enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3606
EURO
34,9791
ALTIN
2.321,68
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

Site kavgasında gerilim iddialarla tırmanıyor

Site kavgasında gerilim iddialarla tırmanıyor
REKLAM ALANI

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde Azor Myhome site yönetimi ile site sakini Tarkan Y. Arasında yaşanan ve mahkemelik olan gerilim karşılıklı iddialarla devam ediyor.

Süreçle ilgili yeni iddialarda bulunan Tarkan Y., Site Başkanı Zeki Tura’nın, 2 yıllık yöneticilik döneminde (KHK’dan ihraç olmuş kripto terör örgütü yandaş akrabalarını) ticari faaliyetine son vermiş paravan şirketlerin kaşelerini kullanarak yapılmayan harcamaları yapıldı göstererek  sahte evraklar hazırlamak suretiyle özel evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık suçunu işleyerek kamuda görev alması sakıncalı kişileri alenen maaşa bağladığını ileri sürdü. FETÖ ve diğer terör örgütü yandaşlarına karşı bireysel mücadelemi her platformda verdiğini ifade eden Tarkan Y. “Neye mal olursa olsun vermeye de devam edeceğim devletime ve milletime olan sadakatim ve bağlılığımı tartışmak kimsenin haddine düşecek bir şey değildir” diye konuştu.

Geçtiğimiz yılın son günlerinde site sakini T. Y’nin Diyarbakır Kayapınar Sosyal Güvenlik Merkezine sitede kayıt dışı personellerin çalıştırıldığı ve 213 Vergi Usulü Kanunu’na aykırı olarak sitede çalışan personellerin bildiriminin yapılmaması, sitede yapılan harcamalara karşın fatura alınmayarak kamu zararı oluşturmak ve gayri resmi olarak elde edilen parayla KHK ile ihraç edilen sakıncalı kişileri kayıt dışı çalıştırmak konularında şikâyette bulunmasının üzerine başlayan olaylı süreç hâlâ devam ediyor.

Tarkan Y.’nin iddiaları üzerine açıklama yapan Site Başkanı Zeki Tura’nın açıklamalarından sonra bu kez de Tarkan Y. Yeni ve çarpıcı iddialarda bulundu.

Site Başkanı Zeki Tura’nın 2 yıllık yöneticilik döneminde (KHK’dan ihraç olmuş kripto terör örgütü yandaş akrabalarını) ticari faaliyetine son vermiş paravan şirketlerin kaşelerini kullanarak yapılmayan harcamaları yapıldı göstererek  sahte evraklar hazırlamak suretiyle özel evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık suçunu işleyerek kamuda görev alması sakıncalı kişileri alenen maaşa bağladığını söyledi.

“ZEKİ TURA İŞLEDİĞİ SUÇUN KATALOG SUÇLAR ARASINDA OLDUĞUNU BİLİYOR”

Zeki Tura’nın Dicle Üniversitesinde Havacılık Yüksek Okulunda Okul Sekreteri Aynı zamanda Diyarbakır Adliyesinde de 02/01/2017 Tarih ve 2017/58 Sayılı karar ile resmi bir uzlaştırmacı olduğu için işlemiş olduğu suçun  katalog suçlar arasına girdiğini çok iyi bilmekte ve bu sorgulamanın sonucunda ceza alarak kamu hizmeti veremeyeceğini de çok iyi bildiğini ifade eden Tarkan Y. İddialarını şöyle sıraladı:

“TURA VE MENGÜVERDİ, EVRAKTA SAHTECİLİK, GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA VE DOLANDIRICILIK SUÇLAMASIYLA GEREKLİ CEZAYI ALACAKLARINA İNANCIM TAMDIR”

“Diyarbakır adliyesinde birçok tanıdığının olduğunu her defasında benim stajyer avukatlarım var diyerek yargı kimliğini ön plana çıkararak insanları yanıltmış ve kesinlikle ceza almayacağını beyan ederek siteye gelen idari para cezalarını halledeceğini söyleyerek insanları aldatmıştır.  Bir sene önce Cumhuriyet Başsavcılığına yapmış olduğum şikayetin soruşturması devam etmekte ( soruşturma pandemi ve adli tatilden dolayı ağır yürümekte) vermiş olduğum belge ve bilgiler ışığında işledikleri suçun vücut bulduğu subut delillere dayanılarak Yapılacak yargılama sonucunda Zeki TURA ve FETÖ’den ihraç olan Başkan Yardımcısı Selçuk MENGÜVERDİ Özel evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanmak ve Dolandırıcılık suçlamasıyla gerekli cezayı alacakları hususunda yargımıza güvenim tamdır.

“SGK KHK’DAN İHRAÇ OLAN KİŞİLERİNDE SİTEDE ÇALIŞTIĞINI YERİNDE TESPİT ETMİŞTİR”

Diyarbakır SGK Denetmenleri Siteye baskın düzenleyerek KHK ile ihraç olmuş kişileri yerinde tespit etmiş ve 170 sayfalık bir rapor hazırlamıştır. Hazırlamış oldukları raporda bu sakıncalı kişilerin 1 yılı aşkın bir süredir site bünyesinde özel güvenlik personeli olarak çalıştırıldığı ve  siteye ait  resmi evraklara imza atarak bu evrakları aldıkları, site sakinlerinin kargo paketlerini güvenlik personeli olarak imza karşılığı aldıkları bunun yanı sıra çalışırken kamera görüntülerinin olduğu site evraklarının incelenmesi sonucunda ödemeye esas belgelerde geçerli herhangi bir faturanın olmadığı hususlarında tespitleri olmuştur. SGK Denetmeni ve Denetmen Yardımcısı  görevlerini layıkıyla yerine getirmiş ve hazırlamış oldukları rapora karşılık siteye 166.515,00 idari para cezası kesmişlerdir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını bu insanların yanına bırakmamışlardır. Nitekim inkar ve çamur atmaktan başka seçeneği  ve yolu olmayan  Zeki TURA ve FETÖ’den ihraç olmuş Başkan Yardımcısı Selçuk MENGÜVERDİ hem  yaptırımda bulunan devletin tüm resmi kurumlarını hem de şahsıma yönelik iftira ve çamur atarak inkar ve imha yöntemi izlemişlerdir.

“SİTE BAŞKANI VE YARDIMCISI ZİMMETİNE PARA GEÇİRME İHTİMALİ VAR”

Zeki TURA ve FETÖ’den ihraç olmuş Başkan Yardımcısı Selçuk MENGÜVERDİ 1 yıla aşkın bir dönem boyunca kayıt dışı çalıştırmış oldukları, kamuda görev almasında sakıncalı insanların döneminde tarafımıza her hangi bir fatura veya belge ibrazı yapmamışlardır. Şikâyetimiz sonucunda yetkili kurumlarca yapılan fatura kontrollerinde 8 aylık dönemde 86.000,00 TL fatura olmayan evrakın tespiti yapılarak vergi dairesi site yönetiminden 2 kez savunma istemiş her iki savunma yazısında ise sahte belgelerle ve sonradan durumu düzeltmek için firmadan almış oldukları faturalar arasında rakamsal farklılıkların olduğu bu durumdan kaynaklı olarak Zeki TURA ve FETÖ’den ihraç olmuş Başkan Yardımcısı Selçuk MENGÜVERDİ’nin zimmetlerine para geçirmiş olabileceğinin kanıt sayılmıştır.(konuyla ilgili ayrıca 2 yıllık fatura kontrolünün yapılması için yargıya başvuru ayrıca tarafımca yapılacaktır.)

“SAHTE FATURALAR DÜZENLEMİŞLER”

Gözlerimizin önünde vuku bulan bu suçlara katılmamak aynı zamanda suçu ve suçluyu bildirme yükümlülüğümüzün olduğunu bildiğimiz için suça ve suçluya ortak olmamak için siteyi yasal mercilere şikâyet ederek 8 ay boyunca site aidatını ödemediğim aylara ait tutar 3.600,00 TL’dir.  Mahkemeye sunmuş oldukları ödemeye esas sahte faturaları alarak avukatımla birlikte Diyarbakır Gökalp Vergi Dairesine şikâyet dilekçesi ekinde sundum yapılan denetimlerde ilgili belgelerin sahte olduğu ve bunun sonucunda da Zeki TURA ve FETÖ’den ihraç olmuş Başkan Yardımcısı Selçuk MENGÜVERDİ ye 9.095,00 TL idari para cezası kesilmiştir. Hak ve adaletin yerini bulması için davalarım için 2 adet avukat tutarak 10.000,00 TL üzerinde dava ücreti ödemişimdir.

“HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE EVİMİN SATIŞINA YÖNELİK KARARLAR ALDIRMAŞLAR”

Kat mülkiyet kanununun 20. Maddesine göre siteye kesilen tüm idari para cezaları site sakinlerine pay edilir denilmektedir. Yapmış olduğum şikayetlerden dolayı her site sakinine resmi kurumlarca 4.000,00 TL yakın ceza ödemesi çıkarılmış  buna mukabil  Zeki TURA ve yönetimindeki diğer kişiler site sakinlerini  şahsıma yönelik örgütleyerek  hukuksuzca evimin satışına yönelik  kararlar aldırmışlardır.  Bu kişilerle ilgili  görevi kötüye kullandıkları için  kesilen idari para cezasına karşılık tazminat davası açmış bulunmaktayım bu sebeple mağdur olan site sakinlerinin de bu yolu izleyerek zararlarını görevi kötüye kullanan kişilerden tanzim edip onlarında ceza almasını sağlayabilirler.

“ZEKİ TURA SÜREKLİ YALAN DOLU İFTİRALAR ATIYOR”

Zeki TURA sürekli başkalarının adına konuşmakta ve alenen yalan dolu iftiralar atmakta ve hiçbir suretle isnatlarına yönelik herhangi bir belge sunamamaktadır. Şahsım her defasında belge bilgi ortaya koyarak isnatlara yönelik kanıtlayıcı belgeler sunduysam da kendisi ve yandaşları kesinlikle hiçbir belge ortaya koyamadıkları gibi birde yalan yanlış beyanlarda bulunarak algı oluşturmaya çalışmaktadırlar. Nihayetinde gerçekler er geç ortaya çıkacak yapmış olduklarının karşılığını alacaklardır.

“HUKUKSUZ TOPLANTILARLA BENİ VE AİLEMİ HEDEF GÖSTERDİLER”

Zeki TURA ve FETÖ’den ihraç olmuş Başkan Yardımcısı Selçuk MENGÜVERDİ gayri resmi site toplantıları yaparak beni ve ailemi kesilen idari para cezalarının sorumlusu olarak lanse etmiş ve hedef göstermiştir. Hukuksuz Yapılan toplantılara katılan kişiler tarafından  evim basılmış kapım tekmelenmiş evimin camları taşlanmış ve konut dokunulmazlığım ihlal edilmiştir.  Zeki TURA ve FETÖ’den ihraç olmuş Başkan Yardımcısı Selçuk MENGÜVERDİ’nin de için de bulunduğu kişilere yönelik 7 adet adli 4 adet de idari şikâyetim mevcuttur ve tüm davalarımın takibini iki avukat tutarak yapmaktayım.

“TURA DIŞARIDAN GETİRDİĞİ 20 ADAMIYLA BANA VE AKRABALARIMA SALDIRMIŞTIR”

Şikayetçi olduğumuz Zeki TURA ve yönetim kurulu üyelerini oluşturan şahıslar dışarıdan getirmiş olduğu 20’nin üzerinde adamlarıyla sitemizin kamelyasında bana ve akrabalarıma saldırmış Beni ve eşimi akrabalarımızın gözleri önünde darp etmiş bunun sonucunda darp ve cebir raporu alarak şikayetçi olmuşuzdur.

“100’LERCE SİTE SAKİNİ TURA VE YARDIMCISININ YALAN DOLAN VE İNKARLARINI İZLEMEKLE YETİNİYOR”

Bu durumun trajik komik tarafı ise sitede ikamet eden 100’lerce site sakini Zeki TURA ve FETÖ’den ihraç olmuş Başkan Yardımcısı Selçuk MENGÜVERDİ‘nin tüm yalan dolan ve inkarlarını  izlemekte ve yaşadığımız mağduriyetlere karşı foseptik çukuru gibi olmuş bu yaşananlara karşı kayıtsız kalmışlardır. Tarafıma sitede oturan birden çok kişiyi aracı olarak uzlaşmaya  göndermişseler de kesinlikle bu olanlara ve yaşananlara ortak olmayacağımı kim  hangi cezayı işlemişse cezasını çekmesi gerektiği mesajını onlara iletmişimdir”

“BİRDEN ÇOK FETÖ DOSYASININ SORUŞTURMACILIĞINI YAPTIM”

Kendisinin görev yaptığı kamu kurumunda birden çok FETÖ dosyasının muhakkiki (Soruşturmacı) ve Sur olaylarında ise Kayapınar Belediyesine denetmen olarak Mülki Başmüfettişleriyle soruşturmacı olarak görev aldığını hatırlatan Tarkan Y, “Yaptığım soruşturmaları layıkıyla gereğini yerine getirmişimdir. Bu insanlar ayrıca yürüttüğüm bu görevleri de bilmekte bunun içinde siyasi görüş olarak tarafıma kin ve nefret duymaktadırlar. Bu minvalde Ben FETÖ ve diğer terör örgütü yandaşlarına karşı bireysel mücadelemi her platformda verdim ve neye mal olursa olsun vermeye de devam edeceğim devletime ve milletime olan sadakatim ve bağlılığımı tartışmak kimsenin haddine düşecek bir şey değildir. Benim ve karşımdaki insanların aile bireyleri ve siyasi durumları incelensin yapılacak inceleme sonucunda ilgili site yönetimini oluşturan kişilerin, hangi örgütlerle iltisaklı olduğu, hangisinin önce kamudan KHK ile açığa alınmış sonra iadesinin yapıldığı,  hangisinin KHK ile ihraç edilmiş, hangisinin kardeşi yine KHK ile ihraç olmuş bunların tamamı gün yüzüne çıkacaktır.  Sadece Cumhuriyet Başsavcımdan şikâyete konu dosyaların bir an önce ele alınmasını arz ediyorum” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme