enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3602
EURO
35,0056
ALTIN
2.325,97
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
20°C
Diyarbakır
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

Soylu: ‘Halk için ayrılan paralar halka hizmet olarak harcandı’

Soylu: ‘Halk için ayrılan paralar halka hizmet olarak harcandı’
REKLAM ALANI

Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla düzenlenen “Zulme Lanet Kudüs’e Destek” mitingi için kente gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, programın ardından Kayapınar Kaymakamlığınca düzenlenen iftar programına katıldı.

Soylu buradaki konuşmasında, devlet ve halkın omuz omuza aynı sofrada huzur içerisinde ramazan ayını idrak ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın bölgenin huzuru için gösterdiği samimiyetinden yıllardır hiç sapmadığını vurgulayan Soylu, “Müminler kardeştir”den hareketle bölgenin ve bölgedeki Kürt kardeşlerimizin huzur içerisinde olabilmesi, yarınlara umutla bakabilmesi, işini, gücünü, ailesinin huzurunu en iyi şekilde yakalayabilmesi için bütün riskleri almıştır.” ifadesini kullandı.

DIŞARIDAN PİŞEN VE TÜRKİYE’YE UYGULANMAYA ÇALIŞILAN PROJELER TUTMADI

Dışarıda pişen ve Türkiye’de uygulanmaya çalışılan projelerin tutmadığını aktaran Soylu, şöyle konuştu: “Yaktılar, yıktılar, hastanelere doktorların, okullara öğretmenlerin gelmesini engellemeye çalıştılar. Bir proje ortaya koymaya çalıştılar. Bu toprakların projesi değildi. Çünkü bu toprakların projesinde kargaşa yoktur, kardeşlik vardır.”

Bakan Soylu teröristlerin zarar verdiği ev, iş yeri ve kütüphanelerin yerine daha iyisini yaptıklarını dile getirerek, şunları aktardı: “Mardin’de Birinci Cadde’yi gezerken zor yürüdüm. Londra’dan ve Türkiye’nin dört bir köşesinden gelenler vardı. Mardin’de tek bir boş otel odası yoktu. Bugün Diyarbakır ve Van turizmde yüzde 100 ile gidiyor. Esnafın işleri her geçen gün daha da açılıyor. Üniversiteli evlatlarımız yarına umutlu bir şekilde bakıyor. İstanbul’daki bir genç nasıl yarınına umutla bakıyorsa, iddiamız ve inancımız odur ki Hakkari’deki, Şırnak’taki, Kastamonu’daki her genç yarınına umutla bakacak.”

Soylu, konuşmasında annelere seslenerek, bugün var olan huzura sahip çıkmalarını, kazanların bir daha kaybedilmesine müsaade etmemelerini ve çocuklarını teröre alıştıranlara inat, onları kalemi, bilgiyi ve kardeşliği alıştırmaya çalışmalarını istedi.

“KÖKLÜ BİR MİLLETİZ”

Diyarbakır’ın önemli bir merkez olduğunu anımsatan Soylu, şöyle konuştu: “Buraya ‘Doğu’nun Paris’i derler ama Paris’in tarihinden daha eski bir medeniyet merkezidir burası. Burası sığındığımız bir medeniyet merkezidir. Herkesin kendine ilham alması gereken bir medeniyet merkezidir. Biz köklü bir milletiz. Annemizi, babamızı, atamızı, mezarlarımızı, ecdadımızı ve tarihimizi bilen milletiz. Dertleri bize bunları unutturmak ve bize bizleri yabancılaştırmaktır. Bizi bizden ayıramadıkları için çatlıyorlar.”

Soylu, görevlendirme yapılan belediyeler tarafından verilen hizmetlere değinerek, temiz su gitmeyen yerlerde şimdi 24 saat tertemiz suyun aktığını, yol olmayan yerlere binlerce kilometre sıcak asfalt, kadın merkezleri, spor salonları, taziye evleri gibi birçok hizmetin halka sunulduğunu aktardı.

HALK İÇİN AYRILAN PARALAR HALKA HİZMET OLARAK HARCANDI

Halk için ayrılan paraların halka hizmet olarak harcanmasını sağladıklarını belirten Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün belediye başkanlarımız büyük bir gayret içerisinde oldular. Bunu sonuna kadar hak ediyorsunuz. Her geldiğimizde Diyarbakır bir başka gelişmenin ev sahipliğini ortaya koyuyor. Yaklaşık 35 bin kişi Diyarbekirspor-Tirespor maçını seyretti. O büyük heyecanı gördüler. İstanbul’da, Ankara’da büyük statlar olur da Diyarbakır’da olmaz mı?”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme