enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
27°C
Diyarbakır
27°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. DİYARBAKIR GAZETE – Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. 45 günden beri bina yüzünden mağdur olan...
19.04.2024
21 yıl 21 gün süren bir çalışma sonucu tarihi Sur içi minyatürünü yapan taş sanat ustası Fesih Gündoğar, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına çağrıda bulunarak, mevcut maketin 10 katı büyüklüğünde yeni bir maket yapmak için yer talebinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın 80 yıl önceki halindeki Sur İçi maketi 21 yıl ve...
19.04.2024
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl 48. Düzenlenen Turizm Haftası Bahar konseri ile sona erdi. DİYARBAKIR GAZETE – 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 48. Turizm haftası sona erdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce merkez Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksi’nde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat...
19.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesine Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Yerlikaya X hesabından “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.” paylaşımını yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama Diyarbakır...
19.04.2024

Özel Hastanelerin de gözü Iraklı hastalarda!

Özel Hastanelerin de gözü Iraklı hastalarda!
REKLAM ALANI

Türkiye ile Kürt yönetimi arasında ilişkilerin normalleşmesi iş çevrelerinin rotasını yeniden bu bölgeye çevirdi.

Ortadoğu’nun ticaret, sağlık ve turizm merkezi olma yolunda ilerleyen Diyarbakır’da, resmi ve özel hastanelerin gözü Irak’taki hastalarda.  Erbil’de düzenlenen fuar kentteki sağlık kuruluşlarını umutlandırdı.  Resmi ve özel sağlık kuruluşları, kente daha fazla hasta çekebilmek için Kürt bölgesinde üs kurdu.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile firma temsilcilerinin katıldığı ‘Uluslararası Erbil Yapı İnşaat ve Belediye Ekipmanları Fuarı’ devam ediyor.  Türkiye’den yaklaşık 50 inşaat firmanın yanı sıra sağlık kuruluşları da fuara katıldı.

RESMİ VE ÖZEL HASTANELER DE KATILDI

Fuarın ana temasına uymasa da sağlık kuruluşlarının katılmasının nedeni, son yıllarda artan sağlık turizmi. Dicle Üniversitesi, Özel Genesis Hastanesi, Özel Bağlar Hastanesi ve Özel Memorial Hastaneleri, özellikle Kürt bölgesinden Diyarbakır’a gelen hasta sayısını arttırmak amacıyla fuara katıldı. Fuarda hizmetlerini anlatan sağlık kuruluşları, bölgedeki muhataplarıyla bir araya gelerek, fikir alışverişinde bulundu.

DİYARBAKIR BÖLGENİN EN UYGUN İLİ

Fuara katılan resmi ve özel hastanelerin temsilcileri konuştu.  Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Tunik, sağlık turizmi için Diyarbakır’ın en iyi seçenek olduğunu söyledi. Tunik, “Sağlık turizmi hizmeti için Diyarbakır şu anda bölgenin en uygun ili halindedir. Bizler Dicle Üniversitesi olarak, özellikle hastanemizde yüksek nitelikli çok sayıda tedavi hizmeti vermekteyiz ve bildiğimiz, gördüğümüz kadarıyla, bu bölgede bu hizmetler aksamaktadır. Gerek Diyarbakır gerekse bilimsel altyapısıyla üniversitemiz, bu konuda gereken hizmeti vermeye hazırdır. Bununla ilgili olarak Türkiye’de bir sağlık hizmeti politikası yürütülmekte ve bizler politikaya destek vermekteyiz” dedi.

HASTALARI EVİNDEN ALIYORUZ

Daha önce Irak’tan ayda ortalama 200 hasta kabul eden Özel Memorial Hastaneleri, sayıyı arttırmak için yeni bir çalışma başlattı. Memorial Hastaneleri Diyarbakır Direktörü Dr. Abdurrahman Aktaş, Diyarbakır’ın büyük şehirlere alternatif olabileceğini vurgulayarak, “Hem fiyat, hem hizmet kalitesi değerlendirme açısından büyük şehirlere ve Avrupa’ya alternatif seçenekler sunuyoruz. Organ nakli dışında hemen hemen tıbbın en üst düzey teknolojisini ve multi disipliner dediğimiz çoklu branş değerlendirmesi finalize edebiliyoruz. Son başladığımız bir uygulamamız var. Hastayı evinden alıp buradan, tekrar evine getirecek, transferle komple bir hizmet sunumu planımız. Bununla ilgili hastalarımızı evinden almaya başladık” diye konuştu.

UÇAK SEFERLERİ BAŞLATTIK

İhracatla birlikte turizmin de arttırılmasının önemine değinen Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, sağlık turizminden umutlu. Kaya, “Süleymaniye’den İstanbul’a, Erbil’den İstanbul’a ve Diyarbakır’a sürekli uçak seferleri başlattık. Bu çok çok önemli. Bu sadece gelip burada profesyonel ürünleri bayilere satmanın dışında, bölgede yaşayan insanların sağlık, kültür ve sosyal anlamda yararlanabilecekleri en önemli merkez Diyarbakır’dır ve burada verilen hizmetin niteliğini göstermek zorundayız. Bu nedenle hepsinin temsilcilerini getirdik. Sağlık sektörü, turizm sektörü temsilcilerini getirdik. Buradaki amacımız da Diyarbakır’ın İstanbul kadar nitelikli hizmetlerin verildiği bir merkez olduğunun mesajını vermek. Bu mesajı vermek için hastaneler burada stant açtı” diye konuştu.

İNŞAAT VE SAĞLIK TURİZMİNE UMUT OLDU

Organize Sanayi Başkanı Aziz Odabaşı da, “İki ülke arasındaki sorunların çözümü ile birlikte güzel gelişmeler yaşanıyor. İlişkilerin normalleşmesi kent ekonomisine ciddi katkı sağlar. Bu çerçevede 50’ye yakın firma ile Fuara katıldık. Buralarda önemli görüşmelerde bulunduk. Kentimiz için güzel ve verimli bir fuar oldu. Hem inşaat sektörü hem de sağlık turizmi ile ilgili güzel sonuçlar bekliyoruz” dedi.

İLİŞKİLERİN DÜZELMESİ GEREKİYOR

Diyarbakır Ticaret Odası meclis sözcüsü Nevin İl ise, “Erbil pazarı bölgemiz için önemli bir yere sahip. Fuar çok önemli ve gelecek için umut vaat eden bir fuar. Bu bölge yeniden yapılanma sürecine girdi. Bizim bölgemiz üzerinden ihracatın yapılması önemlidir.  Kürt bölgesi, Türkiye’deki iş insanlarının göz bebeği haline geldi. İhracat üstündeki açıkların burada giderileceğini düşünüyorum. Bu yıl 11. Sıraya düşen ihracatımızın Almanya’dan sonra yeniden 2. Sıraya yükselebilmesinin çabasını bizler vereceğiz. Ancak bu noktada devlet politikaları da önemli. Türkiye’nin dış politika konusunda Irak Kürdistanı ile Türkiye’nin ilişki geliştirmesi çok önemli. İhracatın artması için ilişkilerin iyileştirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Özge AKENGİN/ÖZELTİGRİS HABER

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme