enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
26°C
Diyarbakır
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. DİYARBAKIR GAZETE – Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. 45 günden beri bina yüzünden mağdur olan...
19.04.2024
21 yıl 21 gün süren bir çalışma sonucu tarihi Sur içi minyatürünü yapan taş sanat ustası Fesih Gündoğar, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına çağrıda bulunarak, mevcut maketin 10 katı büyüklüğünde yeni bir maket yapmak için yer talebinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın 80 yıl önceki halindeki Sur İçi maketi 21 yıl ve...
19.04.2024
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl 48. Düzenlenen Turizm Haftası Bahar konseri ile sona erdi. DİYARBAKIR GAZETE – 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 48. Turizm haftası sona erdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce merkez Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksi’nde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat...
19.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesine Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Yerlikaya X hesabından “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.” paylaşımını yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama Diyarbakır...
19.04.2024

“Milletin evi gönül evidir”

“Milletin evi gönül evidir”
REKLAM ALANI

Yaptığı sosyal temalı çalışmalar ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik hayır işleriyle ilçedeki kadınların sevgisini kazanan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun eşi Dürdane Beyoğlu, Gönüllülük esasına göre hareket ettiğimizden vatandaşların da takdirini kazandıklarını ifade ederek, “Keza vatandaşımız da bizdeki samimiyeti gördüğünden bizlere inanıyor ve güveniyor” dedi.

Her mahallede gönüllü destekçilerinin olduğunu vurgulayan Beyoğlu, “Bu kardeşlerimiz vasıtasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı yerinde tespit ediyoruz. Bu çerçevede Sn. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi “milletin evi gönül evidir” düşüncesiyle vatandaşlarımızın makul seviyedeki sıkıntılarını ve taleplerini karşılanmasına vesile olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Bağlar’daki ihtiyaç sahibi kadın vatandaşlara yönelik yaptığı hayır işleriyle dikkat çeken Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun eşi Dürdane Beyoğlu, kadınların ilgisini kazanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi “milletin evi gönül evidir” düşüncesiyle vatandaşların makul seviyedeki sıkıntılarını ve taleplerini karşılanmasına vesile olduklarının altını çizen Beyoğlu, “Gönüllülük esasına göre hareket ettiğimizden vatandaşlarımızın da takdirini kazanıyoruz” dedi.

Bayan Beyoğlu ile yaptığımız röportajın detayı şöyle;

“GÖNÜLÜLÜK ESASINA GÖRE HAREKET ETTİĞİMİZDEN DOLAYI VATANDAŞLARIN TAKDİRİNİ KAZANIYORUZ”

Sayın Beyoğlu, yaptığınız sosyal sorumluluk projeleriyle özellikle Bağlar’lı kadınların takdirini ve sevgisini kazandığınızı söylemek mümkün mü? Aranızda nasıl bir sinerji oluştu? Genelde nasıl taleplerle karşılaşıyorsunuz?

“Öncelikle sosyal sorumluluk projesi demeyelim belki de sahada olup biteni ve vatandaşın asli sıkıntılarını ve taleplerini daha iyi gözlemlediğimizden taleplere olabildiğince makul çerçevede yaklaşmaya çalışıyoruz. İnancımız gereği hayır işlerinin gizli kalmasını esas biliyoruz. Bu yüzden bu yöndeki çabalarımızı kamuoyuna paylaşmayı da uygun görmüyoruz. Gönüllülük esasına göre hareket ettiğimizden vatandaşlarımızın da takdirini kazanıyoruz. Keza vatandaşımız da bizdeki samimiyeti gördüğünden bizlere inanıyor ve güveniyor. Bu sebeple aramızdaki sinerjide pozitif yönde olumlu şekilde ilerliyor”

“MİLLETİN EVİ GÖNÜL EVİDİR”

3 yıla yakın bir süredir eşiniz Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun yaptığı ev ziyaretlerine eşlik ediyorsunuz. Başkan Beyoğlu’nun dışında sizin tespit ettiğiniz ailelerde var. Bu ziyaretlerdeki gözlemlerinizi alabilir miyiz?

“Her mahallede gönüllü destekçilerimiz var. Bu kardeşlerimiz vasıtasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı yerinde tespit ediyoruz. Çoğu zaman yaptığımız ziyaretlerde yaşadıkları sıkıntılara bizzat şahit oluyoruz. Bu çerçevede Sn. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi milletin evi gönül evidir düşüncesiyle vatandaşlarımızın makul seviyedeki sıkıntılarını ve taleplerini karşılanmasına vesile olmaya çalışıyoruz. Burada esas olan kadirşinas vatandaşlarımızın bizi muhabbetle ve sevgiyle karşılamasıdır”

“YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUKLARIN ZİYARETİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUM”

Yine büyük oranda yetim ve öksüz çocukları da ziyaret ediyorsunuz, Bu ziyaretler sizin için önemli olmalıdır diye düşünüyorum.

“Buna çok önem veriyoruz. Yetimlik inancımızın en hassas olduğu konulardan biri. Çünkü yetim büyüyen bir peygamberin ümmetiyiz. Doğrusu yetim ve öksüzler konusunda çok hassasım. Onlarla dertleşince bir nebzede olsa ihtiyaçlarına cevap vermeye gayret edince çok mutlu oluyorum. Şairin dediği gibi yetim gülerse dünya güler…”

“BAĞLAR’DAKİ KADINLARI KARDEŞLERİM GİBİ GÖRÜYORUM”

Bağlarlı kadınlara ileteceğiniz mesajınız ya da önerileriniz var mı?

“Biz onları kardeşlerimiz olarak görüyoruz. Onlarla her kulvarda bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Kapımız ve gönlümüz kendilerine her zaman açıktır. Benim şahsi telefonum kardeşlerimizin çoğunda mevcuttur ve diledikleri zaman rahatlıkla ulaşabiliyorlar. Gelecekten ümit var olsunlar. Mücadele azimlerini hiçbir zaman yitirmesinler. Aydınlık yarınlarımızın evlatlarını kendileri yetiştirecektir”

Sait BAYRAM’ın Özel Röportajı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme