enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4344
EURO
34,4578
ALTIN
2.488,57
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
28°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi resmi X hesabından merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtindeki bir binanın yıkımı dolayısıyla 3 caddenin trafiğe kapatılacağını bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Belediyenin X hesabından yaptığı duyuru şöyle: “6 Şubat 2023 depremlerinde ağır hasar alan Ofis Askerlik Şubesi bitişiğindeki bir binanın yıkımı dolayısıyla Ofis Gevran Caddesi, Rızvanağa Caddesi ile Elazığ...
15.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, göreve başlamasının ardından ilk mesai gününde personeli karşıladı, Ramazan Bayramlarını kutladı. DİYARBAKIR GAZETE– 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde seçilerek görevine başlayan Eşbaşkan Serra Bucak, ilk mesai gününde personelle buluştu. Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasında personeli karşılayan Bucak, çalışmalarında kolaylık diledi.
15.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde psikolojik sorunları bulunan bir kadın,  plazanın 11. Katından atlayarak intihar etti. Polis olayla ilgili inceleme başlattı. DİYARBAKIR GAZETE – Edinilen bilgiye göre, olay Mahabad Caddesi dünya kavşağı üzerinde HMT Plazanın 11. Katındaki bir psikiyatri kliniğinde tedavi gören A.D. aşağı atladı. Beton zemine çakılan A. D. olay...
15.04.2024
1999 yılında 24 yaşında iken muhtar seçilen Ziya Gökalp Mahalle muhtarı Muhsin Sanay, 31 Mart Yerel Seçimlerinde yeniden seçilerek, 6. Kez mazbatasını aldı. Diyarbakır’ın en kıdemli muhtarı olan Sanay, kendisini yeniden bu göreve getiren seçmenlerine teşekkür etti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesi Ziya Gökalp Mahallesi’nin 25 yıllık muhtarı Muhsin...
15.04.2024

Toplu taşımadaki sıkıntılar mağdur ediyor!

Toplu taşımadaki sıkıntılar mağdur ediyor!
REKLAM ALANI

Diyarbakır toplu taşımasında yaşanan sıkıntılar, vatandaşları mağdur ediyor. Sefer sayılarının az olması, araç sayısındaki eksiklik ve hıncahınç dolan otobüsler vatandaşlar tarafından tepkiye neden oluyor.

Diyarbakır ulaşımındaki sorunlardan dolayı vatandaşlar seslerini duyurmak amacıyla sosyal medya aracılığıyla bu soruna çözüm bulması için Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu’na seslendi.

Vatandaşlar, toplu taşımada yaşadıkları sorunları şöyle anlattı: “Toplu taşımadaki sıkıntının çözülmesi için yetkililer de bizim gibi otobüsleri 1 hafta boyunca kullansınlar. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güzeloğlu, en çok güvendiği birkaç kişiyi farklı seferlerde görevlendirsinler ve bu kişiler vatandaşın arasına karışarak otobüsle seyahat etsinler.  Yetkililerin dayanamayacağı yerde yıllardır bu eziyeti çekiyoruz. Böyle olursa bu sorunun çözümü için gerekli atılımlar hemen gerçekleşecek bu sorun da çözülmüş olacaktır” dedi.

“TOPLU TAŞIMADA SIKINTILAR SÜRÜYOR”

Toplu taşımada sıkıntılar yaşandığını belirtmek amacıyla daha önce de belediye yetkililerine dilekçe verdiğini ifade eden Zeki Dilek, “Diyarbakır, toplu taşımada ciddi sıkıntılar yaşıyor. Sürekli gelişen ve büyüyen Diyarbakır’ımızda artan nüfusa ve genişleyen şehre karşılık toplu taşımada yaşanan aksaklıklar bir türlü giderilemiyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde ilk bir iki duraktan sonra otobüslerin tıklım tıklım dolması sebebiyle ara duraklardaki vatandaşlar otobüslere binemedikleri için işlerine yetişememe sorunuyla karşı karşıya kalıyorlar. Bizim bölgemiz son birkaç yılda nüfusun oldukça fazlalaştığı muhitlerden biri. Geçen yıla kadar sadece 500 Evler, Eski TOKİ ve AFAD evlerinden müteşekkil bir muhit iken bu yıl bu konutlara ve buradaki nüfusa eklenen TOKİ 870 Konutlar, TOKİ 566 Konutlar ve Yukarı TOKİ konutlarıyla beraber buradaki ilk duraklarda bile 5.000’den fazla konut oluştu. Bu Konutlarda oturanların çok büyük bir bölümü araç sahibi değiller. Dolayısı ile sadece toplu taşıma ile işlerine gidip evlerine dönebilmektedirler. Otobüslerde ayakta bile yer kalmadığı için otobüslere binemeyen yolcuların şoförlere sitem ediyorlar. Bir şekilde otobüse binme şansına kavuşan yolcuların ise artık otobüsler tıklım tıklım olduğu için artık yolcu alınmamasını istediği diyaloglar her gün yaşanan sıradan olaylar haline geldi. Özellikle E9 gibi 500 Evlerden Araştırma Hastanesi yönüne giden yolcuların tek alternatifi bu sefer sayılı otobüslerdir. Başka hiçbir alternatif yok ve bunlarında sayısı yetersiz. Akşam 20 civarlarından sonra otobüs seferlerinin yapılmıyor olması da ayrıca bir sorun olarak duruyor. AFAD Evleri-TOKİ 870 ve TOKİ 566 Konutlarının olduğu mevkideki evimize gidebileceğimiz tek alternatif olan bu seferlerin akşam 23.30 civarına kadar ‘Nöbetçi Otobüs’ metoduyla seferlerin azaltılarakta olsa devam etmelerinin sağlanmasını talep ediyoruz. Bizim yetkililerden istirhamımız araç ve sefer sayılarının arttırılması suretiyle Toplu taşımanın rahatlaması. Özellikle yolcu sayısının oldukça fazla olduğu sabah ve akşam saatlerinde seferlerin arttırılmasını yolcu sayısının nispeten gevşediği gündüz saatlerinde ise normalleştirilmesini diliyoruz. Aynı zamanda belediye başkanlığı görevini de yürütmekte olan Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu’ndan istirhamımız çok güvendiği birkaç ismi normal vatandaş gibi bir hafta boyunca sabah ve akşam saatlerinde dolmuş ve otobüslere bindirip sorunlarımızı birebir gözlemlemelerini sağlamasıdır. Bu sorunun çözülmesi için yetkililerin sesimize kulak vermesini istiyoruz” dedi.

“MAĞDURUZ, EVİMİZE GİTMEKTE GECİKİYORUZ”

Abdullah Uruç; “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı otobüslerle işe gidip geliyorum.  Bazen akşamları iş çıkışı eve gitmek için durakta bekliyorum, otobüsler o kadar dolu ki binemiyoruz ve mağdur oluyoruz. Bazen de bindiğimizde nefes almakta zorlanıyoruz. Otobüs seferleri az olduğu için dolu otobüse binemediğimiz için diğer aracı beklemek zorunda kalıyoruz ve bu da baya zamanımızı alıyor. Zaten araç sayısı az, bir de vatandaşlar otobüsleri doldurunca bu sefer şoförler ile otobüse binemeyen vatandaşlar arasında tartışma çıkıyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesi ve Diyarbakır gibi bir şehrin artık sorun değil de yatırım vb. konularını gündemine almasını istiyoruz. Yetkililerden bu soruna çözüm bulmasını ve Diyarbakır halkının yaşadığı mağduriyetini gidermesini istiyoruz” diye konuştu.

“YETKİLİLER VATANDAŞLARLA BİRLİKTE OTOBÜSE BİNSİNLER”

Mehmet Ali Uruç ise toplu taşımadaki sıkıntıları şöyle aktardı; “Ben işe gidip gelirken otobüsleri kullanıyorum. Sabahları o kadar olmasa da akşamları toplu taşıma araçları hem dolu oluyor hem de sefer sayıları yetersiz olduğu için evime gitmekte gecikiyorum. İnsanlar durakta otobüslere binemiyorlar ve evlerine gitmekte gecikiyorlar. Diyarbakır’daki toplu taşıma alanındaki sorunların çözümü için yetkililerin vatandaşın içine karışarak seyahat etmesini istiyorum. Çünkü kendilerinin 10 dakika dayanamayacağı bu sıkıntılı ortamda vatandaşlar olarak yıllardır bu eziyeti çekiyoruz. Diyarbakır büyük bir şehir ve sürekli turistlerin geldiği bir yerdir. Diyarbakır’daki toplu taşıma alanındaki sorunun çözümü için yetkilerin bir an önce üzerine düşeni yapmasını istiyoruz”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme