enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5916
EURO
34,8605
ALTIN
2.501,97
BIST
9.685,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır’daki STK ve İş camiasından şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Amedspor’a destekler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yeşil-kırmızılı takıma destek için Amed storeye giderek forma alan iş ve STK temsilcilerine hergun birileri ekleniyor. Diyarbakır’da faaliyet yürüten Özdemir İnşaat sahibi Yusuf Özdemir de Amedspor’a destek için Amed Storeyi Ziyaret...
19.04.2024
Lider Amedspor Kendi sahasında konuk edeceği İğdır FK spor maçı biletleri kapış kapış. Dün 10 bin bilet satışı gerçekleşirken, büyük izdiham yaşandı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor yönetimi, karaborsa satışları önlemek için bilet satışlarını tek elden ve kendi belirlediği satış noktalarından gerçekleştiriyor. Dünkü satışların yapıldığı Amedstore ve Hacı Baba Pastanelerinde büyük izdiham...
19.04.2024
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili değerlendirmede bulundu DİYARBAKIR GAZETE– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin de daha görünür biçimde müdahil...
19.04.2024
Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliğiyle 1.Şiir Yarışması düzenlendi. 110 çocuğun katılımıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. DİYARBAKIR GAZETE- Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliği ile 1. Şiir Yarışması düzenlendi. 7-12 ve 13-17 yaş kategorilerinde toplam 110 çocuğun  katıldığı yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri...
19.04.2024

Öger: ‘Yeni Dünya düzeni bağımlılık türlerinde artışa yol açacaktır’

Öger: ‘Yeni Dünya düzeni bağımlılık türlerinde artışa yol açacaktır’
REKLAM ALANI

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Genel Başkanı Yahya Öger, küresel salgın sonrası değişecek dünya düzeninin beraberinde bağımlılık türlerinin artışını da getirebileceğini öngördüklerini açıkladı.

2019 Aralık ayı itibarıyla Çin’den dünyaya yayılan,  Avrupa ve Amerika’yı adeta kasıp kavuran coronavirüs Covid-19 salgınının beraberinde yeni Dünya düzenine işaret ettiğine değinen Öger, “Sosyal mesafe ve izolasyon bireyi eve  kapatırken Uydu TV, Sosyal Medya ve internet üzerinden eğitim çalışmalarının olumlu yönlerini göstermekle beraber ilerleyen zamanda olumsuz yüzünü de görebileceğiz” dedi.

Öger, Pandemi döneminde gençlerin ve çocukların internet teknolojisi ile daha yakından ve daha yoğun bir şekilde tanışması, internetin yalnızca eğitim çalışmaları endeksli değil, aynı zamanda ebeveynlerin çocuklarına evde zaman geçirtme, çocukları meşgul etme, susturma aracı olarak da internet ve teknolojiyi kullandıklarına şahit olduklarını söyledi.

SANAL OYUNLARA BAĞIMLILIK OLMAMASI İÇİN İNTERNETİ SINIRLANDIRIN!

Çok fazla evde kapalı kalan çocuklarda fiziksel ve ruhsal hastalıklar oluşabileceği gibi aynı zamanda teknolojiyi sosyal medya kullanımına aşırı meyletme, sosyal medya veya İnternet üzerinden birçok kişi ile oynanan Sanal Oyunlara bağımlılık gibi teknoloji orjinli bağımlılıklar aileleri ve bizleri ilerideki zamanlarda daha fazla üzebileceğine dikkat çeken Öger, şöyle dedi:

Bu açıdan ebeveynlerin çocuklarına ve gençlere yönelik internet kullanımının süresini sınırlandırmasını öneriyoruz. Küresel salgın sonrası değişen dünya düzeninde Türkiye’nin entegrasyonu zorlu olmayacaktır. Türkiye bu salgından birçok alanda daha fazla güçlü olarak çıkacaktır. Salgının kontrol altına alınması, tedavinin hızlı bir şekilde sonuç vermesi elbette ki sevindiricidir. Dünya nüfusunun yüzde 5’inden fazla  özellikle gençlerin madde kullandığını, madde kullanımının  yaygınlığını, Alkol kullanımının medyada özendirilmesi, zorunlu olarak kapalı alanda sigara içmeyen kullanıcının evde içimin arttığının bilinmesinde fayda var.

Özellikle pandemi salgınında vefa gruplarının 65 yaş üstü veya kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza yardım yetiştirmesi ile beraber birçok ilde Valilik ve belediyelerde oluşturulan psikososyal destek hatları madde, alkol ve tütün kullanımı noktasında danışmanlık yapmalı medya ve internet kullanımı konusunda da ailelere rehberlik etmelidir. Bu dönemde maddeden kurtulmak isteyen gençlerimiz hızlı bir şekilde tedaviye yönlendirilmelidir.

Vefa grupları içerisinde bağımlılıkla mücadele çalışması yapan psiko-sosyal destek veren başta Yeşilay YEDAM olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşları elemanlarının da sahada olmasının önü açılmalı, bağımlılıklarla mücadele çalışmalarına hız verilmelidir. Kurulacak olan Pandemi Hastaneleri’nin salgın sonrasında bağımlı bireylerin tedavi ve rehabilitasyonu yapılabilecek şekilde yasal mevzuat hazırlanmalı, hastaneler buna göre inşa edilmelidir. Medyaya yansıyan yüzü ile değil hayata yansıyan yüzüyle çocuklar evlerde daha fazla kültürel, sanatsal, sportif çalışmalar yapabilecek alternatiflere yönlendirilmelidir.

“PSİKOSOSYAL ÇALIŞMALARA AĞIRLIK VERİLMELİ”

Ramazan ayının gelmesiyle beraber hem İslam coğrafyasına ve hem de ülkemize sirayet edecek olan manevi iklimin feyiz ve bereketinden faydalanabilmek için sadece ekonomik çalışmalar değil aynı zamanda psiko sosyal çalışmalara da ağırlık verilmelidir. Değişen dünya düzenine ayak uydurabilmek sosyo, kültürel ve ekonomik anlamda hem bireyi hem aileyi güçlendirmekten geçer.  Bu vesileyle Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği olarak Ramazan ayının tüm İslam Alemine ve Ülkemize Huzur, Bereket, Sağlık getirmesini temenni ediyoruz. Lütfen, bayramlara Sağlıklı kavuşmak için evde kalalım”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme