enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5624
EURO
34,8989
ALTIN
2.432,18
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
30°C
Diyarbakır
30°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Açık
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Bahar aylarının gelmesiyle düğün sezonu da başladı. Diyarbakır’da Beyaz eşyadan mobilyaya, mutfak ürünlerinden düğün mekanlarına kadar pek çok alanda ticaret hareketlendi. Düğün salonlarında ise Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında doluluk oranları yüzde 50 civarında. 100’e yakın düğün salonunun bulunduğu Diyarbakır’da, geçtiğimiz yıla oranla salon kiralamalarında yüzde 15-20 oranında yapılan zamlar...
23.04.2024
Hafta sonu kendi sahasında beklenmedik bir mağlubiyet alarak taraftarını üzen ve şampiyonluk yolunda yara alan Amedspor, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Soma maçı hazırlıklarına başladı. DİYARBAKIR GAZETE– Türkiye 2’nci Ligi Kırmızı Grup Lideri Amedspor, hafta sonu karşılaşacağı zorlu Soma maçı hazırlıklarına bir gün aradan sonra başladı. Şeyhmus Özer Tesislerinde toplanan futbolcular...
23.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Diyarbakır Barosu, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve TÜM BEL-SEN yöneticilerinin tebrik ziyaretlerini kabul etti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Barosu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN)...
23.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, “Qral û Travîs” adlı Kürtçe tiyatro oyununu izledi. DİYARBAKIR GAZETE- 18 Nisan’da başlayan 9. Amed Tiyatro Festivali, tiyatro, söyleşi ve diğer etkinliklerle farklı mekanlarda devam ediyor. Festival kapsamında Batman Şano Ar tiyatro grubunun Qral û Travîs oyunu Çand Amed Tiyatro...
23.04.2024

Salim Ensarioğlu, FETÖ’nün İslamiyet’e verdiği zararı anlattı

Salim Ensarioğlu, FETÖ’nün İslamiyet’e verdiği zararı anlattı
REKLAM ALANI

FETÖ’nün siyasi ayağı ile ilgili sert tartışmalar sürerken,   İYİ Parti Genel Bakan Yardımcısı Siyasi İşler Başkanı Salim Ensarioğlu, bu yapının İslamiyet’e nasıl zarar verdiğini rakamlarla ortaya koydu.

Cuma namazına katılım oranlarıyla ilgili, parti olarak yaptırdıkları araştırma sonuçlarına dikkat çekerek, “Önceden Cuma namazına gidenlerin oranı yüzde 56 idi. Bu rakam yüzde 36’ya düşmüş” dedi. Kürt sorununun çözümüyle ilgili olarak,” Şiddet ve bölünme ortadan kaldırılsın, herkes şiddete ve bölünmeye karşıyım desin. Ortak noktamız demokrasi olsun” dedi.

Siyasi gelişmeleri değerlendiren Ensarioğlu, şunları söyledi.

CEMAATLERİN BAZI HAREKETLERİ DİNE DE DEVLETE DE ZARAR VERİYOR

Cemaatlerin bazı hareketleri dine de,  devlete de zarar veriyor. İYİ Parti olarak 3 aylık periyotlarla anket yaptırıyoruz.  Çok orijinal veriler ortaya çıkıyor. Önceden Cuma namazına gidenlerin oranı yüzde 56 idi. Bu rakam yüzde 36’lara kadar gerilemiş. Cemaatlerin bir kısmı dini siyasete alet ediyor, bir kısım hocalar da Cuma namazında siyaset yapıyor. Vatandaşın bir kısmı da FETÖ olayına kızıyor. Irk ve din konusu, Türkiye’nin gündeminden çıkarsa Türkiye büyür. Eskiden Cuma günleri eylem yapılıyordu. Şimdi olmuyor. Ama yeniden yine başladı. 15 yıldır olmuyordu.  Demek ki birileri, bir yerden düğmeye  basıyor.  Türkiye’de de birileri de buna ayak uyduruyor.

DEMİRTAŞ’IN DAVASI HIZLANDIRILARAK KARARA BAĞLANMASI GEREKİR

Yürürlükteki yasayla dokunulmazlığı kaldırılmış. Etik mi değil mi? Siyasi etiğin hukukta yeri yoktur. Ancak. Bu gibi davaların hızlandırılarak karara bağlanması gerekir.

ŞİDDET VE BÖLÜNME ORTADAN KALDIRILSIN

Şiddet ve bölünme ortadan kaldırılsın. Herkes ‘ şiddete ve bölünmeye’ karşıyım desin. Herkesin ortak noktası demokrasi olsun. Herkesle oturup tartışmalıyız ve çözmeliyiz.  Ne talep ediliyorsa…  İki şey hariç,  şiddet ve bölünmeyle ilgili açıklama yapılsın. Şiddet ortadan kalktığı zaman, oturup her şeyi tartışabiliriz. Eksikliği, yanlışlığı düzeltebiliriz. Bunu da şeffaf, millete açık yapalım.

BÖLÜNME VE ŞİDDET DAHA ÇOK KÜRTLERE ZARAR VERİYOR

Bölünme ve şiddetin daha çok Kürtlere zarar verdiğini düşünüyorum. Ben İstanbul’u bırakıp niye başka yere gideyim. HDP Anayasa teminatı altında kurulmuş bir siyasi partidir. Tepki oyları oraya gidiyor. Bölgede siyasi partilerin varlığı yok. O tepki oyları nedir? Nedir o eksiklik, onları eksikliği tespit etmek gerekir. Tespit edilen bu eksiklikleri de yerine getirmek gerekir. Her yerde,  işsizlik, sağlık sorunu vardır. Ama burada, daha fazla itilmişlik vardır… İnsanlar rencide ediliyor. Bunun yanında 40 yıldır Olağanüstü haller, sıkıyönetimler var burada. Ekonomi yok, bankalar kredi vermiyor. Batı da ekonomi 5 yıldır bağırıyorsa, Güneydoğuda 40 yıldır bağırıyor.

HAYIR DİYECEĞİZ!

Biri dağa gel gel diyor, biri de ‘dağa gidersen seni öldürürüm’ diyor. Bunları ‘nasıl  dağa göndermeyeceğiz’ bunu yapalım. Bunu yaparken de ‘şiddete ve bölünmeye hayır’ diyeceğiz.

“SİLAHLARIN PATLADIĞI YERE İŞ ADAMI GELMEZ”

Silahın patladığı yere iş adamı nasıl gelsin? 1 milyon 800 bin hektar arazi var. HES barajları, termik santralleri var. İstanbul’da çılgın projeler yapılıyor. Buraya da para gönderilirse, GAP  bitirilirse, 3 milyon insan köyüne geri dönebilir. Bölge yatırım için cazip hale getirilirse… İtalya Sicilya gibi, hep söylendi ama hayata geçirilmedi. 10-15 yıl vergi, enerji, sigorta primini almayacaksın. Biri dağa gel gel diyor. Biri de dağa gidersen seni öldürürüm diyor. Bunları nasıl  dağa göndermeyeceğiz bunu yapalım. Bunu yaparken de şiddete ve bölünmeye hayır diyeceğiz.

KHK’LAR DA YANLIŞ ŞEYLERDE YAPILDI

Kanun Hükmün de Kararname kullanılabilir. Ama yanlış şeylerde yapıldı, davada beraat edenler işe dönemiyor. Buna hepimiz üzülüyoruz.  Adaleti hızlandırmak gerekir. Ama FETÖ farklı bir olaydır. Ben halen devam ettiğine inanıyorum.

KÜRDÜM-ZAZAYIM

PKK olaylarında PKK bana bir şey diyemedi. Ben zaten Kürdüm, Zazayım, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, bununla da iftihar ediyorum. Müslümanım, tüm dinlere saygılıyım. Kürtlüğümden dolayı da engellenmemişim. Direkt Allah’ıma ve devlete bağlıyım. Vatan herkesin vatanıdır.

NAKŞİBENDİYİM

Nakşibendi tarikatına bağlıyım. Herkes bilir bunu.  O dönem FETÖ; Bedüizaman’ın  müridiydi. Babam, Nakşibendi’nin lideriydi. Bir liderin oğlu, nasıl bir müride biat eder. O ancak bana biat edebilir”

Kaynak: Gazete İstasyon

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme