enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3295
EURO
35,0781
ALTIN
2.306,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

Özel hastanelerin Covid-19 fırsatçılığına tepki!

Özel hastanelerin Covid-19 fırsatçılığına tepki!
REKLAM ALANI

“Pandemi Hastanesi” ilan edilmesinden dolayı devlet hastanelerine gitmeye çekindiklerini belirten Diyarbakırlılar, özel hastanelerin Covid-19’u fırsata çevirmelerine tepki gösterdi.

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri ve Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin “Pandemi Hastanesi” olarak kullanılmasından dolayı Covid-19’a yakalanma korkusuyla gidemediklerini belirten Diyarbakır halkı, mecburen özel hastanelere yönelmek zorunda kaldıklarını söylediler.

Tüm dünyada Coronavirus salgınına karşı dayanışma duyguları ile seferber olurken, Türkiye’de özel hastanelerin, Covid-19’u fırsata çevirip tedavi ücretlerini fahiş oranda yükseltmesine vatandaşlar tepki göstererek yetkililerin bir an önce bu konuya çözüm bulması gerektiğini belirtti.

“DİYARBAKIR’DA VAKALAR ARTTIĞI İÇİN DEVLET HASTANELERİNDE YER KALMADI”

Vakalar arttığı için devlet hastanelerinde yer kalmadığını belirten Muhittin Ekinci, “Diyarbakır’da maalesef vakalar yükselmiş. Bizim yapmamız gereken tek şey kurallara uymamızdır.  Diyarbakır’da vakalar arttığı için devlet hastanelerinde yer kalmamış. Hastanelerde yer kalmadığı için de vatandaşlar özel hastanelere akın etmiş durumda. Özel hastaneler ise pandemiye ayrılan hastanelerden daha beter olmuş.” dedi.

“SALGINDAN ÖNCE MUAYENE PARASI 25 TL İKEN, ŞU AN 120 TL’YE ÇIKMIŞ”

Ekinci, “Gelir durumu kötü olanlar hastaneye geldiğinde en ufak bir muayene için 150-200 TL ödüyor. Bugün biz bu özel hastaneye geldik ve 120 TL muayene ücreti ödedik. Salgından önce muayene parası 25 TL iken, şu an 120 TL yapmışlar. Diyarbakırlıların yaklaşık yüzde 70’inin gelir durumu kötüdür. Bu sıkıntılı dönemde özel hastanelerin yapmış olduğu fahiş zamları geri çekmesi ve bu millete zorluk çıkarmaması gerekiyor. Yetkililerden pandemi öncesi muayene veya tahlil ücretleri neyse onu geri getirmelerini istiyoruz. Bilindiği gibi Diyarbakır’da nüfus artışı oluyor ama Devlet hastaneleri aynı sayıda kalıyor. Bundan dolayı yeni devlet hastanesinin yapılması gerekir.” ifadelerini kullandı.

“ÖZEL HASTANELERİN MUAYENE FİYATLARINI YÜKSELTMESİ ÖNLENMELİDİR”

Maddi durumu kötü olan vatandaşların özel hastanelerde sıkıntı yaşadığını söyleyen Murat Bozaslan, “Annemin kronik hastalığı olduğu için zorunlu olarak özel hastaneye geldik. Özellikle salgın sürecinde halkın devlet hastanelerine gidememesi, ekonomik sıkıntısının olması, işten çıkarılması gibi durumlar varken, özel hastanelerin muayene fiyatlarını yükseltmesi nahoş olan bir durumdur. Bu tip önemli durumlarda basın ve sosyal medya yoluyla yetkili kişilere seslenmemiz gerekir. Yetkililerin, bu tür yanlış uygulamaların ve haksızlıkların önüne geçmesi gerekir. Çünkü salgından dolayı maddi durumu kötü olan insanlar var.” şeklinde konuştu.

“SIRA FİŞİ İÇİN 150 TL, TAHLİL PARASI İÇİN DE 200 TL ÖDEDİM”

Özel hastanelerde sıra fişi ücretinin yüksek olduğunu ifade eden Aydın Alkan ise şöyle konuştu: Ben 5-6 aydır işten çıkarılmışım. Mecburen özel hastaneye geldim. Sıra fişi için 150 TL, tahlil parası için de 200 TL ödedim. 4 gün önce hastalandım ve telefondan randevu almaya çalıştım ama benimle konuşan kişiler bir hafta veya 2 hafta sonraya randevu ayarlamaya çalışıyor. Eğer ben hastaneye gitmezsem 2 haftada kendi evimde öleceğim. Mecburen arkadaşlarımdan borç para alıp özel hastaneye geldim. Özel hastaneye 180-200 TL vermek zoruma gidiyor.

“ÖZEL HASTANELERİN YÜKSELTTİĞİ FİŞ VEYA TAHLİL ÜCRETLERİNDEN RAZI DEĞİLİZ”

Devlet hastanelerinin pandemi hastanesi ilan edilmesinden dolayı gitmeye çekindiğini söyleyen Kemal Kaya, özel hastanelerin de Covid-19’u fırsata çevirdiğini, tedavi ücretlerinin fazla olduğunu belirterek duruma tepki gösterdi.  Kaya, “Benim eşim rahatsızlandığı için özel hastaneye geldik. Çünkü devlet hastaneleri pandemi hastanelerine dönüştürüldüğü için gitmeye çekiniyoruz. Özel hastanede 110 TL’ye fiş kestik. Eğer Devlet hastanelerinden bir tanesi pandemi hastanesi olmasaydı, biz bu parayı ödemeyecektik. Bu da özel hastanelerin yaptığı fırsatçılıktır. Biz özel hastanelerin yükselttiği fiş veya tahlil ücretlerinden razı değiliz.” dedi.

“YETKİLİLERİN BU SIKINTILI DÖNEMDE ÖZEL HASTANELERİN YAPTIĞI HAKSIZLIKLARA ‘DUR’ DEMESİNİ İSTİYORUZ”

Devlet hastanelerinin hastalara bakmadığını bundan dolayı çoğu kişinin özel hastanelere akın ettiğini belirten Mehmet Berli, yetkililerin bu sıkıntılara acilen çözüm bulması gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu: ‘’Bir hafta önce devlet hastanesine gittiğimizde orada görev yapan bir hemşire bize; ‘Burada vakalar var gelmeyin. Aile hekimine gidin.’ dedi. Biz de aile hekimine gittik ama bize doğru düzgün bakmadı ve özel hastanelere yönlendirdi. Ben de annemi özel bir hastaneye getirdim ve ameliyat oldu. Ameliyat parası için de sağdan soldan borç alarak 50 bin TL ödedik. Özel hastanelerde 150-200 TL fiş parası ödüyoruz. Devlet hastanelerine gidiyoruz, hastalara zaten bakmıyorlar. Devlet hastaneleri bakmadığı için herkes özel hastanelere gidiyor. Özel hastaneler de devlet hastanelerinden farksız duruma düşmüş. Bu özel hastanelere gelenler burada bekliyor ve kendi paralarıyla rezil oluyorlar. Çünkü özel hastanelere gidildiğinde bin TL’nin altında çıkamıyorsun bundan dolayı yetkililerin bu sıkıntılı dönemde özel hastanelerin yaptığı haksızlıklara ve fahiş zamlara engel olmasını istiyoruz.

“ÖZEL HASTANELERDE ARTAN FAHİŞ FİYATLARDAN HİÇ KİMSE MEMNUN DEĞİL”

Artan fahiş fiyatlardan kimsenin memnun olmadığını belirten Abdullah Beglen, “Ben asgari ücretle çalışan biriyim ve bugün özel hastaneye eşimin doğum işlemleri için geldim. Sadece giriş için 50 TL verdim. Daha bunun tahlili ve röntgen parasını eklesem en az 200-300 TL ile çıkacağım. Özel hastanelerde artan fahiş fiyatlardan ne ben ne de hastaneye gelen diğer vatandaşlar razı değil. Buraya hastane için geliyoruz ama tahlil sonuçlarını beklerken yemek yiyoruz, su ve çay içiyoruz. Yani bir sürü masraf yapıyoruz. Yetkililerin buna engel olmaları lazım.” ifadelerini kullandı.

“TÜM DEVLET HASTANELERİ PANDEMİ HASTANESİ OLMUŞ”

Devlet hastanelerinin tümünün “Pandemi Hastanesi” olmaması gerektiğini söyleyen Sedat Temel, “Benim abim devlet hastanesinde safra kesesinden ameliyat olacaktı ama özel hastaneye sevk ettiler ve bir hafta boyunca hastanede kaldı. Hastanede kaldığı süre içir günlük 400 TL aldılar. Ben kalp hastasıyım ama hastaneye gidemiyorum. Bunun nedeni de Covid-19’dan dolayı yer olmaması. Çalışmadığım için özel hastaneye de gidemiyorum. Özel hastaneler hastalara indirim yapsınlar. Ben özel hastaneye gittiğim zaman da tahlil sonuçlarımla beraber 400 TL istiyorlar. Tüm devlet hastaneleri pandemi hastanesi olmuş. Yetkililer buradaki tüm devlet hastanelerini pandemi hastanesi yapmasın. Devlet bir hastaneyi normal hastane yapsın ve virüse yakalanmamış kişiler gitsin.” Şeklinde konuştu.

Kaynak: İLKHA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme