enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3849
EURO
35,0576
ALTIN
2.326,64
BIST
9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şehirleşmeye yenik düşen tarihi çeşmeleri restore ederek tekrar su akmasını sağladı. DİYARBAKIR GAZETE- İmar ve şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları ile şehirdeki tarihi çeşmeler özgün yapıları korunarak yenileniyor. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından tescil güncellemesi ve gruplandırma...
29.03.2024
DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun basın ile bir araya geldi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen buluşmada, Eşbaşkanlar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bucak, kayyım kaygısının olmasına rağmen halkın sandığa giderek iradelerine sahip çıkacaklarına inandıklarını belirterek, “Bizim de demokrasi ve haklı mücadelemiz bizce halk tarafından...
29.03.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı bünyesinde yürütülen AB destekli “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi” açılışı düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezin’de düzenlenen etkinliğe SGK İl Müdürü Reşit Merttir, İş-Kur Müdürü Mustafa Yılmaz, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Kamu kurum...
29.03.2024
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde evinde kalp krizi geçiren Sakine Tuncer (70), ambulans helikopterle sevk edildiği Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. DİYARBAKIR GAZETE- Kulp ilçesinde yaşayan Sakine Tuncer göğsünde ağrı hissedince, yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Sağlık ekipleri tarafından Kulp Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve kalp krizi...
29.03.2024

‘Sağlıkta dönüşüm bir canavara dönüşmüştür’

‘Sağlıkta dönüşüm bir canavara dönüşmüştür’
REKLAM ALANI

Meslektaşları Ömer Erdinç Erdaş’ın bir hastanın saldırısına uğramasına tepki gösteren Diyarbakır Dişhekimleri Odası Başkanı Erdal Sağır, sağlıkta dönüşüm programını şiddeti beslediğini belirterek, “Sağlıkta dönüşüm programı biz sağlık çalışanlarının canına kast eden bir canavara dönüşmüştür.” dedi.

Diş Hekimi Ömer Erdinç Erdaş’ın bir hastasının sözlü ve fiziki saldırısına uğraması Diyarbakır Dişhekimleri Odası, Diyarbakır Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Diyarbakır Şubesince düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi.

Diyarbakır Yenişehir Ağız ve Diş Sağlığı Poliklinik’i önünde yapılan açıklamada konuşan Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Üyesi Halis Yerlikaya, sağlıkçılara yönelik şiddet olaylarının arttığına işaret ederek, şiddete uğrayan meslektaşlarının yanında olduklarını ve şiddete karşı mücadele edeceklerini dile getirdi.

Sağlık alanında yaşanan şiddetin memlekette yaşanan şiddetten bağımsız olmadığını vurgulayan Yerlikaya, şiddetin cezasızlık politikasıyla doğrudan bağı olduklarını düşündüklerini dile getirdi. Sağlık vakalarında şiddet artışının sürdüğüne dikkati çeken Yerlikaya “Sağlık alanından şiddet vakalarına verilen beyaz kod her yıl artarak devam ettiğini ve geçen yıl 13 binlerde olduğunu, bu yıl sadece Sağlık Bakanlığının rakamlarına yansıyan kısmıyla 12 bin olduğunu biliyoruz” dedi.

Sağlıkta dönüşüm programının sağlıktaki şiddete yönelik kaotik bir etki yarattığını ifade eden Yerlikaya, sağlıkta yaşanan şiddete önleyici yasa talebini bir kez daha yenilendi.

‘BEYAZ KOD BAŞLATILAMADI’

Diyarbakır Diş Hekimleri Odası Başkanı Yılmaz Sağır, meslektaşları Ömer Erdinç Erdaş’ın bir hasta tarafından fiziksel ve sözlü şiddete maruz kaldığını ifade ederek, “Hastanede beyaz kod faal olmadığı için maalesef beyaz kod başlatılamamıştır. Hastane güvenliğinin geç müdahalesinden dolayı tepkisini dile getiren meslektaşımız ne yazık ki güvenlik görevlileri tarafından da sözlü şiddete maruz kalmıştır” ifadesini kullandı.

‘DÖNÜŞÜM PROGRAMI BİR CANAVARA DÖNÜŞTÜ’

Yasaların uygulanmamasının verdiği özgüvenle saldırganın daha sonra meslektaşlarını sahte sosyal medya hesabı üzerinden taciz ve tehdit etmeye devam ettiğini aktaran Sağır, “Cezasızlığın tüm şiddet vakalarında ana fail olduğunu biliyoruz. Dünden bugüne yöneticilerin sağlık çalışanlarını şiddetin hedefi haline getiren itibarsızlaştırıcı söylemleri bugünkü noktanın en önemli sebeplerinden biridir. Sağlıkta dönüşüm programı biz sağlık çalışanlarının canına kast eden bir canavara dönüşmüştür. Bu program sonucu oluşan kışkırtılmış sağlık talebi, artan angarya ve iş yoğunluğu altında ezilen sağlık çalışanları her gün dozu artan şiddet olguları ile karşı karşıya kalmaktadır” diye konuştu.

Yaşanan olayla sağlıkta şiddetin son bulmasını umduğunu belirten Sağır, her zaman meslektaşlarının yanında olacaklarını sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme