enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3451
EURO
35,1132
ALTIN
2.307,40
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

Şubat ayı kültür-sanat etkinlik takvimi belli oldu

Şubat ayı kültür-sanat etkinlik takvimi belli oldu
REKLAM ALANI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği konserlerden, tiyatrolara, söyleşilerden, dinletilere;  film günlerinden dengbêj divanlarına kadar farklı etkinliklerle Diyarbakırlılar Şubat ayında sanata doyacak.

Büyükşehir Belediyesi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca hazırlanan Feqiyê Teyran Kültür Sanat Sezonu kapsamında Şubat 2022 Kültür ve Sanat Etkinlik Takvimi “Hep Kültür, Daima Sanat ; Şu Bat’an Güneşe İnat” mottosuyla başlıyor.

“ŞARK BÜLBÜLÜ” CELAL GÜZELSES’İ ANMA GECESİ

Şubat ayı kültür ve sanat etkinlikleri, “Şark Bülbülü” Celal Güzelses’i anma gecesiyle başlayacak. Büyükşehir Belediyesi, Valilik, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TRT işbirliğiyle “Şark Bülbülü” olarak bilinen Celal Güzelses’in vefatının 63. yıldönümü dolayısıyla konser düzenlenecek. Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde 1 Şubat Salı günü saat 20.00’de gerçekleşecek program TRT 2’den canlı yayınlanacak.

ÇOCUK OYUNLARI

“Sihirli Anahtar” çocuk tiyatro oyunu ise 1, 8, 12, Şubat’ta, “Elif’in Maceraları” çocuk tiyatro oyunu ise 15, 19, 22 Şubat’ta sahnelenecek.  “Kaptan Sabertooth ve Minik Korsanlar Kayıp Elmas Peşinde” çocuk filmi ise her cumartesi-Pazar saat 13.00’de Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi sinema salonunda gösterimi yapılacak. 2 Şubat’ta ise Kelamından Kaleme Hüsn-ü Hat sergisi Mesudiye Medresesi’nde Sanatkar Didem Gökhan’ın eserleri sanatseverlerin beğenisine sunulacak.  3 ayların başlangıcı ve Regaib Kandili dolayısıyla Prof. Dr. Ekrem Demirli Huzur Dersleri kapsamında Söyleyişi gerçekleştirecek ardından Murat Belet eserlerini seslendirecek.

Kürtçe Tiyatro Oyunu “Derî” 4,11, 18 Şubat’ta Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelenmeye devam edecek.

“YENİ KELİMELER HAT SERGİSİ”

Hattat Levent Karaduman’ın “Yeni Kelimeler Hat Sergisi” ise 6-28 Şubat tarihleri arasında açık kalacak.  Çağdaş hat sanatının öncülerinden Hattat Karaduman’ın, yeni üslubu ile ortaya koyduğu sergi; beş renk, beş kelime ve beş hikaye üzerine kurgulanıyor. El- Hayy, El- Hakk, Hu, Malik’ül-mülk ve Elhamdülillah kelimeleri üzerine inşa edilen sergi, çağdaş hat sanatının seçkin eserlerini izleyicinin ilgisine sunuyor. Sergide ziyaretçiyle buluşan otuz eserin üçü heykel, diğerleri ise tuval üzerine akrilik tekniği ile yapılan tablolardan oluşuyor. Tamamı çağdaş hat tekniğiyle yorumlanan eserlerin yolculuğu İstanbul Bilişim Vadisi’nde başladı.

Sanatçı, sergide yer alacak eserlerini ‘teknolojinin zanaatle birleştiği yer’ olan Bilişim Vadisi’nin dev bir atölyeye dönüştürülen konferans salonunda üretti. Bu seçkin eserler Diyarbakır’daki sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.  

SÖYLEYİŞİLER DEVAM EDİYOR

Sanat- Memat meseleleri adlı program ise Celal Güzelses ve Diyarbakır Musikisi ele alınacak. Program 7 Şubat’ta youtube kanalından canlı yayınlanacak. “Mürekkebi Kurumadan” programında ise Murat B. Akkoyunlu’nun söyleyişisi 16 Şubat’ta, 17 Şubat’ta ise “Diriliş Mektebi Konuşmaları” programı youtube kanalında canlı yayınlanacak. Masal Konuşmaları Akademisi’nde Ayşe Hale “Masal ve Origami” konularını ele alacağı söyleyişi 21 Şubat’ta youtube’dan canlı olarak yayınlanacak.  Kadim Şehir Diyarbakır Şehir Sohbetlerinde “Osmanlı Modernleşme Döneminde Diyarbakır’da Eğitim” Doç. Dr. Hatip Yıldız tarafından Dicle Üniversitesi’nde katılımcılara anlatılacak.

SİNEMANADOLU FİLM GÜNLERİ DÜZENLENECEK

1.Sinemanadolu Film Günleri Ödüllü Anadolu seçkisi ile 21-27 şubatta yönetmenlerin katılımı ile her gün bir film bir söyleşi etkinliği düzenlenecek. Seçkide ulusal ve uluslararası festivallerde ödüllerle dönen filmler ve yönetmenleri yer alacak. Programda Gözde Kural’ın Toz, M. Tayfur Aydın’ın Siyah Karga, Fikret Reyhan’ın Sarı Sıcak, Nazif Tunç’un Karınca, Aydın Orak’ın Yaşar Kemal Efsanesi, Faysal Soysal’ın Üç Yol, Murat Çeri’nin Bir Düş Gördüm filmleri Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde gösterimleri yapılacak.  Sinema atölyeleri de düzenlenecek olan etkinlikler halka açık ve ücretsiz olacak.

DBŞT’DEN ÇİFT DİLLİ KOMEDİ PROGRAMI

Diyarbakır kültür ve sosyal işler daire başkanlığına bağlı faaliyetlerini yürüten Diyarbakır Şehir Tiyatrosu Komedi “Mola” projesi için kolları sıvadı. Kürtçe ve Türkçe komik skeçlerden oluşan program 25 Şubat’ta Prömiyer yapacak. Handan Ekici’nin Genel Sanat Yönetmenliğini yaptığı DBŞT’nin yeni projesi “Komedi Mola”’nın yönetmenlik koltuğuna Erdal Ayna oturacak.  Komedi Mola hem tiyatro sahnesine seyirci ile buluşacak hem de dijital platformlarda izleyicisi ile bulaşacak.

Proje de içinde tiyatroya gönül vermiş Diyarbakırlı yetenekli gençlere fırsat sağlanması amaçlanması yanı sıra iki dilli olması da dikkati çekiyor.  Provalarına titizlikle devam edilen Komedi Mola her ay seyirci ve izleyicisi ile bulunması planlanıyor.

KİTAP MEZADI DEVAM EDECEK

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Feqiyê Teyran Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında kitap mezadı, Ceylan Karavil AVM’de yapılacak. Kitapseverlerin daha çok kitaba ya da basımı bitmiş kitaba ulaşması için düzenlenecek “Kitap Mezadı”nda kitap satışları 1 liradan başlayacak. Mezatta, kitapseverler okudukları kitapları satma veya başka kitaplarla değiştirme imkânı bulacak.

YARIŞMALAR

Bilgi Kültür Yarışmaları bu ay da devam edecek. Her pazartesi “Kuçe Kuçe Nûçe” Her Cumartesi Günü “Neredeyim Ben” Her Pazar “Kimim Ben” programları instgram hesaplarından yapılacak. Türkülerin Öyküleri, Öykülerin Türküleri Belgeseli de Her Çarşamba Günü instgram hesabından canlı yayınlanacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme