enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun basın ile bir araya geldi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen buluşmada, Eşbaşkanlar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bucak, kayyım kaygısının olmasına rağmen halkın sandığa giderek iradelerine sahip çıkacaklarına inandıklarını belirterek, “Bizim de demokrasi ve haklı mücadelemiz bizce halk tarafından...
29.03.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı bünyesinde yürütülen AB destekli “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi” açılışı düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezin’de düzenlenen etkinliğe SGK İl Müdürü Reşit Merttir, İş-Kur Müdürü Mustafa Yılmaz, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Kamu kurum...
29.03.2024
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde evinde kalp krizi geçiren Sakine Tuncer (70), ambulans helikopterle sevk edildiği Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. DİYARBAKIR GAZETE- Kulp ilçesinde yaşayan Sakine Tuncer göğsünde ağrı hissedince, yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Sağlık ekipleri tarafından Kulp Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve kalp krizi...
29.03.2024
Diyarbakır’da polisin hırsızlık ve gasp yapan şebekeye yönelik yaptığı ‘Piyon’ operasyonunda 1’i mutfak dolabında 9 şüpheli yakalanıp, tutuklandı. DİYARBAKIR GAZETE- İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte hırsızlık ve gasp yapan şebekeye yönelik çalışma gerçekleştirdi. Mağdurların verdiği ifadeler üzerine merkez ilçeler Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir’de Kent Güvenlik Yönetim...
29.03.2024

Otelciler Derneği Turizmi tartıştı!

Otelciler Derneği Turizmi tartıştı!
REKLAM ALANI

Diyarbakır ve ilçelerinde faaliyet gösteren otel işletmecilerinin üye olduğu Diyarbakır Otelciler Derneği, kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Diyarbakır’ın üzerinde oluşan olumsuz algıyı kırma noktasında destek sunulmasını isteyen dernek yetkilileri, bu algıyı ortadan kaldırmak için nasıl bir yol izleniliri tartıştılar.

Diyarbakır’da bulunan otellerin çok kaliteli olmasına rağmen, basında çıkan haberlerin genel olarak Diyarbakır’ın güzelliklerinden öte sancılı olaylarını ele alması ve abartması gündemin konusunu oluşturdu.

Dernek başkanı ve Dies Otel Genel Müdürü Havva Doğan, temel amaçlarının kurumlar ile aralarındaki iletişimi daha sağlıklı hale getirmek amacını taşıdıklarını belirterek basın ile de bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmayı gelenekselleştirmek istediklerini dile getirdi.

‘ALGILARI KIRMAK İÇİN BASIN İLE BERABER YÜRÜMEMİZ GEREKİYOR’

Dernek başkanı Doğan, Diyarbakır olarak gazeteciler dahil herkesin aynı gemide olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bölgemizde yaşanan olumsuz bir süreçten dolayı hepimiz sıkıntı yaşadık, bu sıkıntıları yavaş, yavaş atlatmaya çalışıyoruz ama bazen yeterli olmuyor. Üzerimizdeki algı operasyonlarını, ön yargıları kırmak için öncelikle siz basın mensupları ile beraber yürümemiz, aynı dili konuşmamız gerekiyor diye düşünüyoruz. Toplantımızın amacı hem derneğimizin açıldığını beyan etmek hem de sizlerle birlikte yola nasıl devam ederiz, projeler üretebiliriz gibi dayanışma içerisine girebiliriz.  19 Turizm işletme belgeli otelin bulunduğu Diyarbakır’da otelcilik hizmeti noktasında her türlü talebe rahatlıkla cevap verilebileceğinin belirtildiği toplantıda, hizmet kalitesinin de her geçen gün çok daha kaliteli hal aldığının da altı çiziliyor. Tur firmaları ile sürekli iletişim halinde olan Dernek yönetimi, bu yıl için de görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtirken en çokta karşılarına ulusal medyada yayınlanan patlama haberlerinin çıktığına işaret ediyorlar. Diyarbakır üzerinde ciddi bir algının olduğuna da dikkat çeken dernek yönetimi medyanın gündeminde artık olayların yaşanmadığının dile getirilmesi gerektiğine dikkat çekerek manşetlerde sıkıntı yaşadıklarını belirttiler.

“KÂR ETME PEŞİNDE DEĞİLİZ”

Otel sahipleri ve yöneticileri olarak bu yılda kazanç elde etmeyi düşünmediklerini, tek amaçlarının insanların Diyarbakır’a gelerek algıları kırmalarını istediklerini sözlerine ekleyen Havva Doğan:

“İnanın biz hiç kar etme peşinde değiliz. Amacımız insanlar buraya gelsinler diye fiyatlarımızın çok altında rakam veriyoruz yeter ki insanlar gelsinler diye. 30’a yakın Turizm adı altında dernek var sanırım ama biz gerçek Turizm ve otelcileriz.” Dedi.

Toplantı sırasında söz alan Dernek yöneticilerinden Plaza otel Genel Müdürü ve TURYOD yönetim kurulu üyesi Kadir Varçin, yaklaşık 6 ay önce Diyarbakır’da geniş katılımlı, turizm özneli bir toplantının yapıldığına dikkat çekerek şunları kaydetti: “5-6 ay önce bir toplantı gerçekleştirilmişti. TURSAB başkanı geldi, Acenteler geldi, birçok STK katıldı,  konuşuldu, yazıldı, çizildi ve herkes bir proje anlattı. Turizmde şöyle olacak, Diyarbakır’a turist gelecek gibi konuşmalar yapıldı ve bu konuşma sadece burada kaldı. Söylenenler olmadı ve gerçekleşmedi de. Kimse taşın altına elini bırakmıyor, turizm sadece otelci ile olmaz, Turizm STK’larla, İş adamlarıyla, odalarla, valilikle yapılacak işlemlerle, alınan kararlarla yapılması gerekiyor. Alınan kararlar yapılmıyor ise boş konuşulan sözlerdir. Ankara’da Diyarbakır tanıtım günleri var, tanıtım günleri ne demek! Diyarbakır’ın tanıtılması demektir fakat Diyarbakır tanıtım günleri iptal oldu. Bu tanıtım günleri neden iptal edildi, ne diye Diyarbakır tanıtılmıyor? Sivas, Adıyaman, Mardin tanıtılıyor niye Diyarbakır tanıtılmıyor? Madem yapılacağı söyleniyor, niye yapılmıyor! Bir karar alınıyor ise arkasında durulsun.” Diyerek tepki gösterdi.

Toplantı yapılan sohbetlerin ardından periyodik bir hale getirileceği belirtilerek tekrar bir araya gelmek üzere nihayetlendi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme