enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
27°C
Diyarbakır
27°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. DİYARBAKIR GAZETE – Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. 45 günden beri bina yüzünden mağdur olan...
19.04.2024
21 yıl 21 gün süren bir çalışma sonucu tarihi Sur içi minyatürünü yapan taş sanat ustası Fesih Gündoğar, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına çağrıda bulunarak, mevcut maketin 10 katı büyüklüğünde yeni bir maket yapmak için yer talebinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın 80 yıl önceki halindeki Sur İçi maketi 21 yıl ve...
19.04.2024
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl 48. Düzenlenen Turizm Haftası Bahar konseri ile sona erdi. DİYARBAKIR GAZETE – 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 48. Turizm haftası sona erdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce merkez Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksi’nde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat...
19.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesine Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Yerlikaya X hesabından “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.” paylaşımını yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama Diyarbakır...
19.04.2024

Semt pazarları için sıkı tedbirler geldi

Semt pazarları için sıkı tedbirler geldi
REKLAM ALANI

Diyarbakır Hıfzıssıhha Kurulu, semt pazarlarının seyrekleştirilmesini ve pazarların giriş ve çıkışının kontrollü yapılması kararını aldı. Kurul, ihlali durumunda ağır cezalara uygulanmasını gündemine aldı.

Diyarbakır Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs salgını hakkında alınacak tedbirler kapsamında valilik binasında toplandı. Toplantının ardından yayınlanan yazılı açıklamada, merkez ilçelerde kurulan semt pazarlarına ilişkin alınan bir dizi önlemler yer aldı.

Semt pazarlarına sıkı denetimlerin yapılması kararlaştırılan toplantı sonrası yapılan açıklamada, semt pazarlarında tezgahlar arası mesafenin 3 metre ve pazar yerlerinin seyrekleştirilmesi içinde esnafın numaralandırılması, bir hafta tek sayılı numaralı esnafların, diğer hafta ise çift sayılı esnafın tezgah açmasına kararı alındığı belirtildi.

Kurul, kuralların pazarcı esnafları tarafından ihlal edilmesi durumunda ve bunun ısrarlı bir şekilde sürdürülmesi durumunda 3 bin 150 TL’ye varan para cezası uygulanması ve ısrarın devam etmesi durumunda tezgahlarının 7 gün kapatılması karar altında alındı.

TEK VE ÇİFT OLARAK NUMARALANDIRILACAK

Kurul, tek bir pazarın bulunduğu merkez Kayapınar ilçesinde, pazar numarası verilen pazarcı esnafının 1 hafta tek, diğer hafta ise çift numaraların satış yapmasına yönünde tedbir aldı. Merkez Bağlar ilçesinde 3 adet pazarın olduğuna işaret edilerek, bunlardan kadın semt pazarında herhangi bir ihlalin olmadığı geriye kalan 2 pazarda ise her pazarcı esnafı arası mesafenin 4 metre olduğu ve pazarcı esnafının arasında 1 metrelik boşluk olarak bırakıldığından 2 esnaf arasındaki mesafenin 2 metre yapılması karar altına alındı.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR KONTROLLÜ YAPILACAK

Merkez Yenişehir’deki pazarda da tek ve çift sayılarına göre tezgah açılmasının karar verildiği belirtilen Diyarbakır Hıfzıssıhha Kurulu açıklamasında, pazar yerlerinde giriş çıkışların kurulacak bariyer sistemiyle kontrol altına alınmasına, sabit olacak şekilde polis memurlarının bulundurulmasına karar verildiği kaydedildi.

GİRİŞ ÇIKIŞTA ATEŞ ÖLÇÜLECEK

Açıklamada, pazar giriş çıkışlarında zabıta görevlileri ile birlikte girişte ateş ölçer ile vatandaşlarımızın ateşlerinin ölçülmesine ve ateşleri uygun olmayanların içeriye alınmamasına, maske kullanımının denetlenmesine, pazar yerlerinin tespitinin sağlıklı bir şekilde yapılması için çizimlerinin yapılmasına karar altına alındığı vurgulandı.

UYMAYANLARA PARA VE TEZGAH KAPATMA CEZASI

Pazar yerlerine ilişkin alınan kararların ihlali durumunda cezaların öngörüldüğün altı çizilen açıklamada, ilk ihlalde, uyarının yapılmasına ikinci ihlalde 3 bin 150 TL idari para cezasının kesilmesine,  üçüncü ihlalde, bir gün, dördüncü ihlalde tezgahın 3 gün kapatılmasına, tekrarında ise 7 gün kapatılmasına kararı verildiği aktarıldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme