enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5586
EURO
34,8470
ALTIN
2.431,51
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
31°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu....
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves’i ağırladı. DİYARBAKIR GAZETE- Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves ile İstanbul Konsolosluğu Kültür Müşaviri Recep Tuna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun’u ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan Bırkleyn Caddesi’ndeki yol yapım çalışmalarına devam ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi, Terkan Caddesi ve Kadya Caddesi arasında kalan Bırkleyn Caddesi’nde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyelerinin desteğiyle kent genelinde temizlik kampanyası başlatacak. DİYARBAKIR GAZETE- Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent merkezindeki 136 ana arter, meydan, şehirlerarası otobüs terminali, ilçe otogarı, özel ve kamu hastanelerinin acilleri ve bekleme yerlerinin temizliği için kampanya başlatacak. Oluşturulan üç ekip ile yürütülecek temizlik kampanyasına,...
24.04.2024

Şehir Hastanesi 2 hafta içinde yeniden ihale edilecek!

Şehir Hastanesi 2 hafta içinde yeniden ihale edilecek!
REKLAM ALANI

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığının aylık olağan basın toplantısında konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, Şehir Hastanesi projesinin 2 hafta içinde yeniden ihale edileceğini söyledi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığının aylık olağan toplantısına Mehdi Eker’in yanı sıra, , AK Partili Kutbettin Arzu, Milletvekilleri Ebubekir Bal ve Oya Eronat, MKYK üyeleri Alaattin Parlak ve Suna Kepoğlu Ataman ile İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın ve AK Partili Bağlar Belediyesi Başkanı Hüseyin Beyoğlu katıldı.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’ndeki toplantıda ilk sözü eski Bakan ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker aldı. Son yıllarda yaşanan kuraklığın etkisiyle oluşan su sorununa değinen Eker, kentteki yatırımların artmasında Tekstil Organize Sanayi Bölgesi ve kentte kurulan diğer OSB’lerle ilgili sanayinin birçok alanında yaşanan gelişmelere vurgu yaptı.

“250 BİN HEKTAR ARAZİNİN 235 BİN HEKTARI SİLVAN BARAJI İLE SULANACAK”

235 bin hektar alan Silvan Baraj Projesi ile sulanacak Kralkızı Barajının ana kanallarına su verildiğini ifade eden Eker, oradan vatandaşların kendi imkanlarıyla sulama yaptığını söyledi. Yapımı devam eden kanallar olduğunu ve çalışmaların devam ettiğini belirten Eker, Silvan Baraj Projesi’nin sürdüğünü ve bitmesi halinde kentin kaderini değiştireceğini söyledi. 250 bin hektar arazinin 235 bin hektarının Silvan Barajı ile sulanabileceğini belirtti.

“KENTTE PAMUK EKİMİNDE CİDDİ BİR ARTIŞ VAR”

Kentte pamuk ekiminde ciddi bir artış olduğunu ve tekstil entegre tesisleriyle birlikte pamuğun nihai ürüne dönüşeceğini ve 23 kat katma değer artışı yaşanacağını söyledi. Lojistik Merkezi projesinin önemine değinen Eker, küresel ısınma ve kuraklığa karşı da yenilenme ihtiyacına vurgu yaptı.

“TOPLUMUN KARŞI KARŞIYA KALDIĞI MESELELERİ TAKİP EDİP, ÇÖZÜM İÇİN ÇABA HARCIYORUZ”

Ulaşımla ilgili meseleler olduğunu ve yolcu uçaklarının sayısının azaldığına dikkati çeken Eker, Toplumun karşı karşıya kaldığı meseleleri takip ettiklerini ve çözümü için çaba harcadıklarını söyledi. Şehir Hastanesi ihalesinin yapıldığını, şantiyesinin kurulduğunu ve firmanın döviz artışından kaynaklı tasfiyeye gittiğini ifade etti. Şehir Hastanesi projesinin tasfiyeden sonra önümüzdeki hafta Sağlık Bakanlığı’nın ihaleye çıkarabileceğini söyledi.

STADYUM TARTIŞMASI

Stadyum tartışması Diyarbakır Stadyumu ile ilgili gazetecilerin sorusu üzerine Eker, “Bu açıklamalarla ilgili bir bilgim yok. Ama bana ne zaman ilgili kurumlar, kuruluşlar bu şehrin herhangi bir ünitesine ait, bu ister bir amatör spor kulübü olsun, ister başka bir şey olsun, bana geldiğinde bana gelen sorunları dikkate alıyorum ve ilgili kuruluşlar nezdinde takip ediyorum” dedi. Kürtçe öğretmen ataması Kürtçe öğretmen ataması konusuna da konuşan Eker, “Abdurrahman bey takip ediyor, bizde onun ve bakanlığımızın gelişmeler hakkındaki tavrını destekliyoruz. Ben en başta Diyarbakırlı vatandaşlara Kürtçe seçmeli dersin seçimi konusunda çağrı da bulundum” şeklinde konuştu.

SİLVAN BARAJI ŞANTİYESİ 52 DEFA SALDIRIYA UĞRADI

Silvan Baraj şantiyesinin 52 defa saldırıya uğradığını ifade eden Eker, yapılan saldırıların Kürtlere bir yararı olmadığını söyledi. Kentteki 48 ürünün coğrafi işaretinin alındığını belirten Eker, faaliyetlerinin süreceğini ifade etti.

GAZETECİLERİN KONUT SORUNU

Diyarbakır’daki gazetecilerin konut sorununa işaret eden Eker, GGC Başkanı ile konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanı ile görüştüklerini ve önümüzdeki günlerde Vali Ali İhsan Su ile de görüşerek konuyu somutlaştıracaklarını söyledi.

AYDIN: “DİYARBAKIR’DAKİ HUZUR EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZDİR”

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, Ak Parti Diyarbakır il Başkanlığı olarak tüm Yönetimler, milletvekilleri ve MKYK üyeleri ile birlikte Mehmet Mehdi Eker’in liderliğinde tarihin en önemli seçimi olarak gördükleri 18 Haziran 2023 seçimlerine yönelik çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Seçime kalan 10 aylık kısa süreyi en iyi şekilde değerlendirmek için durmadan çalıştıklarının altını çizen Aydın, “Tüm teşkilatımız bir bütün halinde; Diyarbakır’ın her bir köşesinde var olmaya, sahada hemşehrilerimizle buluşmaya, onların sorunlarını ve taleplerini almaya ve bunları çözmeye yönelik çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu doğrultuda Temmuz ayı içerisinde mahalle mahalle 2023’e programımızı Başarılı bir şekilde tamamladık. Bu kapsamda 17 ilçemizde, her ilçemizin 21 ayrı noktasında vatandaşlarımızla bir araya geldik. Böylece Temmuz ayı içerisinde Diyarbakırın 357 farklı noktasında Teşkilatlar olarak Vatandaşlarımızla bir araya geldik” diye konuştu.

Başkan Aydın, seçime yönelik sandık çalışmalar kapsamında ise Temmuz ayı içerisinde; seçimde görev alacak sandık görevlilerin eğitim çalışmalarına hız verdiklerini ifade ederek, “Bu kapsamda Diyarbakır’daki 3700 sandıkta görevlendirmek üzere; her sandıkta görev alacak Bir asil bir yedek üye olmak üzere toplam 7400 kişilik partili arkadaşlarımızı seçtik ve bunların eğitim çalışmalarına başladık. Öte yandan yaz dönemi İlçe Danışma Meclislerimizi bugün Bismil İlçemizle bitiriyoruz ve yarın da İl Danışma Meclisimizi icra edeceğiz. İnanıyoruz ki; bu teşkilat birlikteliğimiz İçerisinde yapacağımız çalışmalarımızın neticesinde, Ak Parti Diyarbakır’da çok güzel noktalara ulaşacaktır. Artık her tarafı huzur kokan Diyarbakırımızdaki Vatandaşlarımız, oluşan bu huzur ortamını koruyacak ve gözü gibi muhafaza edecektir. Diyarbakır’daki huzur şu anda en büyük zenginliğimizdir. Bizler de Diyarbakır’ın daha da gelişmesi, güzelleşmesi için elimizden gelen tüm gayretle Çalışmalarımıza var gücümüzle devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme