldı.

25 Ağustos 2020 tarihinde Diyarbakır / Lice İlçesi, Güçlü ve Serince mahallelerinden üç aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışma neticesinde maalesef 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 3 vatandaşımız yaralanmıştı. Olaydan hemen sonra Lice İlçe Kaymakamımızın görevlendirmesiyle, İlçe Müftüsü, köy muhtarları ve kanaat önderleri, taraflar arasında barışı sağlamak için hemen devreye girdiler. Lice Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturması yürütülmekte olan bu üzücü olay, 12 Kasım 2020 Perşembe günü itibariyle kan davasına dönüşmeden barış ile sonuçlandırıldı.

Lice İlçe Müftülüğü öncülüğünde, Lice merkez Müminağa taziye evinde maske, mesafe ve hijyen kurallarına göre gerçekleştirilen sulh programında, Güçlü (Celik) köy sakinlerinden Cantürk ve Canbuldu aileleri ile Serin (Pirık) köy sakinlerinden Piyala ailesi arasında barış (sulh) sağlandı.

Programa İlçe Kaymakamımız Sayın Cevdet Bakkal, İlçe Müftümüz Sayın İlyas Baştuğ, ilçemiz kurum amirleri, mahalle/köy muhtarları, bölge kanaat önderleri, Lice din görevlileri, taraf aileler ile diğer vatandaşlar katıldı.

‘EY İMAN EDENLER, HEP BİRDEN SULH-U SELÂMA GİRİN’

Kur’an-ı kerim tilaveti ile başlayan programda, İlçe Müftüsü yaptığı konuşmada, “Sulh ve Selametin, Birlik ve Beraberliğin Önemine “ dikkat çekti. Müftü BAŞTUĞ; sözlerine şöyle devam etti   “Ne güzel demiş Ahmed Arif; “Nerede bir can ölse oralı olur yüreğim. Olmalı zaten. Olmazsa insan olmaz yüreğim.” İslam kelimesi, Arapça’da “barış” kelimesiyle aynı anlama gelir. İslam, Allah’ın sonsuz merhamet ve şefkatinin yeryüzünde tecelli ettiği huzur ve barış dolu bir hayatı insanlara sunmak için indirilmiş bir dindir. Rabbimiz Bakara süresi 208. ayeti kerimede şötyle buyurmaktadır “Ey iman edenler, hep birden sulh-u selâma girin. Şeytanın adımları ardına düşmeyin. Çünkü o, sizin apaçık bir düşmanınızdır. Aynı şekilde Müslüman’ın diğer bir adı da ‘ emniyet ve güven sahibi ‘ anlamına gelen ‘Mü’min’dir.  Yüce rabbimizin bir adı da ‘el-Mü’min’dir. Allah cc bizlere “mü’min” ismini vererek güvenilir kimseler olmamızı istemektedir” ifadelerini kullandı.

KURAN’DAN AYETLER…

Konuşmasında Kuran’dan ayetler okuyan ilçe müftüsü, şunları belirtti: “Allah Teala Rad süresi 25. ayeti kerimesinde kendisine verilen söze bağlı kalmamızı emretmektedir. Allah’a verdikleri sözü, pekiştirilmesinden sonra bozanlar, Allah’ın korunmasını emrettiği şeyleri (akrabalık bağlarını) koparanlar ve yeryüzünde fesat çıkaranlar var ya; işte lânet onlara, yurdun kötüsü (cehennem) de onlaradır. Yine Fussilet süresi 34. ayette Allah cc iyiliği ve affetmeyi bizlere emrederek şöyle buyurur “İyilikle kötülük bir olmaz. Sen (kötülüğü) en güzel olan davranışla sav; o zaman bir de göreceksin ki seninle aranızda düşmanlık bulunan kimse kesinlikle sıcak bir dost oluvermiş! Sulh ve barış her zaman için daha önemli ve esas olandır. Yüce Rabbimiz bu konuda da bizleri şöyle uyarmaktadır. “Uzlaşmak daha hayırlıdır. Nefisler ise kıskançlığa ve bencil tutkulara hazır (elverişli) kılınmıştır. Eğer iyilik eder ve Allah’a karşı gelmekten sakınırsanız, şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan haberdardır”. Hz. Peygamber, merhamet, sevgi, barış ve sulh peygamberdir. Yeryüzünde iyilik, barış ve huzur hakim oluncaya kadar her Müslümanın üzerine düşen kardeşlik görevini yerine getirmesi gerekir. Bu vesile ile bu barışın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kardeşlerimize ve özellikle de barışı kabul edip dinimiz İslam’ın sulh emrine riayet eden GÜÇLÜ ve SERİN köy sakinlerine teşekkür ediyorum.”

BİR DAHA YAŞANMASIN

Programda bir konuşma yapan, Lice Kaymakamı Cevdet Bakkal ise fitne ve fesattan uzak durulması gerektiğini ifade ettikten sonra bu acı olayın bölgemizde son olması, böyle bir olayın bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. Barışın sağlanmasında büyük gayret gösteren başta ilçe müftüsü ve Lice muhtarları olmak üzere bütün katılımcılara teşekkür etti.

‘ALLAH’A KARŞI GELMEKTEN SAKININ’

Programa katılan Mederese Alimleri Vakfı ( MEDAV) başkanı Seyda M. Tayyip Elçi, “Hucurat süresinden ayetler okuyarak mü’minlerin kardeş olduğunu ve bu kardeşliğe bağlı kalmaları gerektiğini ifade etti. “Mü’minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin. Ayetini hatırlattı”.

Daha sonra GÜÇLÜ ve SERİN köy sakinleri, bölgedeki yaygın örfe riayet ederek tekbir ve salavatlar eşliğinde Kur’an-ı Kerimin altından geçerek barıştılar.

BARIŞ YEMEĞİ

İlçe merkezinde icra edilen Program, İlçe Müftümüzün yaptığı dua ile son buldu. Daha sonra Serin köy sakinlerinin de katılımı ile toplu olarak Güçlü köy sakinleri tarafından hazırlanan barış yemeğine geçildi, yemek sonrası Serin köy sakinleri tarafından hazırlanan çay ve tatlı ikramı programına katılmak için, Güçlü köy sakinlerinin de katılımı ile toplu olarak Serin köyü ziyaret edildi. Program, Serin köyünde merhumların ruhuna okunan Kur’an-ı kerim ve dua ile son buldu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme