enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5889
EURO
34,8006
ALTIN
2.499,03
BIST
9.444,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Lider Amedspor Kendi sahasında konuk edeceği İğdır FK spor maçı biletleri kapış kapış. Dün 10 bin bilet satışı gerçekleşirken, büyük izdiham yaşandı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor yönetimi, karaborsa satışları önlemek için bilet satışlarını tek elden ve kendi belirlediği satış noktalarından gerçekleştiriyor. Dünkü satışların yapıldığı Amedstore ve Hacı Baba Pastanelerinde büyük izdiham...
19.04.2024
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili değerlendirmede bulundu DİYARBAKIR GAZETE– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin de daha görünür biçimde müdahil...
19.04.2024
Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliğiyle 1.Şiir Yarışması düzenlendi. 110 çocuğun katılımıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. DİYARBAKIR GAZETE- Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliği ile 1. Şiir Yarışması düzenlendi. 7-12 ve 13-17 yaş kategorilerinde toplam 110 çocuğun  katıldığı yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri...
19.04.2024
Bu Akşam saat 18.00′ de satışa çıkan Amedspor- Iğdır FK spor Maçının Batı Ve Kuzeydoğu tribün biletleri 1 saat içinde tükendi. Bir saat içinde 10’bine yakın biletin tükendiği öğrenildi. DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor Kulübü resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada;  “Batı tribünü ve kuzeydoğu tribünü biletleri tükenmiştir. Doğu tribünü...
18.04.2024

Temelli, gündemi değerlendirdi

Temelli, gündemi değerlendirdi
REKLAM ALANI

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, birçok usulsüzlük yapan kayyımların, Van’da belediyenin halısını bile götürdüğünü söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunuyor.

Konuşmasına yarının 1 Mayıs olduğunu hatırlatarak başlayan Sezai Temelli, 1977 1 Mayıs’ında yaşamını yitirenleri andı. Temelli “Yarın yine 1 Mayıs, alanlarda olacağız. Emekçiler halklar, seslerini bir kez daha yükseltecek” dedi.

‘AÇLIK GREVİNDEKİLERİN SESİNE KULAK VERİN’

Devam eden açlık grevlerini hatırlatan Temelli şöyle konuştu:

Değerli arkadaşlar, 174 gündür sevgili Leyla Güven açlık grevinde. Bu Meclis’in bir üyesi, bir milletvekili. 174 gündür tüm dünyaya, hükümete haykırıyor. Bu adaletsizlik girdabından çıkmak için açlık grevinde. Leyla Güven’le birlikte 3 milletvekilimiz, cezaevlerinde yüzlerce tutuklu açlık grevinde. Birçoğu kritik aşamayı geçmiş durumda. 174 gündür adalet arayan bu ses, bu sessizliği yırtmaya çalışıyor. Bu sese kulak verilmeli. Kimse bu talebe ‘meşru değil’ diyemez. Bu adalet neyle başladı, tecritle başladı. Tecrit artık bütün ülkede. Nasıl ki kayyımları silip attık, tecridi de ortadan kaldıracağız.

‘EVLATLARI İÇİN NÖBET TUTAN ANNELERE SALDIRACAK KADAR ACİZSİNİZ’

Biz bu mücadeleyi bu sesi yükselttikçe duymazdan gelmeye devam ediyorlar. Artık bu sesi duyun. Artık yasaların gereğini yapın. Cezaevi önünde evlatları için nöbet tutan annelere saldıracak kadar acze düşmüş durumdasınız. O anneler size rağmen barışı mutlaka getirecekler.

‘DEFİN HAKKI BİLE GASP EDİLDİ’

Bugün bu sessizliğe tepki olarak maalesef 4 cezaevinde 15 tutsak ölüm orucuna başladı. 8 insanı yitirdik, cenazelerini kaldıramadık. Defin hakkı bile gasp edildi. Şimdi 15 insan ölüm orucunda. Vaktimiz yok. Herkes bir an önce harekete geçmeli. Hukuk yok sayılıyorsa bilin ki o hukuksuzluk orada kalmaz her yeri kaplar. Gelin hukuktan yana adaletten yana tavır alın. Çağrımız bütün Türkiye’ye, bütün dünyaya. Evlatlarımız ölmesin. Anneler daha fazla acı çekmesin. O yüzden annelerin sesine ses verelim.

‘HİLEDE UZMANLAŞMIŞLAR’

Seçimleri geride bırakalı bir ay oldu. Bir aydır Meclis çalışmıyor. Seçim bitmiş bir ay geçmiş, Meclis’i halktan kaçırıyorlar. Onlar Meclis’i açmadıkça sanıyorlar ki biz sessiz kalacağız. Hakikatin sesi her yerde, susmayacağız, susturamayacaksınız. Öyle bir kampanya dönemi yaşadık ki; Bunu dünyanın herhangi bir ülkesinde anlatsak kurgu dalında Oscar alır. Valisiyle, kaymakamıyla, emniyet müdürüyle, seçmen kayıtlarının silinmesiyle, sahte seçmenlerle her yöntemi uyguladılar. Zaten uzmanlaşmışlar. YSK de kendini geliştirmiş. Hem seçim öncesi hem seçim sonrası yaptıklarıyla Türkiye’nin kara bir sayfasını, utanç sayfası var ettiler. Tarih sizi yazdı. YSK utanç sayfasına adını yazdırdı.

‘AKP-MHP BLOKU KAYBETTİ, NOKTA’

YSK’ye dönüp bakıyorsunuz hâlâ seçim sonuçları açıklanmamış. Hala İstanbul’la ilgili karar verecekler. İstanbul’da AKP-MHP bloku kaybetti, nokta. Şaibe arıyorsanız Anayasa referandumunda yaptıklarınıza bakın, 24 Haziran seçimlerinde yaptıklarınıza bakın. Şırnak’a, Muş’a bakın. Viranşehir’e bakın, Halfeti’ye bakın, Malazgirt’e bakın. Kazandığımız birçok yer gasp edildi.

‘YÜZ KIZARTICI NE KADAR SUÇ VARSA İŞLEMİŞLER’

Belediyeleri öyle bir talan etmişler ki. HDP’lilere terörist dedi, Kürtlere ‘defolun’ dedi. Şimdi o belediyeleri aldık ve o yolsuzlukları açığa çıkıyor. Devasa borçlar var. İnsanın aklı almıyor. Bismil’de kayyım belediye binasını Emniyet’e hibe etmiş. Bismil Belediyesi’nin binası yok. Mardin’de gitmeden 80 araç alıp, valiliğe bağışlamış. Bunların hesabını soracağız. Van’a gittik halı yok. Halıyı da götürmüşler. O halıyı getirin. Yüz kızartıcı ne kadar suç varsa işlemişler.

‘DEMOKRASİ İTTİFAKI’ ÇAĞRISI

Ambalajı değiştirdiler şimdi de ‘Türkiye İttifakı’ diyorlar. Türkiye halkları yolsuzluğa ve savaşa hayır diyor. Biz demokrasi ittifakı diyoruz. Cumhurbaşkanına sesleniyoruz kendi sınırlarınıza seçilin, parlamento üzerinde yarattığınız vesayete son verin. Parlamento KHK’lerin onaylandığı bir yer olmamalı. Halkların özgür iradelerinin taşınacağı bir Meclis olmalı. Önümüzdeki 4 yıl toplumsal barışın inşası için büyük önem taşıyor. Bunu başarabiliriz. Yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını yitirdi. Binlerce arkadaşımız hukuksuzca cezaevlerinde. Suçları olduğu için değil, suç yaratıldığı için cezaevindeler. Basın özgürlüğü bir an önce sağlanmalıdır. Yandaş medyanın yarattığı tahribat çok büyüktür. Yandaş medyanın yarattığı tahribat toplumsal barışı dinamitlemiştir. İfade özgürlüğü konusunda ciddi kısıtlamalar var. Demokratik siyasetin önündeki engellerin kaldırılması gerek. Bu konuda sorumluluk parlamentoda.

Demokrasi ittifakı çağrımızın diğer yanı anayasadır. Türkiye bu Anayasayla bu çöküntüden çıkamaz. Meclis bir Anayasa yapım sürecine girmeli ancak bu anayasayı kadınlarla, halklarla, sendikalarla herkesle yapmalıdır. O anayasada herkes kendini bulmalıdır. Biz demokrasi mücadelesinde demokrasi ittifakı konusunda üzerimize düşeni yerine getireceğiz.

(Kaynak: Artı gerçek)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme