enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5106
EURO
34,5587
ALTIN
2.490,62
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Perşembe Açık
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
31 Mart yerel seçimlerinin ardından 2 dönem kayyım ile yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde yeni atamalar yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Yeni göreve başlayan Eşbaşkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun tarafından Büyükşehir Belediyesinde 2 Genel sekreter yardımcısı ve 12 daire başkanlığına yeni atama yapıldı. Yeni atamaların geçici ve vekaleten olduğunu belirtilirken, kayyım döneminde...
16.04.2024
Türkiye 2’nci Ligi Kırmızı Grup Lideri Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Pazar günü oynayacakları Iğdırspor maçı öncesi camiaya önemli mesajlar verdi. DİYARBAKIR GAZETE– Türkiye 2’nci Ligi Kırmızı Grup Lideri Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Pazar günü oynayacakları Iğdırspor maçı öncesi camiaya önemli mesajlar verdi. Taraftara, Iğdırspor maçı öncesi stadyumu çiçek...
16.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kadın meclis üyeleri ve ilçe belediyeleri Eş Başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Eş Başkan Serra Bucak, kuracakları kadın meclisiyle kadın çalışmalarını önceleyeceklerini belirtti. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kadın meclis üyeleri ve ilçe belediyelerinin kadın Eş Başkanları, Eş Başkan Serra Bucak başkanlığında toplandı. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasındaki...
16.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi resmi X hesabından merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtindeki bir binanın yıkımı dolayısıyla 3 caddenin trafiğe kapatılacağını bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Belediyenin X hesabından yaptığı duyuru şöyle: “6 Şubat 2023 depremlerinde ağır hasar alan Ofis Askerlik Şubesi bitişiğindeki bir binanın yıkımı dolayısıyla Ofis Gevran Caddesi, Rızvanağa Caddesi ile Elazığ...
15.04.2024

Milli Eğitim Müdürü Ak, 2 bin öğretmen ile bir araya geldi

Milli Eğitim Müdürü Ak, 2 bin öğretmen ile bir araya geldi
REKLAM ALANI

Göreve atandığı günden itibaren eğitime yaptığı katkılardan dolayı büyük taktir gören Bismil Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, 2018-2019 Eğitim öğretim yılı öncesi öğretmenlerle buluşmaya başladı. Organize ettiği seminerlerle ilçede görev yapan 2 bin’e yakın öğretmenle görüşen Ak, Özellikle öğrencilerle ilgili eğitim kalitesini artırmak amacıyla öğretmenlerden daha özverili çalışmalarını talep etti. Ak, İnsan için hayatta ekmekten sonra en önemli şeyin eğitim olduğunu vurguladı.

Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Hukukçu Aydın Ak, 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim-öğretim sezonu öncesi ilçedeki eğitim kalitesini daha çok artırmak adına çalışmalara başladı. Organize ettiği seminerlerle ilçede görev yapan 2 bin’e yakın öğretmenlerle görüşme fırsatı yakalayan Ak, eğitim kalitesini artırmak adına öğretmenlere tavsiye ve taleplerde bulundu.

“OKULLARA ZİYARETLERİMİZ SÜRECEK”

Düzenlediği seminerlerde konuşan Ak, Okullardaki eğitim çalışmalarının içeriklerini ve programları yerinde görmek için okulları her yıl olduğu gibi bu yılda da ziyarette bulunacağını belirterek, özellikle öğrencilerle ilgili eğitim kalitesini artırmak amacıyla öğretmenlerden daha özverili çalışmalarını istedi.

“İNSAN İÇİN HAYATTA EKMEKTEN SONRA EN ÖNEMLİ ŞEY EĞİTİMDİR”

İnsan için hayatta ekmekten sonra en önemli olgunun eğitim olduğuna vurgu yapan Ak, şunları söyledi: “Çünkü eğitim, insanın düşünce dünyasını bilgiyle imar ve inşa ederek davranışlarını düzeltir. Okullarımız öğrencilerimizi hayatta hazırlayacak yuvalardır. Dolayısıyla çocuklarımızı gençlerimizi eğitim olanaklarıyla ne kadar buluşturabilirsek, ne kadar iyi yetiştirebilirsek yarınlarımız o kadar aydınlık olacaktır.

“ÇOCUKLARIMIZIN VATANIMIZA VE MİLLETİMİZE YARARLI BİREYLER OLMASI İÇİN ÇABALAMAMIZ LAZIM”

Çocuklarımızın ve gençlerimizin kendilerine, vatanımıza, milletimize yararlı bireyler olarak geleceğe hazırlanması görevi de bizlere düşmektedir. Bu amaçla okullarımızda her türlü alt yapı eksikliklerini gidermek, çocuklarımıza en iyi şartlarda eğitim imkânı sunmak üzere tüm hazırlıkları yapmaya, gerekli tedbirleri almaya gayret göstermeliyiz.

“VELİLERİN OLUMLU VE YÖNLENDİRİCİ KATKILARINI GÖZARDI ETMEYİN”

Velilerinde olumlu ve yönlendirici katkılarını göz ardı etmeden okul veli işbirliği içerisinde çalışılması ve çocuklarımıza yapacakları rehberlik; onların üretken, araştıran, yorumlayan, sağlıklı bireyler olarak yetişmesinde önemli bir etkendir. Gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurabilmemiz için bilgi ve donanıma sahip olmamız gerektiğinin bilincinde olarak çocuklarımıza ve gençlerimize yaptığımız yatırımlara özen göstermeye, bunları kaliteyle sürdürmeye devam edeceğiz”

“ÜRETKEN VE ÜRÜTEN BİR GENÇLİK OLUŞTURMAK HEDEFİNDEYİZ”

Hukukçu Ak, Üretken ve üreten bir gençlik oluşturma hedeflerinde olduklarını ifade ederek, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yol olmaktan yarınlarını teminat altına alma gayretlerinden alıkoymayacaktır. Bu inançla yola çıktık ve amacımız düşünen, sorgulayan, inceleyen araştıran kafa yoran bir ilim irfan sahibi, sorumluluk sahibi, üretken ve üreten bir gençlik oluşturmaktır. Bunu başardığımızda öz değerleriyle zenginlikleriyle gelişen ve büyüyen üreten milli ve yerli güçlü bir gelecek oluşturmuş oluruz.” ifadelerini kullandı.

“GELECEĞİ İNŞA ETMEDE ÖĞRETMENLER BİR GÜÇTÜR”

Öğretmenlere çağrıda bulunan AK, “Öğretmenlerimiz, nesillerin yetişmesinde ve geleceği inşa etme yolunda en büyük güçtür. Gelecek nesillerimize binlerce yıllık birikimimizi, tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi sizlerin desteği ve özverisiyle aktarabileceğimizi bilincindeyiz.’’ Dedi.

“MİLLİ KÜLTÜRÜ VE DEĞERLERİ YAŞATMAK EĞİTİM İLE OLUR”

AK, Milli kültürü ve değerleri yaşatmanın en temel yolunun eğitimden geçtiğini dikkati çekerek, “Mukaddesatımızın ve kültürümüzün aktarılmasında, ülkemizin güçlü yarınlara taşınmasında en etkin rolün siz üstlenecek, çağın yeniliklerine hakim, üreten, bilim ve teknolojide geleceğe yön veren, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek için çıktığımız bu yolda birlikte omuz omuza yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme