enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5698
EURO
34,6715
ALTIN
2.503,77
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
DİYARBAKIR HABERİ
Bu Akşam saat 18.00′ de satışa çıkan Amedspor- Iğdır FK spor Maçının Batı Ve Kuzeydoğu tribün biletleri 1 saat içinde tükendi. Bir saat içinde 10’bine yakın biletin tükendiği öğrenildi. DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor Kulübü resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada;  “Batı tribünü ve kuzeydoğu tribünü biletleri tükenmiştir. Doğu tribünü...
18.04.2024
Grubunda şampiyonluğu garantileyen Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, camia olarak başarıda payı olan herkese teşekkür etti. DİYARBAKIR GAZETE– Grubunda şampiyonluğu garantileyen Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, camia olarak başarıda payı olan herkese teşekkür etti. Bakkal, Pazar günü sahalarında ağırlayacakları Iğdır maçı için taraftarları tribünlere davet etti, “Pazara düğünümüz var, gelin...
18.04.2024
Türkiye 2’inci Ligi Kırmızı Grup lideri Amedspor, Pazar günü sahasında oynayacağı Iğdırspor maçını, Trabzon bölgesi A klasman hakemlerinden Alpaslan Şen yönetecek. DİYARBAKIR GAZETE – Pazar günü saat 15.00’da oynanacak Amedspor-Iğdırspor maçının hakemleri açıklandı. Karşılaşmanın orta hakemi Trabzon bölgesi A klasman hakemlerinden Alpaslan Şen yönetecek. Şen’in ilk kez bir Amedspor maçını...
18.04.2024
Bir dönem nüfusu itibariyle Türkiye’nin 36 İlçesinden büyük mahallesi olan Kayapınar’ın Peyas Mahallesi’nde 31 Mart Yerel Seçimlerde muhtarlık için aralarında mevcut muhtarın da bulunduğu 6 kişi yarıştı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesine bağlı Peyas Mahallesinde ikinci kez muhtar olarak seçilen Mehmet Çoban, Mahallelerinin kangrenleşmiş sorunu olan tapu sorunu nedeniyle...
18.04.2024

Lice’den uyuşturucu kaçırırken yakalanan askerden çarpıcı ifadeler

Lice’den uyuşturucu kaçırırken yakalanan askerden çarpıcı ifadeler
REKLAM ALANI

Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki adli emanet deposundan aldığı 8 kilo 660 gram esrar ile yakalanan Uzman Çavuş F.Ö. ile suç ortakları olduğu iddia edilen 3 asker ve 2 mahalle muhtarına ilişkin soruşturma tamamlandı. Sanık askerlerin ‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama’ ile ‘zimmet’ suçlarından 10’ar yıldan 27’şer yıla kadar hapis istemiyle yargılanmalarına başlandı. Etkin Pişmanlık Yasası’ndan faydalanmak isteyen 2 asker, uyuşturucu ticareti ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 26 Kasım 2019 günü yol kontrolü yapan güvenlik güçleri hakkında ihbar olan bir aracı durdurdu. Uzman Çavuş F.Ö.’nün kullandığı araçta 8 kilo 660 esrar ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturmanın derinleştirilmesi üzerine Lice Merkez Jandarma Karakol Komutanı Astsubay H.K., Uzman Çavuşlar K.T. ve O.T. ile mahalle muhtarları A.Y ve N.İ. de gözaltına alındı. İfadeleri alındıktan sonra 4 asker çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanırken, 2 mahalle muhtarı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

27’ŞER YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Uyuşturucu kaçırdıkları iddiasıyla tutuklanan 4 asker ve serbest bırakılan 2 muhtar ile ilgili soruşturma tamamlandı.  Diyarbakır 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, 4 asker ve 2 mahalle muhtarı hakkında ‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama’ ve ‘zimmet’ suçlarından 10 27’şer yıla kadar hapis cezası talep edildi.

SORUŞTURMA MUHBİR İFADESİ İLE BAŞLATILDI

İddianameye göre, soruşturma iki muhbirin verdiği ifade üzerine başlatıldı. Muhbirler ifadelerinde, şüpheli askerlerin Lice İlçe Jandarma Komutanlığı yerleşkesinde bulunan ve ele geçirilen suç eşyalarının saklandığı adli emanet deposundaki esrarı aracılar vasıtasıyla sattıklarını söyledi. Muhbirlerin ifadesi üzerine Karakol Komutanı H.K. ve 3 Uzman Çavuş ile uyuşturucu ticareti yaptıkları iddia edilen muhtarlar A.Y. ve N.İ. fiziki ve teknik takibe alındı. Uzman Çavuş F.Ö.’nün adli emanetten aldığı esrarı sevk edeceğinin öğrenilmesi üzerine, kullandığı araç Mermer Jandarma Karakolu’nda durduruldu. Aracın arka bagajında yapılan aramada sırt çantası içinde 8 kilo 660 gram esrar ele geçirildi. Esrarın ele geçirilmesi üzerine tekip edilen diğer şüpheliler de gözaltına alındı.

“KARAKOL KOMUTANI ORGANİZE EDİYORDU”

İddianameye göre, aracında uyuşturucu ele geçirilen Uzman Çavuş F.Ö., ilk sorgusunda etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istediğini söyledi. Samimi itiraflarda bulunan F.Ö. aracında ele geçirilen uyuşturucuyu adli emanet deposundan aldığını ve Diyarbakır’da bir kişiye götürmek üzere yola çıktığını söyledi. İfadesinde Lice Merkez Jandarma Karakol Komutanı Astsubay H.K. ile birlikte hareket ettiklerini söyleyen F.Ö., “Karakol Komutanı, adli emanet deposuna götürülen esrardan 5 kilo aldığını bana söyledi. Esrarı, önceden bağlantı kurduğu Köy Muhtarı A.Y.’ye Diyarbakır’da teslim etmem için bana verdi. Esrar maddesini alarak, karakol önünde A.Y.’nin aracına bindim. Aracı ben kullanıyordum. Yol kontrol noktalarından geçerken jandarma kimliğimi göstererek geçtim.  Diyarbakır’da araçtan indim. Karakol Komutanı H.K., bu esrar maddesini muhtar A.Y.’ye 38 bin TL karşılığında vermişti. Muhtar bu parayı bana teslim etti. 11 bin TL’sini kendim aldım, 27 bin TL’sini Karakol Komutanı’na verdim. Tüm uyuşturucu alışverişi Karakol Komutanı H.K. ve Uzman Çavuş K.T. tarafından organize ediliyordu. “dedi.

“DEPODAN DEFALARCA UYUŞTURUCU ÇIKARILIP, SATILDI”

Etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istediğini söyleyen ve adli emanet deposunun sorumlusu olan Uzman Çavuş O.T. ise iddianameye yansıyan ifadesinde depodan çok kez uyuşturucu çıkarılıp, satıldığını söyledi. Lice’de ele geçirilen 5 ton esrarın depoya konulduğunu söyleyen O.T., “Bir gün sonra şüpheli F.Ö. yanıma geldi ve ‘millet buradan nemalanıyor’ dedi. Sonraki günlerde defalarca yanıma geldi. Sürekli, ‘Depodan esrar maddesi alarak ben satacağım, sen işin içine girmeyeceksin’ diyerek ısrar etti. Konuşmalarından ikna oldum. Aynı gün birlikte depoya gittik. Yanında getirdiği sırt çantasına toz esrar paketlerinden 3 veya 4 tanesini çantasına koydu. Akşam beni misafirhanedeki odasına çağırdı. Aldığımız esrarın güzel olmadığını, daha güzelini seçmemiz gerektiğini söyledi. Yanındaki diğer şüpheli K.T., cebinden çıkardığı bin doları bana verdi. Raporlu olduğum hafta üç ton esrar yakalanarak, depoya konulmuş. F. Ö. bunun içindeki 100 kilo tohumsuz esrarı almak istediğini söyledi. Bu konuda sürekli bana ısrar etti. Ancak ben kabul etmedim. 4 Kasım 2019 günü ise F.Ö. yine yanıma gerek bir adamın parasının hazır olduğunu ve toz esrar istediğini söyledi. Akşam saatlerinde helikopter pistinin yanındaki ana adli emanet deposunun anahtarını aldım ve içeri girdik. F.Ö., 3-4 paket yaklaşık 8-10 kilo toz esrar maddelerinden seçerek karton koliye yerleştirdi ve depodan çıktı.” Diye konuştu.

CEZAEVİ’NDEN ADAM ÇIKARMAK İÇİN 300 BİN TL PAZARLIĞI

Şüphelilerden K.T. ise uyuşturucu ektiği için tutuklanan bir kişinin cezaevinden çıkarılması için yakınları ile 300 bin TL karşılığında pazarlık yaptığını söyledi. İfadesinde olayın ayrıntılarını anlatan K.T., “Diyarbakır’a gelirken yolda F.Ö. konuyu açtı. Cezaevinde olan A.B.’nin 300 bin TL karşılığında cezaevinden çıkarılması, çıkarılmaz ise 300 bin TL karşılığında adli emanet deposundan esrar vereceğimizi konuşmuş. Beraber şehir merkezine gelip şahıslarla buluştuk. A. B.’ un cezaevinden çıkarılması konusunda konuştuk. Bunun karşılığında bize üç yüz bin TL vereceklerini söylediler. Ben ve F.Ö. 15 gün içinde cezaevinden çıkması için Karakol Komutanı’nın uğraştığını söyledik.“

KARAKOL KOMUTANI İDDİALARI REDDETTİ

Lice Merkez Jandarma Karakol Komutanı Astsubay H.K. ise diğer şüphelilerin hakkındaki iddialarını ve suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

DURUŞMADA İFADE DEĞİŞTİRDİ

İddianamenin kabul edilmesinin ardından sanıkların yargılanmasına Diyarbakır 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Davanın ilk duruşmasında ifadesini değiştiren sanık F.Ö., ekonomik sıkıntılardan dolayı uyuşturucu ticareti yaptığını ve diğer sanıkların bu işle uğraşmadığını söyledi.

Savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme,  Karakol Komutanı H.K.’nın tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme