enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5350
EURO
34,8023
ALTIN
2.425,86
BIST
9.724,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesindeki Selahaddini Eyyübi Anadolu Lisesi’nce, ‘Dünyayı Değiştiren Kadınlar’ adlı eTwinning projesi hazırlandı. Proje Danışmanı Nevim Kaya gözetiminde hazırlanan projede amaç, dünyanın değişiminde rol oynayan kadınların tanınmasını sağlamak, hangi konularda değişim getirdiğini bilmek ve rol model oluşturmak olduğu belirtildi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Uçkuyular mevkiinde bulunan Selahaddini...
23.04.2024
Bahar aylarının gelmesiyle düğün sezonu da başladı. Diyarbakır’da Beyaz eşyadan mobilyaya, mutfak ürünlerinden düğün mekanlarına kadar pek çok alanda ticaret hareketlendi. Düğün salonlarında ise Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında doluluk oranları yüzde 50 civarında. 100’e yakın düğün salonunun bulunduğu Diyarbakır’da, geçtiğimiz yıla oranla salon kiralamalarında yüzde 15-20 oranında yapılan zamlar...
23.04.2024
Hafta sonu kendi sahasında beklenmedik bir mağlubiyet alarak taraftarını üzen ve şampiyonluk yolunda yara alan Amedspor, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Soma maçı hazırlıklarına başladı. DİYARBAKIR GAZETE– Türkiye 2’nci Ligi Kırmızı Grup Lideri Amedspor, hafta sonu karşılaşacağı zorlu Soma maçı hazırlıklarına bir gün aradan sonra başladı. Şeyhmus Özer Tesislerinde toplanan futbolcular...
23.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Diyarbakır Barosu, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve TÜM BEL-SEN yöneticilerinin tebrik ziyaretlerini kabul etti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Barosu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN)...
23.04.2024

Sağlık çalışanı Temassız Annesinin gününü kutladı!

Sağlık çalışanı Temassız Annesinin gününü kutladı!
REKLAM ALANI

Covid-19 salgınından en fazla etkilenen kesim sağlık emekçileri.  Koronavirüs ile savaşırken ne evlerine gidebiliyorlar, nede sevdiklerini görüyorlar. Yaşamış oldukları bu zorlu süreçte bir birlerine olan sevgilerini ise yapmış oldukları küçük sürprizlerle gösteriyorlar.

Çin’in Wuhan kentinden çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVİD-19) salgınından milyonlarca insan olumsuz yönde etkilendi. Birçok ülkede ticari hayat dibe vurdu, sosyal yaşam diye bir şey kalmadı.  Ancak her şeye rağmen insanların içindeki sevgi hiç kaybolmadı.

Özellikle Koronavirüs ile verilen savaşta ön saflarda yer alan sağlık emekçilerinin çabaları, tüm insanlara gelecek umudu aşıladı. COVİD-19 ile mücadele vermek için sevdikleri ve ailelerinden uzak kalmak zorunda kalan sağlık emekçileri, içinde bulundukları zorlu koşullara göğüs gererek, görevlerinin başından biran olsun ayrılmadı.

‘BU BİZİM İÇİN ÇOK ZOR BİR DURUM’

İşte bunlardan biri de Halime Bayhan Oğur.  13 yıldır hemşirelik yapan Halime, Diyarbakır’da pandemi hastanesi ilan edilen bir özel hastanede görev yapıyor. Çalıştığı hastanenin kan alma bölümünde görev yapan Halime hemşire, bu nedenle yaklaşık 2 aydır ailesinden uzakta yaşıyor. Annesine ve çocuklarına olan özlemini Yenigün’e anlatan Halime hemşire, “COVİD-19 salgını en çok sağlıkçıları etkiliyor. Biz bu durumdan dolayı ailemizi göremiyoruz. İki gün sonra Anneler Günü ve ben annemi, ailemi ve çocuğumu göremiyorum, sarılamıyorum ve öpemiyorum. Bu bizim için çok zor bir durum” dedi.

ANNESİNE ANNELER GÜNÜ SÜRPRİZİ

Ölüm ile yaşam çizgisi arasındaki bir noktada görev yapan sağlık emekçisi Halime, annesine olan hasretini 10 Mayıs Anneler Günü’nde ona yaptığı bir sürpriz ile son verdi. Görev yaptığı hastaneden çıkan Halime hemşire annesinin evinin yolunu tuttu. Bir demek çiçek alan Halime Bayhan, soluğu annesinin yaşamış olduğu binin önünde aldı.

Elindeki çiçekleri balkondan sarkıtılan sepete koyan Halime Bayhan, böylelikle hemen annesinin Anneler Günü kutladı hem de ona olan özlemini giderdi.  Annemi biraz da olsa mutlu edebildimse, bende mutlu olmuş oldum” diyen Bayhan, “En kısa zamanda güzel günlerin, güneşli günleri hep beraber göreceğimize inanıyorum. 2 aya yakındır bu sürecin içerisindeyiz. Bunu atlatacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

‘BU SÜREÇ SAĞLIKÇILARI ÇOK SARSTI’

13 yıllık hemşire Halime Bayhan, koronavirüs ile mücadele veren sağlık emekçilerin yaşadığı zorluklara da dikkat çekti. Bayhan,  “Bu süreç açıkçası bizi sarstı. Bire bir hastalarla iç içeyiz. Sürekli maske, gözlük takıyoruz. Koruyucu önlükler giyiyoruz. Mesaimiz bittikten sonra yüzümüzde ve anlımızda maske izleri oluşuyor. Bizde bu durumdan çok sıkılmış durumdayız. Ama inanıyorum. İnanmak her şeyin en güzeli. Bunu atlatacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs her ne kadar dünyanın dört bir tarafında can almaya devam etse de insanlar, kısa bir zaman içinde güzel günlerin geleceğine inanıyor.

Kaynak: Yenigün Gazetesi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme