enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Dicle Üniversitesi öğrencileri Filistin’e destek olmak için “Filistin’e İnsanlık Zinciri” adlı bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sonrası iftar yemeği verildi. DİYARBAKIR GAZETE- Dicle Üniversitesi öğrencileri Filistin’e destek amacıyla ‘Filistin’e İnsanlık Zinciri’ adlı yürüyüş düzenlendi. Rektörlüğün ve STK’ların da destek verdiği yürüyüşe 750 öğrenci katıldı. Dicle Üniversitesi öğrencileri Filistin’e destek olmak için...
29.03.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayına özel hazırladığı kültür-sanat takvimi kapsamında Yazar, Şair ve Aktivist Kahraman Tazeoğlu ve Grup Yürüyüş’ü Diyarbakırlılarla buluşturdu. DİYARBAKIR GAZETE- Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği ‘2024 Ali Emiri Kültür-Sanat Sezonu’ Ramazan ayı etkinlikleriyle devam ediyor. “Bereketin İzinde Diyarbakır’da Ramazan” mottosuyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Yazar, Şair...
29.03.2024
2015-2016 Sur ilçesinde yaşanan çatışmalı süreçten dolayı ağır tahribata uğrayan Diyarbakır’daki tarihi 457 yıllık Paşa Hamamı, 3 yıllık bir onarımın ardından turizme kazandırıldı. DİYARBAKIR GAZETE- (ÖZEL)- Osmanlı döneminde dönemin Diyarbakır Valisi Behrampaşa tarafından 1564-1567 yıllarında yaptırılan ve 2000 yılına kadar sabah erkeklere, öğleden sonra da kadınlara hizmet veren, 2000 yılından...
29.03.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarına denetim gerçekleştirdi. DİYARBAKIR GAZETE- Zabıta Daire Başkanlığı, vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirmek üzere özel halk otobüslerinde abonman kart kullanımını denetledi. Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için yapılan denetimlerde resmi evraklar, oturma düzeni ile kart okuma cihazlarının çalışırlığını kontrol...
29.03.2024

Sağlık-Sen’den D.Ü.’ye ‘gecikmeli ödeme’ tepkisi!

Sağlık-Sen’den D.Ü.’ye ‘gecikmeli ödeme’ tepkisi!
REKLAM ALANI

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi döner sermayesinden aldıkları pay 3 ay gecikmeli ödenen sağlık çalışanları, ödemelerin zamanında yapılması için eylem yaptı. Sağlık çalışanları gecikmelerin devam etmesi durumunda hukuki yollara başvurmaya hazırlanıyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (SAĞLIK-SEN) üyeleri Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi döner sermayesinden aldıkları pay 3 ay gecikmeli ödenmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Üyelerin katılımıyla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde açıklama yapan SAĞLIK-SEN Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Veysel Cangül, döner sermaye paylarının geç ödenmesinin çalışanlarının özlük haklarının zamanında almalarının önünde engel teşkil ettiğini söyledi.

‘BİZLER ÇALIŞTIKÇA SIKINTI YAŞIYORUZ’

“Bugün burada yaşanılan bu gecikmeli ve kesintili ödemeler ülkemizdeki tüm üniversite hastanelerinde yaşanmaktadır.” diyen Cangül, “Bu durumun sebebi de sağlık çalışanları değildir. Aksine şuan bile üniversite hastanemizde yatak doluluk oranları yüzde 90 civarındadır, bu da gösteriyor ki bizler çalışmadığımız için değil çalıştıkça sıkıntı yaşıyoruz. Bu mali kötü gidişatın finansmanın, sağlık çalışanlarının döner sermaye ve fazla mesai ücretlerinin yapılması tarafımızca kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

‘İŞ BARIŞI HUZURU BOZULMAKTADIR’

Konuşmasını, “Üniversite hastaneleri bilinçli ya da bilgisizlikten dolayı borç batağına saplanmasına sebep olunuyor.” sözleriyle sürdüren Cangül, “Bu sorun, yarın içinden çıkılamaz bir hal almadan önce, ilgili ve yetkili mercileri bu konu için acilen çözüm üretmeye davet ediyoruz. Konunun muhatapları bilmelidirler ki bu kötü mali tabloyu değiştirmek sağlık çalışanlarının sorumluluğunda değildir. Aynı zamanda geciken fazla mesai ücretleri ve döner sermaye ödemeleri sağlık çalışanlarının büyük bir sorunu olmuş durumdadır. Bugün nöbetine, mesaisine gelen her çalışan alın terinin karşılığını zamanında ve kesintisiz alma hakkına sahip olmalıdır. Bu ödemeler normalin dışına çıkınca iş barışı ve huzur bozulmaktadır. Bir ay boyunca izin kullanan sağlık çalışanı ile 120 saat fazla mesai yapan sağlık çalışanı aynı ücreti alıyorsa burada iş barışı ve huzuru bozulmuş demektir. İş barışı ve huzurunun sağlanması için döner sermaye ödemeleri ile fazla mesai ücretlerinin her ay düzenli olarak yatırılması gerekmektedir.” diye konuştu.

‘ÇÖZÜM PAYDAŞI OLACAĞIZ’

Hastanenin mali konulardaki disiplinsizliğin devam etmesi durumunda önümüzdeki yıllarda hastanenin bütün gelirinin çalışanların maaşlarını ödemeye yetmeyeceği uyarısında bulunan Veysel Cangül, “Özellikle şunun bilinmesini istiyoruz; bizler işimizi bırakmıyoruz bizler hastalarımıza en iyi hizmeti sunmaya devam ediyoruz ve edeceğiz.  Bunun yanında da özlük haklarımızdan gelen mali haklarımızın bir yandan takipçisi olurken bir yandan ise çözüm paydaşı olacağız ve olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Uzun süredir devam eden servis hizmetinin devam etmesi önemsediklerini kaydeden Cangül,  sağlık çalışanlarının yetersiz personel sayısından dolayı iş yükü arttığını, bu anlamda yeterli norm kadro sayılarının oluşturulması gerektiğini dile getirdi.

‘HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ’

Ödemelerin zamanında yapılması için taleplerini hastane yönetimine teslim edeceklerini dile getiren Cangül, hastane yönetiminin her ne sebeple olursa olsun vereceği olumsuz cevaba karşı hukuki yollara başvuracaklarını sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme