enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3849
EURO
35,0576
ALTIN
2.326,64
BIST
9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şehirleşmeye yenik düşen tarihi çeşmeleri restore ederek tekrar su akmasını sağladı. DİYARBAKIR GAZETE- İmar ve şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları ile şehirdeki tarihi çeşmeler özgün yapıları korunarak yenileniyor. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından tescil güncellemesi ve gruplandırma...
29.03.2024
DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun basın ile bir araya geldi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen buluşmada, Eşbaşkanlar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bucak, kayyım kaygısının olmasına rağmen halkın sandığa giderek iradelerine sahip çıkacaklarına inandıklarını belirterek, “Bizim de demokrasi ve haklı mücadelemiz bizce halk tarafından...
29.03.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı bünyesinde yürütülen AB destekli “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi” açılışı düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezin’de düzenlenen etkinliğe SGK İl Müdürü Reşit Merttir, İş-Kur Müdürü Mustafa Yılmaz, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Kamu kurum...
29.03.2024
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde evinde kalp krizi geçiren Sakine Tuncer (70), ambulans helikopterle sevk edildiği Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. DİYARBAKIR GAZETE- Kulp ilçesinde yaşayan Sakine Tuncer göğsünde ağrı hissedince, yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Sağlık ekipleri tarafından Kulp Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve kalp krizi...
29.03.2024

Sağlık çalışanlarını buluşturan Dev etkinlik

Sağlık çalışanlarını buluşturan Dev etkinlik
REKLAM ALANI

Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi, pandemi sonrası üyelerinin moral ve motivasyonunu arttırmak amacıyla bir piknik etkinliği düzenledi.

DSİ Devegeçidi piknik alanında yapılan ve yoğun katılım gösterilen etkinliğe, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan ve Yusuf Dural, Çevre İl Şube Başkanları, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçam, Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, yönetim kurulu üyeleri, temsilciler, üyeler ve aileleri katıldı.

Pikniğe katılan Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Doğan ve Dural, çalışanların sorun ve taleplerini dinledi.

DOĞAN: “SAĞLIK ÇALIŞANLARININ REFAHI İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Programda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık şehitlerini ve Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan’ı rahmetle anarak başladı.  Sosyal sendikacılık açısında organizasyonların önemli olduğunu ifade eden Doğan, “Bu tür organizasyonlar sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın moral ve motivasyonlarını artırıyor” dedi.

Sağlık-Sen’in sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refahı için mücadele ettiğine vurgu yapan Doğan, “Sağlık-Sen olarak her zaman çalışanlarımızın yanındayız. Nerede sağlık ve sosyal hizmet çalışanı varsa yanında olmaya, dertlerini dinlemeye gayret ediyoruz. Bu noktada Diyarbakır Şube Başkanımız Nurhak Ensarioğlu ve yönetimini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

DURAL: “SÖZLEŞMELİ PERSONELİN KADRO ÇALIŞMASI 2022 YILINDA TAMAMLANACAK”

3600 ek gösterge çalışmalarının devam ettiğini aktaran Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural ise, “Memur-Sen olarak tüm kamu çalışanlarını kapsayacak bir ek gösterge çalışmasının yasalaşmasını istiyoruz. Masada bu irademizi ortaya koyduk. Talebimizi defaatle dile getirdik. Bu ayın sonunda çalışmayla ilgili detaylar Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanacak. Kapsayıcı bir düzenleme bekliyoruz” dedi.

Lisans mezunu sağlık çalışanlarının 3600 ek gösterge artışından yararlanacağını hatırlatan Dural, sözleşmeli personelle ilgili çalışmanın da 2022 yılı içeresinde tamamlanacağını söyledi.

ENSARİOĞLU: “BİZİM ANLAYIŞIMIZDA ALIN TERİ KUTSALDIR”

Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu da umudun adı olan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının her zaman yanında olduklarını belirterek, “Sağlık-Sen’in davasının mayasında doğruluk ve adalet var. Her zaman mazlumun yanında olmak var. Bizim anlayışımızda alın teri kutsaldır. Bizler bu şuurla mücadele ediyor, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın alın terinin karşılığı için savaşıyoruz” diye konuştu.

Bu duruştan asla taviz vermeyeceklerini kaydeden Ensarioğlu, teşkilatın desteği ve gücüyle, sağlık ile sosyal hizmet çalışanlarının alın terinin karşılığını alıncaya kadar mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından başlayan etkinlikte, sendika üyesi sağlık çalışanları ve aileleri, Piknik alanında düzenlenen çeşitli aktivitelerle doyasıyla eğlendi.

Üyelerin çocukları da palyaço eşliğinde eğlencenin doruğuna ulaştı. Minikler arasında yapılan yarışmada birinci olana hediye takdimi yapıldı.

Sait BAYRAM’ın Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme