enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

‘MHP VE BBP konseptine uymuyor olabilirim!

‘MHP VE BBP konseptine uymuyor olabilirim!
REKLAM ALANI

AK Parti ’de aday gösterilmeyen Galip Ensarioğlu, “Bugün MHP ve BBP ile yaptığımız ittifakın konseptine uymuyor olabilirim. Bu yüzden aday olmamış olabilirim” dedi.

AK Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu, 24 Haziran seçimlerinde başvuru kaydı yapmasına rağmen aday gösterilmedi. Ensarioğlu, AK Parti Diyarbakır Teşkilatı’nda büyük tepkilere neden olan bu gelişmeyi ve 24 Haziran seçimlerini değerlendirdi. Selahattin Demirtaş’ın içeride olması ve aday gösterilmesinin HDP’nin yüzde 1-2 oranında oyunu arttıracağını belirten Ensarioğlu, Muharrem İnce’nin performansının da iyi olduğunu ifade etti.

Ensarioğlu’na yöneltilen sorular ve yanıtları şöyle:

İki dönem Diyarbakır Milletvekilliği yaptınız. Bu kez aday gösterilmediniz, partinize kırgın mısınız?

“HİÇ BİR ŞEKİLDE KIRGIN DEĞİLİM”

Hiçbir şekilde kırgın değilim. Kırgın olmak da bana yakışmaz. Neticede ben milletvekilliğiyle Diyarbakır’da yer ve kimlik edinmiş bir şahsiyet değilim. Ben bu memlekette yıllardır siyaset yapıyorum. Bu memleketteki duruşum, dostluklarım, fikirlerim bellidir. Gücümü makamdan veya vekillikten almış biri değilim. Siyaseti bırakmış, DTSO Başkanlığı ve STK’larda yaptığım işlerden memnundum. 2011’de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine milletvekili adayı oldum. Davete icabet ettim. İki dönem de bu görevi şerefle yaptım. Görev yaptığım süreçte gerek Diyarbakır’a yapılan hizmetlere sunduğum katkılar açısından vicdanen çok rahatım, gerekse Diyarbakır’ın fikir, düşünce ve beklentilerini genel merkeze taşıma açısından her şeyi yaptım.

Peki, neden aday gösterilmediniz?

Belki bugün listelerde olmayışımın da önemli gerekçelerinden biri bu olabilir. Bu bizim görevimizdi ve yaptık. Görevimi hakkıyla yapmanın verdiği vicdani rahatlığı yaşıyorum. Hiçbir görev, hiçbir makam ömür boyu sürmez. Güç ve kudret yalnızca Allah’ındır. Partime kırgınlığım yok, istifa etmiş de değilim. Partimde kalmaya devam edeceğim. AK Parti’nin Türkiye’de ekonomik ve demokratik anlamda büyük reformlar yaptığını ve bundan sonrada yapması gerektiğini düşünenlerdenim. Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun AK Parti’nin iktidarına ihtiyaç duyduğunu biliyorum. Bu anlamda partimde hizmet vermeye devam ederim.

Açıklanan aday listesi üzerinden değerlendirebilir misiniz?

MHP VE BBP İLE YAPTIĞIMIZ İTTİFAKIN KONSEPTİNE UYMUYOR OLABİLİRİM

Bu bir tercihtir. Her seçimin kendine göre konsepti vardır. Bugün MHP ve BBP ile yaptığımız ittifakın konseptine uymuyor olabilirim. Bu yüzden aday olmamış olabilirim. Bu konuda alınganlık yapmam, saygı duyarım. Demokrasilerin tecelli ettiği yerler sandıktır. Netice itibariyle partilerin tercihi ve kişilerin tercihi yarışır. Zaten bu tercihler Diyarbakır halkından teveccüh görürse buna herkesin saygı duyması gerekir. Eğer görmezse bu tercihi yapanların da oturup bir kez daha düşünmesi gerekir.

Neden aday gösterilmediniz. Genel Merkez’den size iletilen bir gerekçe var mı?

RAHATSIZ ETMEK İÇİN KONUŞTUM!

Bana söylenen bir şey yok. Özellikle son dönemde bölgenin talep ve beklentileri konusunda yaptığım açıklamalar rahatsız etmiş olabilir. Bunu da doğal karşılıyorum. Çünkü rahatsız etmek için konuştum.

Seçim çalışmalarında AKP adaylarıyla birlikte hareket etmemenizin bir sebebi var mı?

Sayın Cumhurbaşkanımız veya Başbakanımız bu kente gelirse mutlaka o çalışmaların içinde olurum. Ancak bu aday profili ve bu belirlenen konsept benim dışımda bir konsept olduğu için birlikte çalışmamızın kendilerine zararı da olabilir. Bu yüzden ayrı çalışmamız daha faydalı olur.

Seçim öngörünüz var mı?

İNCE’NİN PERFORMANSI İYİ

Türkiye geneline baktığımda listeler fena değil. Çalışmalarda Cumhurbaşkanlığının da birinci turda seçileceği kanaatindeyim. Meral Akşener sahaya indikçe ses tonu, üslubu ve düşüncelerini millet yakından tanıdıkça oyları daha da düşecek. Muharrem İnce’nin performansı fena değil. Ancak birinci turda Tayyip Bey’in alacağını düşünüyorum. Doğu ve Güneydoğu’da bu tercihlerin birkaç ilde etkin olduğunu görüyorsunuz. Bunların takdirini 24 Haziran’da millet gösterir. Ben bir şey söylemeyeyim bu günden.

Sayın Selahattin Demirtaş’ın, seçim çalışmalarını cezaevinden yürütüyor olması hakkında neler söylemek istersiniz?

Seçimlerin her zaman eşit şartlarda olması gerekir. Ama Türkiye de bir hukuk devletidir. O’nu içeride tutan gerekçeler haklı gerekçeler mi bilmiyorum. Yorum yapmak istemiyorum. Siyasette her zaman rakibimle eşit koşullarda yarışmak isterim. Bu bana keyif verir. Daha meşru kılar. HDP kendi açısından en doğru adayı göstermiştir. Selahattin Demirtaş’ın içeride olması ve aday gösterilmesi HDP’nin yüzde 1-2 oranında oyunu arttıracaktır. Bu mağduriyet belki sandıkta onlara avantaj olarak da yansıyabilir.

Geçmişte yapmak istediğiniz fakat yapamadığınız proje var mı?

Diyarbakır için geçmişte STK olarak da birçok şey yaptık. Diyarbakır’ın bütün sorunlarıyla yakından ilgilendik. Vekil olduğum dönemde özellikle Diyarbakır’ın sulama projelerinin ekonomik açıdan hayati önem taşıdığını biliyordum. Çermik Barajı ve Ergani Barajı gündemde bile değildi. Bunun üzerinde durarak ihalesini yaptık. Biri bitti, diğeri bitmek üzere. Silvan Barajı çok önemliydi. Güvenlik gerekçesiyle çok gecikti. Silvan Barajı içimde uhde kaldı. Diyarbakır’dan Mersin Limanı’na uzanan hızlı tren çalışmamız sonuç verdi. Yine Diyarbakır’ın Suriye, İran ve Irak pazarına ulaşması için İpek Yolu’na bağlanacak olan hızlı tren önemliydi. Çalışmalarına başlandı. Diyarbakır Havaalanı’nın terminal binası önemliydi. Bunu dönemimiz içinde yapıp, bitirdik. Yurt dışına uçuşları başlattık. OSB’nin genişletilmesiyle ilgili ek OSB’yi kurduk. Tekstil ve İhtisas OSB’yi hayata geçirdik. Lojistik Köyü’nün kurulmasıyla ilgili kararlar aldık ve çalışmalara devam ediyor. Yine Diyarbakır’ın tüm bölünmüş yollarının kalitesinin arttırılmasıyla ilgili ihaleleri yaptırdık. İçimde kalan bir diğer uhde ise çevre yolunu bitirememiş olmak. Vadi Projesi’ni hayata geçirdik. Sur içindeki çalışmalar devam ediyor. Önemli ölçü de çalışmalar yaptık. Vicdanımız rahat. Eğil ve Hani yolu çabalarımızla gündeme alındı. Çermik ve Çüngüş yolu standartlara uygun değildi. Bu yolların genişletilme çalışması gündeme alındı. Diyarbakır yeni stadyumu sözlerimiz arasındaydı. Öğrenci yurtları diğer bir sorundu. Bunu çözdük ve 1000 civarında yer şu an itibariyle boş; öğrencilerimizin barınma sorununu ortadan kaldırmış olduk. Kırklardağı’ndaki ucube yapıları da ortadan kaldırdık.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme