enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5698
EURO
34,6715
ALTIN
2.503,77
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
DİYARBAKIR HABERİ
Bu Akşam saat 18.00′ de satışa çıkan Amedspor- Iğdır FK spor Maçının Batı Ve Kuzeydoğu tribün biletleri 1 saat içinde tükendi. Bir saat içinde 10’bine yakın biletin tükendiği öğrenildi. DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor Kulübü resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada;  “Batı tribünü ve kuzeydoğu tribünü biletleri tükenmiştir. Doğu tribünü...
18.04.2024
Grubunda şampiyonluğu garantileyen Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, camia olarak başarıda payı olan herkese teşekkür etti. DİYARBAKIR GAZETE– Grubunda şampiyonluğu garantileyen Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, camia olarak başarıda payı olan herkese teşekkür etti. Bakkal, Pazar günü sahalarında ağırlayacakları Iğdır maçı için taraftarları tribünlere davet etti, “Pazara düğünümüz var, gelin...
18.04.2024
Türkiye 2’inci Ligi Kırmızı Grup lideri Amedspor, Pazar günü sahasında oynayacağı Iğdırspor maçını, Trabzon bölgesi A klasman hakemlerinden Alpaslan Şen yönetecek. DİYARBAKIR GAZETE – Pazar günü saat 15.00’da oynanacak Amedspor-Iğdırspor maçının hakemleri açıklandı. Karşılaşmanın orta hakemi Trabzon bölgesi A klasman hakemlerinden Alpaslan Şen yönetecek. Şen’in ilk kez bir Amedspor maçını...
18.04.2024
Bir dönem nüfusu itibariyle Türkiye’nin 36 İlçesinden büyük mahallesi olan Kayapınar’ın Peyas Mahallesi’nde 31 Mart Yerel Seçimlerde muhtarlık için aralarında mevcut muhtarın da bulunduğu 6 kişi yarıştı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesine bağlı Peyas Mahallesinde ikinci kez muhtar olarak seçilen Mehmet Çoban, Mahallelerinin kangrenleşmiş sorunu olan tapu sorunu nedeniyle...
18.04.2024

Sur Kültür Yolu Festivali’nde edebiyat buluşmaları sürüyor

Sur Kültür Yolu Festivali’nde edebiyat buluşmaları sürüyor
REKLAM ALANI

Yazar Sadık Yalsızuçanlar “Sur Kültür Yolu Festivali” kapsamında Diyarbakırlı okurlarıyla buluştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen “Sur Kültür Yolu Festivali” kapsamında ‘Edebiyat Buluşmaları’ gerçekleştiriliyor.  Ahmet Arif Müze Evi’nde gerçekleştirilen ‘Edebiyat Buluşmaları’nda Yazar Sadık Yalsızuçanlar, okurlarıyla bir araya geldi.

Yazma serüveni, şehir ve edebiyat, şehir ve kültür ilişkisi bağlamında bir konuşma yapan Yalsızuçanlar, dinleyicilerin merak ettiği soruları cevapladı.

“ŞEHRİN KİMLİĞİNİ BELİRTEN BİR TAŞIN BİLE TARİHSELLİĞİ VAR”

Yalsızuçanlar, Diyarbakır’ın tarihi, kültürel ve medeni zenginlikler bakımından çok kıymetli bir şehir olduğunu söyledi.

Diyarbakır’ın sanat açısından önemine değinen Yalsızuçanlar, şöyle konuştu: “Şehirlerin kültürel hafızalarının genetiğinden bahsedilir. Bu Diyarbakır için fazlasıyla geçerli diyebilirim. Modern dönemde Diyarbakır’da yetişmiş, yaşamış ve yazmış, besteler yapmış, resimler yapmış, değişik sanat alanlarında temayüz etmiş çok kıymetli şahsiyetler var. Dolayısıyla Diyarbakır’da olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum.”

Diyarbakır’da son dönemde yapılan çalışmalara da değinen Yalsızuçanlar, şunları aktardı: “Diyarbakır’da tarihsel mirası ortaya çıkaran, iyileştiren genel birrestorasyon çalışmalarından söz etmek mümkün. Bu da oldukça umut ve heyecan verici, çünkü şehrin kimliğini belirten bir taşın bile bir tarihselliği var. Kendi içinde birhikayesi var. O bakımdan Diyarbakır’ın şehir kimliğinin de tecelli etmesinde bu çalışmaların çok işlevli olduğunu düşünüyorum.”

Edebiyat Buluşmaları kapsamında Sadık Yalsızuçanlar’ı dinlemeye gelen Önder Balpetek, öğrencileri ile birlikte festivaldeki etkinliklere katılmak istediğini, bunun içinde Edebiyat Buluşmaları etkinliğini tercih ettiklerini söyledi.

Diyarbakır’ın tarihi geçmişine vurgu yapan Balpetek, “Öğrencilerimizin Diyarbakır’ı daha iyi anlaması için Sadık Hoca ve bu coğrafyayı tanıyan yazarların bu coğrafyaya gelmesi bizi çok mutlu etti.” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılanlardan Sibel Suna ise, YazarYalsızuçanları’ı ilk defa dinleme fırsatı bulduğunu belirterek, “Toplum olarak sanata aç insanlarız. Festivalin süre olarak uzun olması, her yerde etkinliklerin olması çok güzel. Ben bu kadar beklemiyordum.” diye konuştu.

Etkinliğe, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve sanatseverler katıldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme