enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5622
EURO
34,7286
ALTIN
2.486,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Cuma Hafif Yağmurlu
27°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
28°C
DİYARBAKIR HABERİ
Bu Akşam saat 18.00′ de satışa çıkan Amedspor- Iğdır FK spor Maçının Batı Ve Kuzeydoğu tribün biletleri 1 saat içinde tükendi. Bir saat içinde 10’bine yakın biletin tükendiği öğrenildi. DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor Kulübü resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada;  “Batı tribünü ve kuzeydoğu tribünü biletleri tükenmiştir. Doğu tribünü...
18.04.2024
Grubunda şampiyonluğu garantileyen Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, camia olarak başarıda payı olan herkese teşekkür etti. DİYARBAKIR GAZETE– Grubunda şampiyonluğu garantileyen Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, camia olarak başarıda payı olan herkese teşekkür etti. Bakkal, Pazar günü sahalarında ağırlayacakları Iğdır maçı için taraftarları tribünlere davet etti, “Pazara düğünümüz var, gelin...
18.04.2024
Türkiye 2’inci Ligi Kırmızı Grup lideri Amedspor, Pazar günü sahasında oynayacağı Iğdırspor maçını, Trabzon bölgesi A klasman hakemlerinden Alpaslan Şen yönetecek. DİYARBAKIR GAZETE – Pazar günü saat 15.00’da oynanacak Amedspor-Iğdırspor maçının hakemleri açıklandı. Karşılaşmanın orta hakemi Trabzon bölgesi A klasman hakemlerinden Alpaslan Şen yönetecek. Şen’in ilk kez bir Amedspor maçını...
18.04.2024
Bir dönem nüfusu itibariyle Türkiye’nin 36 İlçesinden büyük mahallesi olan Kayapınar’ın Peyas Mahallesi’nde 31 Mart Yerel Seçimlerde muhtarlık için aralarında mevcut muhtarın da bulunduğu 6 kişi yarıştı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesine bağlı Peyas Mahallesinde ikinci kez muhtar olarak seçilen Mehmet Çoban, Mahallelerinin kangrenleşmiş sorunu olan tapu sorunu nedeniyle...
18.04.2024

Şenyaşar ailesinden ‘adalet’ talebi ziyaretleri

Şenyaşar ailesinden ‘adalet’ talebi ziyaretleri
REKLAM ALANI

Seçim sırasında ailesinin AK Parti’li Yıldız ailesiyle kavgasında eşini ve 2 oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar, Diyarbakır Barosu’nu ziyaret ederek, hukuki destek talebinde bulundu.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 2019’daki seçim çalışmaları sırasında AK Parti’li Halil İbrahim Yıldız’ın ailesi Şenyaşar ailesi arasında çıkan kavgada, 2 oğlunu ve eşini kaybeden Emine Şenyaşar, başlattığı “adalet nöbeti” kapsamında Diyarbakır Barosu, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ile Saadet Partisi (SP) il başkanlıklarını ziyaret ederek, “adaletin sağlanması için destek talebinde” bulundu.

İLK ZİYARET DEVA’YA

Şenyaşar ailesi, ilk olarak DEVA partisine ziyaret etti. Burada konuşan Ferit Şenyaşar, 3 yıldır hak ve adalet mücadelesi verdiklerini belirterek, “Yargı yoluyla zulüm devam ediyor. Olayın katilleri bellidir. Fakat 3 yıldır hukuksuz bir şekilde dava açılmıyor. Dayanışması için DEVA’ ya teşekkür ediyoruz. Davamızı sürdürmeye devam edeceğiz” diye belirtti.

 Partinin Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, partilerinin Şanlıurfa’daki yönetimlerinin de dosyayla ilgilendiğini kaydetti. Ülsen, “Olayın detayları bütün kamuoyu tarafından bilinmekte. Bütün yaşanılanlar delil ve tespitleriyle ortada. Fakat bu mücadeleye karşılık alamıyorlar. Devletin temeli adalettir, siz adaleti sağlamadığınız zaman her şey hükümsüz kalacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Bu sadece Şenyaşar ailesinin davası değil bütün Türkiye’nin davasıdır” diyen Ülsen, “Onlar kaybederse biz de kaybetmiş olacağız. Maddi gerçeği ortaya çıkarın. Elleri kolları bağlı olmayan adalet sisteminde neden 3 yıldır bir karar vermiyor? Adalet mekanizmasında şaibe yaratılmasını değil var olan şaibenin kaldırılmasını istiyoruz. Şenyaşar ailesinin yanında yer almaya, zulm kimden gelirse gelsin mazlumun yanında yer alma şiarıyla devam edeceğiz.” diye konuştu.

‘BU ADALET Mİ?’

 Emine Şenyasar ise, yakınlarının hastane bahçesinde öldürüldüğünü anımsatarak, “Bütün kayıtları sildiler. Cezaevindeki oğlumu bıraksınlar, ailemi katlettiler. Onların çocukları dışarıda rahat rahat dolaşıyor benimkiler öldü. Bu adalet mi? Onlar hırsız ve insanlara zulüm ediyor. Benle bu oğlum tek kaldık. Her yeri dolaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

“ADALET İSTİYORUZ BU ZULÜM YETER”

 Aile, daha sonra hukuki destek için Diyarbakır Barosu’nu ziyaret etti. Burada gözyaşlarına hakim olamayan anne Şenyaşar, “Bir kağıt parçasıyla adalet arıyoruz. Çocuklarımın kanları hastaneydi. Hepsini gördüm. Adalet istiyoruz, bu zulüm yeter.” dedi.  Ferit Şenyaşar da dosyaya dair baroya bilgi verdi. Şenyaşar, “Suça ortak oluyor. İnsanım diyen herkesin mücadelemize destek vermesini bekliyoruz. Bizi ölümle tehdit ediyorlar ama biz korkmuyoruz. Ya bu yolda öleceğiz ya da adaleti getireceğiz.” diye kaydetti.

‘DOSYA AİLE AVUKATLARINDAN KAÇIRILIYOR’

 Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, göreve başladıkları ilk gün Şenyaşar ailesini ziyarete ettiklerine dikkati çekerek, “Bu olay herkesi üzüyor, insanın boğazı düğümleniyor. Diyarbakır Barosu olarak bütün süreçte ailenin yanındayız. Her avukatın bu dosyaya hassasiyeti var.” dedi.

Eren, “Eğer toplumun adalet duygusunu tatmin edemezseniz o ülkede adaletten bahsedemezsiniz. Şenyaşar ailesi nezdinde failler hakkettiği cezayı almazsa toplumun da güveni kırılacak. Türkiye’de bu cezasızlık sorunu her geçen gün derinleşiyor. 3 kişinin ölümünden bahsediyoruz, fakat dosyada kısıtlama kararı var. Dosya aileden avukatlardan kaçırıyorlar. Sonuna kadar sürecin takipçisiyiz. Yanlarında olduğunuzun sözünü veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aile daha sonra Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin’i ziyaret ederek, destek talebinde bulundu. Egin, olayın aydınlatılması ve adaletin sağlanması için desteklerini esirgemeyeceklerini dile getirdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme