enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5555
EURO
34,8878
ALTIN
2.433,84
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
30°C
Diyarbakır
30°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesindeki Selahaddini Eyyübi Anadolu Lisesi’nce, ‘Dünyayı Değiştiren Kadınlar’ adlı eTwinning projesi hazırlandı. Proje Danışmanı Nevim Kaya gözetiminde hazırlanan projede amaç, dünyanın değişiminde rol oynayan kadınların tanınmasını sağlamak, hangi konularda değişim getirdiğini bilmek ve rol model oluşturmak olduğu belirtildi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Uçkuyular mevkiinde bulunan Selahaddini...
23.04.2024
Bahar aylarının gelmesiyle düğün sezonu da başladı. Diyarbakır’da Beyaz eşyadan mobilyaya, mutfak ürünlerinden düğün mekanlarına kadar pek çok alanda ticaret hareketlendi. Düğün salonlarında ise Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında doluluk oranları yüzde 50 civarında. 100’e yakın düğün salonunun bulunduğu Diyarbakır’da, geçtiğimiz yıla oranla salon kiralamalarında yüzde 15-20 oranında yapılan zamlar...
23.04.2024
Hafta sonu kendi sahasında beklenmedik bir mağlubiyet alarak taraftarını üzen ve şampiyonluk yolunda yara alan Amedspor, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Soma maçı hazırlıklarına başladı. DİYARBAKIR GAZETE– Türkiye 2’nci Ligi Kırmızı Grup Lideri Amedspor, hafta sonu karşılaşacağı zorlu Soma maçı hazırlıklarına bir gün aradan sonra başladı. Şeyhmus Özer Tesislerinde toplanan futbolcular...
23.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Diyarbakır Barosu, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve TÜM BEL-SEN yöneticilerinin tebrik ziyaretlerini kabul etti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Barosu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN)...
23.04.2024

Rektör Karakoç’tan Özbekistan Yükseköğretim Kurumlarına ziyaret

Rektör Karakoç’tan Özbekistan Yükseköğretim Kurumlarına ziyaret
REKLAM ALANI

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Doç. Dr. Faruk Gökçe, Dicle Üniversitesi’nin Uluslararasılaşma politikalarının hedef ülkelerinden biri olan Özbekistan’ın yükseköğretim kurumlarına resmi iş birliği ziyaretinde bulundu.

Dicle Üniversitesi heyeti, programın birinci gününde Orta Asya’nın ve ülkenin en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan Taşkent’teki Özbekistan Milli Üniversitesi (National University of Uzbekistan) Rektörü Prof. Dr. Inom Majidov’u ziyaret etti.

Heyetler arası görüşmede uluslararası ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Raima Kh. Shirinova, bilimsel araştırmalardan sorumlu Rektör Yardımcısı Khikmat Hajibaevich Saburov da hazır bulundu. Heyetler, ortak yürütülecek Avrupa Birliği ve TÜBİTAK projeleri, öğrenci ve akademisyen değişimi, ortak Yüksek Lisans ve Doktora programlarının tesisi konularında iş birliği protokolüne imza attı.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Taşkent ziyaretinin ikinci bölümünde araştırma ve geliştirme alanında yükseköğretim sıralama kuruluşlarınca Asya’nın ve Avrupa’nın en başarılı kurumlarından birisi olan TIIAME (Taşkent Sulama ve Tarım Makinaları Mühendisleri Enstitüsü / Tashkent Institute of Irrigation and Agricultural Mechanization Engineers) yetkililerince kabul edildi. Rektör Prof. Dr. Bakhadir Mirzaev, araştırma ve geliştirmeden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahircon Zakiroviç Sultanov, uluslararası ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülhakim T. Salokhiddinov’un da hazır bulunduğu görüşmelerde 2022 yılı içinde öğretim üyesi değişimi, Avrupa Birliği Kapasite Geliştirme projeleri başta olmak üzere araştırma, geliştirme, tecrübe paylaşımı gibi birçok konu müzakere edilerek anlaşmaya varıldı.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Taşkent ziyaretinin ikinci gününde Taşkent Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği Enstitüsü (Tashkent Institute of Architecture and Civil Engineering) Rektörü  Prof. Dr. Ercan Kahya’yı ziyaret etti. Dicle Üniversitesi ile TIACE arasında gerçekleştirilebilecek ortak iş birliği imkanlarının görüşüldüğü toplantının sonunda taraflar İkili İş Birliği (MoU) ve Erasmus anlaşmasına imza attı.

Rektör Karakoç, Özbekistan ziyaretinin ikinci gününde Taşkent Büyükelçimiz  Olgan Bekar tarafından kabul edildi.  Rektör Prof. Dr. Karakoç, Büyükelçi Olgan Bekar’a üniversitemizin Özbekistan yükseköğretim kurumları ile sürdürmekte olduğu projeler ve önümüzdeki yıllarda gerçekleştirmesi planlanan ortak akademik ilişkiler hakkında bilgi verdi.

Özbekistan ziyaretinin son gününde Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, ülkenin en saygın kurumlarından birisi olan Semerkand Devlet Üniversitesince kabul edildi. Görüşmede Semerkand Devlet Üniversitesinin uluslararası ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akhatov Akmal Rustamovıch ve Uluslararası Ofis Başkanı Prof. Dr. Muhtor Nasirov ile bir araya gelen Rektör Karakoç ve Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Doç. Dr. Faruk Gökçe yetkililere Semerkand Devlet Üniversitesi ile başta TIKA, TUBİTAK ve Erasmus projeleri kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan ortak akademik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantı sonunda Dicle Üniversitesi ve Semerkand Devlet Üniversitesi arasında İş Birliği Protokolü imzalandı.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç’un Semerkand’daki son durağı İmam Buhari Uluslararası Araştırma Merkezi oldu. Merkez Müdürü Dr. Otabek Muhammediev, Rektör Karakoç’a İmam Buhari Uluslararası Araştırma Merkezi’nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Mehmet Karakoç, ziyarette Özbekistan Devlet Televizyonu’na Dicle Üniversitesinin Özbekistan’daki faaliyetleri hakkında demeç verdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme