enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
27°C
Diyarbakır
27°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. DİYARBAKIR GAZETE – Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. 45 günden beri bina yüzünden mağdur olan...
19.04.2024
21 yıl 21 gün süren bir çalışma sonucu tarihi Sur içi minyatürünü yapan taş sanat ustası Fesih Gündoğar, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına çağrıda bulunarak, mevcut maketin 10 katı büyüklüğünde yeni bir maket yapmak için yer talebinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın 80 yıl önceki halindeki Sur İçi maketi 21 yıl ve...
19.04.2024
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl 48. Düzenlenen Turizm Haftası Bahar konseri ile sona erdi. DİYARBAKIR GAZETE – 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 48. Turizm haftası sona erdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce merkez Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksi’nde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat...
19.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesine Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Yerlikaya X hesabından “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.” paylaşımını yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama Diyarbakır...
19.04.2024

Tescillenen Diyarbakır kadayıfı için tesis kurdu

Tescillenen Diyarbakır kadayıfı için tesis kurdu
REKLAM ALANI

Diyarbakır’ın geleneksel, tescilli tatlısı “burma kadayıf”a gösterilen yoğun talep üzerine, devletin hibe desteğiyle 3 bin metrekare alanda üretim tesisi kuruldu.

Diyarbakır’ın yüzyıllık lezzeti, sütlü, fıstıklı, cevizli, kaymaklı, peynirli, burma, düz, çubuk çeşitleriyle sunulan kadayıfın, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenmesiyle ünü her geçen gün arttı.

Yoğun talep üzerine harekete geçen kentteki kadayıf işletmecisi hazırladığı projeyle Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan yüzde 50, Karacadağ Kalkınma Ajansı’ndan da yaklaşık 300 bin lira makine ve ekipman desteği aldı.

Bu desteği sermayesi ile birleştiren işletmecinin Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 bin metrekare alanda kurduğu üretim tesisi, günlük 800 kilogram tatlı üretimiyle 65 kişiye ekmek kapısı oldu.

Başta “burma kadayıf” ve yöresel tatlılardan “Sütlü Nuriye” olmak üzere çok sayıda kadayıf ve baklava çeşidinin yapıldığı tesiste, hedef 2,5 ton üretimle 300 kişiye istihdam sağlamak.

Tesisi kuran işletmeci Murat Altunhan, 1945 yılında babasının 20 metrekarelik iş yerinde tatlı üretimine başladığını belirterek, son üretim yaptıkları alanın ise 600 metrekare olduğunu söyledi.

“OTOMASYONLA SERİ ÜRETİM”

Özellikle burma kadayıf ve yanı sıra diğer tatlılara talebin artmasıyla mevcut üretim alanının yetersiz kaldığını ifade eden Altunhan, bu nedenle devlet desteğiyle 3 bin metrekare kapalı alana sahip tesis kurduklarını belirtti.

Altunhan, “Yurt içi ve uluslararası alanda markamızı daha da yaygın hale getirmeyi düşünüyoruz. Şimdi otomasyon sistemine geçtik, seri bir çalışma sistemimiz oluştu. Şu an günlük üretimimiz 800 kilogram. Tam kapasiteyle çalışmaya başladığımızda üretimimiz 2,5 tona ulaşacak. Allah’ın izniyle o zaman hedefimize ulaşmış olacağız.” dedi.

En büyük mutluluğunun ise istihdam sağlamak olduğuna işaret eden Altunhan, “Buradan 65 aile geçiniyor. Bu da beni mutlu ediyor. İnşallah kapasitemizi genişletip çalışan sayısını 300’e ulaştırmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“BAYİLİK VERMEYE BAŞLAYACAĞIZ”

Burma kadayıfın tescili ile iş yoğunluklarının arttığına dikkati çeken Altunhan, “Yurt dışından da tatlı talebi var ama şu an için karşılayamıyoruz. Ankara ve İstanbul’un da bulunduğu yaklaşık 30 ilden bayilik teklifi geldi. Şu an soğuk zincirle alakalı çalışmalarımız var. Bu zinciri geliştirdikten sonra bayilik vermeye başlayacağız. Allah’ın izniyle Türkiye’nin her yerine tatlı göndermeye başlayacağız. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Türkiye’de bu kapasitede bir fabrika yok.” diye konuştu.

“EVİME EKMEK GÖTÜRECEĞİM, EVLATLARIMI OKUTACAĞIM”

Tesiste çalışanlardan 5 çocuk annesi Saime Yıldız da eşinin apartman görevlisi olduğunu, maddi imkansızlıktan dolayı çocuklarından bazılarını okutamadığını söyledi.

Bu iş ile gelir elde etmenin sevincini yaşayan Yıldız, “Çok mutluyum, gururluyum, evime ekmek götürüyorum, cebim para görüyor. İşletme sahibine ve devletimize çok teşekkür ediyorum. Bu imkanla evime ekmek götüreceğim, evlatlarımı okutacağım.” değerlendirmesinde bulundu.

Çalışanlardan Kübra Uğurlu ise, daha önce geçici işlerde çalıştığını anlatarak, “Artık sabit bir işim olduğu için çok mutluyum. Sigortalıyım, maaşım da düzenli şekilde yatıyor.” dedi.

AHMET KAPLAN’ın Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Tescillenen Diyarbakır kadayıfı için tesis kurdu

Tescillenen Diyarbakır kadayıfı için tesis kurdu
REKLAM ALANI
30.06.2019
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme