enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
26°C
Diyarbakır
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımının, seçimden beş gün sonra Diyarbakır’da bulunan 10 adet spor tesisini Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devrettiği ortaya çıktı. DİYARBAKIR GAZETE-  31 Mart yerel seçimlerinde büyük bir farkla kayyımdan geri alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde kayyım, seçimden beş gün sonra kentteki bütün spor tesislerini devrettiği ortaya çıktı. 31 Mart’ta...
20.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’ın Sur Belediyesi’nde mazbata töreni sonrasında makam odasında bulunan Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı. Türkiye İçişleri Bakanı soruşturmayı sosyal medya hesabı X’den duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer...
20.04.2024
Diyarbakır’da polis, farklı tarihlerde vatandaşları tehdit edip paralarını gasbeden ve silahla yaraladığı tespit edilen 6 kişilik çeteye yönelik ‘Balistik’ operasyonu yaptı. Gözaltına alınan 6 şüpheli tutuklandı. Polis, kollarında dövme olan bir şüpheliyi kameralardan tespit edip yakaladı. DİYARBAKIR GAZETE- İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ve Gasp Büro Amirlikleri,...
20.04.2024
Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürlüğü’ne bağlı 2 kişilik ekibi İdil’e bağlı Okçu köyünde kaçak kontrolü yaparken engelleyerek rehin alan, üzerlerine kurşun sıkan ve darp ederek yaralayan saldırganların yakalanabilmesi amacıyla jandarma tarafından yapılan soruşturma kapsamında 12 kişi gözaltına alındı. Sanıklardan 4’ü ise sevk edildikleri savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. DİYARBAKIR...
20.04.2024

Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Ensarioğlu, güven tazeledi

Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Ensarioğlu, güven tazeledi
REKLAM ALANI

Tek liste halinde yapılan 5. Olağan Genel Kurulda yeniden seçilerek, güven tazeleyen Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, ikna edilmişlerle değil, inanmışlarla yola çıktıklarına değinerek, Amaçlarının hizmet ve sağlık çalışanlarının güler yüzle hizmet sunması olduğunu söyledi.

Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Diyarbakır’daki bir otelde düzenlenen kongreye, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karaduman, Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, Bingöl Şube Başkanı Bilal Aslan, Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey, Ağrı Şube Başkanı Feyzi Mağal, Bitlis Şube Başkanı Baki Kaya, Siirt Şube Başkanı Vesim Eviz, Erzincan Şube Başkanı İbrahim Halil İçoğul, Şırnak Şube Başkanı Sabgattullah Anmal, Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Akçan, Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, Diyanet-Sen Şube Başkanı Ömer Evsen, Bem-Bir-Sen Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Zeki Yağmur, Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Aküzüm, Diyarbakır’daki Hastane başhekim ve yardımcıları ile sağlık çalışanları katıldı.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karaduman’ın Divan başkanlığına seçilmesiyle başlayan kongrede saygı duruşu ve istiklal marşının ardından açılış konuşması yapıldı.

Tek liste halinde gidilen Kongrede yeniden aday olan mevcut Başkan Nurhak Ensarioğlu, konuşmasına şiirle başladı.

“BİZ İKNA EDİLMİŞLERLE DEĞİL, İNANMIŞLARLA YOLA ÇIKTIK”

Ensarioğlu, 5. Olağan Genel Kurulunda kendilerini yalnız bırakmayan ve destek verenlere teşekkür ederek, “Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi kurulduğu günden buyana sahadaki çalışmaları ve başarıları gerek sağlık çalışanlarımıza, gerekse de halkımıza yönelik yaptığı çalışmalar hepinizin takdiridir. Bizler sağlık ve sosyal çalışanları olarak gecemizi gündüzümüze katarak, halkımıza hizmet hakka hizmet düstura ile tüm sağlık çalışanlarımızla birlikte her anlamda hizmet verdik. Yönetim kurulu üyelerimiz, temsilcilerimiz ve üyelerimizle birlikte sahanın her alanında hizmet ettik. Hizmet etmeye de devam edeceğiz. Kimse de bunu engelleyemez. Birilerinde başka ve farklı düşünceler olabilir. Bizim düşüncemizde, görüşümüzde aynıdır. Biz inanmışlarla yola çıktı, ikna edilmişlerle yola çıkmadık. Bu noktada da Rabbim bizi mahcup etmesin. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” dedi.

“PANDEMİ SÜRECİNDE DE HİZMETE DEVAM ETTİK”

Pandemi sürecine de değinen Ensarioğlu, “Malumunuz bir covid süreci yaşadık. Bu süreçte de Gerek şubemiz, gerek temsilcilerimiz bütün hastanelerin içinde, servislerde ve kamunun her yerinde ellerinden geldiği kadar hizmet etmişlerdir. Bizleri bu noktada destekleyen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Malumunuz bundan iki ay önce bir delege seçimimiz oldu. Bu delege sürecinde de bizleri destekleyen, bize teveccüh gösteren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“YILLARDIR BİR ARAYA GELMEYEN İNSANLARI BİR ARAYA GETİRMENİN SEVİNCİNİ YAŞADIK”

Ensarioğlu, Sağlık-Sen Diyarbakır şubesi olarak bir ilki başardıklarına işaret ederek, “Delege sürecinde asla bir araya gelmeyip, selam vermeyen insanların bir araya geldiğini gördük. Bu da Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi’nin bir kazanımıdır diye düşünüyorum. Ne kadar güzel değil mi? Yıllarca bir araya gelmeyen, birbirlerini sormayan arkadaşların bir araya gelmesine vesile olduğumuz için mutluyuz. Bu anlamda Sağlık-Sen ailesi olarak çok sevindim. Bizleri bir araya getiren Rabbime şükürler olsun ki inşallah biz de sağlık-sen Diyarbakır şubesi olarak elimizden gelen bütün gücümüzle çalışanlarımıza daha iyi bir kazanım ve sosyal alan açmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.

“TEM AMACIMIZ VAR O DA HİZMETTİR”

Amaçlarının hizmet ve sağlık çalışanlarının güler yüzle hizmet sunması olduğunu ifade eden Sağlık-Sen şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, şöyle dedi:

“Bizim amacımız hizmettir. Amacımız, çalışanlarımızın güler yüzlü hizmet sunmasıdır. Mutlu çalışan kitlesini oluşturmaktadır. Mutlu çalışan kitlesinin olduğu bir yerde inşallah güler yüzlü bir hizmette olur. Biz bu noktada tüm teşkilatımıza inanıyoruz. Gerek yereldeki teşkilatımız, gerekse de Genel Merkezimize inanıyoruz. Birçok sorunla karşılaştık. Yerelde mevcut sorunları değerli müdürlerimizle görüşüp çözdük.  Bazı sorunları da Genel Merkezimizle Sağlık Bakanlığına taşıyarak, çözdük. Birileri bizi karalayabilir, çamur atabilir. Varsın atsınlar. Biz hiçbir zaman bunlara aldırış etmedik. Çünkü onların niyetlerinin ne olduğunu biliyoruz. Ya makam talebi olmuştur, makama gelmemiştir. Ya da makamda iken yolsuzluk yaparken alınmıştır. Bu kim olursa olsun devletimiz gerekeni yapmıştır, yapacaktır. Bunların faturasını kimsenin bize çıkarmaya hakkı yoktur. Eğer liyakatsiz ise devletimiz gerekeni yapmıştır. Bunun Sağlık-Sen ya da başka bir STK ile alakası yoktur. Varsın kendi içlerine baksınlar. Emek harcayan kim olursa olsun biz sağlık-Sen olarak her zaman takdir etmişizdir. Bizim amacımız hizmet etmektir. Amacımız, halkımıza hizmet etmektir. Halkımıza kim hizmet ederse, çalışanlarımızın emeğine kim saygı duyarsa başımızın üzerinde yeri vardır. Bu noktada da asla ve asla geri adım atmadık. Allah’ın izni ile atmayacağız. Sizden aldığımız destek ve güç ile Allah’ın izni ile sahanın her alanında canla ve başla çalışacağız”

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan PAMUKÇU

PAMUKÇU: “HİZMETLERİ YAPARKEN, BAZI ZORLUKLAR YAŞADIĞIMIZ AŞİKAR…”

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Mehmet Hakan Pamukçu ise, Sağlık çalışanları olarak, Allah’ın Şafi isminin yansıması olarak yaratılmışların en şereflisi insan sağlığına hizmet ettiklerinin altını çizerek, “Bu hizmetleri yaparken bazı zorluklar yaşadığımız aşikar. Bir kamu görevlisinden daha fazla yoruluyor, daha az izin alıyor, çocuklarımızdan geceleri, hafta sonları ve bayramlarda ayrı kalıyoruz. Zorluklar ancak bir hastanın taburcu olurken bize teşekkürü, minnettarlığı, bir bebeğin veya gencin yoğun bakımdan çıkarken yüzündeki gülümsemesiyle veya bir yaşlı teyze veya amcanın bize hayır duasıyla, duyduğumuz meslek hazzıyla aşılır” dedi.

“YAŞADIĞIMIZ BAZI SORUNLARDA DEVLETİMİZİN VE HÜKÜMETİMİZİN KARARLI DURUŞLA YANIMIZDA OLMASI BİZİ GÜÇLÜ HİSSETTİRİYOR”

Son zamanlarda yaşadıkları bazı sorunlarda devletin ve hükümetin kararlı duruşla yanlarında olmasının kendilerini güçlü hissettirdiğini ifade eden Dr. Pamukçu, şöyle dedi:

“Sağlık çalışanlarımızın ana problemlerinden biri Sağlık’ta Şiddet konusudur. Bu şiddet probleminin çözülmesi için son dönemde Meclis’ten çıkan ve hiçbir meslek grubuna tanınmayan bir özerklikle Sağlıkta Şiddet Suçunun bir katalog suç kapsamına alınıp direkt tutuklama nedeni olarak kabul edilmesi, bu konunun çözümü için devlet iradesinin sağlık çalışanının yanında olduğunun net göstergesidir. Malpraktis ve neticesindeki davaların sonunda oluşabilecek yüklü miktardaki maddi tazminatlar, son zamanlarda mesleki anlamda yüksek riskli kabul edilecek alanlara rağbeti azaltmıştı ancak malpraktis ile ilgili son günlerde yapılan düzenlemeyle bir sağlık çalışan hakkında dava açılıp açılmaması ve ödenecek tazminatın sağlık çalışanından tahsil edilip edilmeyeceği hususu hekim ve sağlık çalışanlarının çoğunlukta olduğu ve Sağlık Bakanımızın ifadesiyle bilerek yapılan bir ihmal dışında sağlık çalışanının bu konuda tazminattan ve yargılamadan beri tutulması mantığını çalışacak mesleki yeterlilik kurulunun kurulması ve çalışmaya başlaması bizlere ziyadesiyle güven aşılamıştır.

“SABİT EK ÖDEMİNİN MAAŞA AKTARILMASI, YIPRANMA PAYI GİBİ ÖZLÜK HAKLARIYLA İLGİLİ DÜZENLEMELER BİZİ RAHATLATMIŞTIR”

Yine ek ödeminin arttırılması çabaları, sabit ek ödemenin maaşa aktarılması, yıpranma payı gibi özlük haklarımızla ilgili yapılan düzenlemeler sağlık çalışanlarını bir nebze de olsa rahatlatmıştır. Elbetteki sağlık çalışanları az önce bahsettiğim konularda alınan haklardan çok daha fazlasına layıktır ve bu süreç iyileştirmeye açık bir süreçtir. Fakat yaşadığımız sıkıntılarda devlet iradesini net olarak yanımızda gördüğümüz açıktır. Bu konularda sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve iradeleri Sayın Bakanımız Fahrettin Koca’nın benim de bizzat şahit olduğum yoğun çabaları ve bizlerin de bu konunun takipçisi olmamız sorunların çözümünü daha da kolaylaştıracaktır. Bu vesileyle Genel Kurulunuzun hayırlara vesile olmasını diliyor, seçilecek yeni yönetime başarılar diliyorum”

Konuşmaların ardından 162 delegenin oy kullandığı seçimde, mevcut başkan Nurhak Ensarioğlu yeniden başkan seçildi.

Kongre, yeniden göreve gelen Başkan Ensarioğlu ve yönetiminin, sağlık çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Sait BAYRAM’ın Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme