enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5976
EURO
34,7516
ALTIN
2.491,67
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
DİYARBAKIR HABERİ
Bu Akşam saat 18.00′ de satışa çıkan Amedspor- Iğdır FK spor Maçının Batı Ve Kuzeydoğu tribün biletleri 1 saat içinde tükendi. Bir saat içinde 10’bine yakın biletin tükendiği öğrenildi. DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor Kulübü resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada;  “Batı tribünü ve kuzeydoğu tribünü biletleri tükenmiştir. Doğu tribünü...
18.04.2024
Grubunda şampiyonluğu garantileyen Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, camia olarak başarıda payı olan herkese teşekkür etti. DİYARBAKIR GAZETE– Grubunda şampiyonluğu garantileyen Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, camia olarak başarıda payı olan herkese teşekkür etti. Bakkal, Pazar günü sahalarında ağırlayacakları Iğdır maçı için taraftarları tribünlere davet etti, “Pazara düğünümüz var, gelin...
18.04.2024
Türkiye 2’inci Ligi Kırmızı Grup lideri Amedspor, Pazar günü sahasında oynayacağı Iğdırspor maçını, Trabzon bölgesi A klasman hakemlerinden Alpaslan Şen yönetecek. DİYARBAKIR GAZETE – Pazar günü saat 15.00’da oynanacak Amedspor-Iğdırspor maçının hakemleri açıklandı. Karşılaşmanın orta hakemi Trabzon bölgesi A klasman hakemlerinden Alpaslan Şen yönetecek. Şen’in ilk kez bir Amedspor maçını...
18.04.2024
Bir dönem nüfusu itibariyle Türkiye’nin 36 İlçesinden büyük mahallesi olan Kayapınar’ın Peyas Mahallesi’nde 31 Mart Yerel Seçimlerde muhtarlık için aralarında mevcut muhtarın da bulunduğu 6 kişi yarıştı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesine bağlı Peyas Mahallesinde ikinci kez muhtar olarak seçilen Mehmet Çoban, Mahallelerinin kangrenleşmiş sorunu olan tapu sorunu nedeniyle...
18.04.2024

Türkiye Teknoloji Buluşmaları’nın 73. Etkinliği Diyarbakır’da düzenlendi

Türkiye Teknoloji Buluşmaları’nın 73. Etkinliği Diyarbakır’da düzenlendi
REKLAM ALANI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin himayelerinde, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası desteği ile Vodafone, Akbank, Trendyol, İdeasoft gibi 29 kurumsal firmanın sponsorluğunda Türkiye’de farklı illerde düzenlenen “Türkiye Teknoloji Buluşmaları KOBİ’ler İçin Dijital Dönüşüm” etkinliği Diyarbakır Divan Otel’de düzenlendi.

Kurumsal sponsorlardan 18 konuşmacının dijital dönüşüm ile ilgili çok değerli sunumlarının paylaşılacağı etkinliğe Gıda Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Kutbettin Arzu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, TOBB E-Ticaret Sektör Meclisi Başkan Yardımcısı Merter Özdemir, Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, sponsor firmaların temsilcileri, bölge oda başkanları, işletmeler ve dijital dönüşüm ile ilgilenenler katılım sağladı.

Açılış konuşmasını yapan TOBB E-Ticaret Sektör Meclisi Başkan Yardımcısı Merter Özdemir, Türkiye Ticaret Meclisi olarak ülke genelinde E-ticaret seferberliği başlattıklarını belirtti. Özdemir, “ E-ticaret seferberliği kapsamında yerelde Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile ortak çalışma yapmayı planlıyoruz. 1 yıl boyunca yerelde KOBİ’lere e-ticaret sitelerinin kuruluşu, eğitim ve danışmanlık desteği vermeyi öngörüyoruz. İşletmelere balık tutmaktan ziyade olta vererek e-ticarete geçmelerini sağlamayı hedefliyoruz.

Özdemir, Türkiye Teknoloji Buluşmaları’nı Ticaret Bakanlığı’nın desteği ile TOBB öncülüğünde 29 kurumsal sponsor ile başlattıklarını ve 90 milyon TL bütçe ile Türkiye’ye yaydıklarını aktardı.

“TEKNOLOJİ BULUŞMALARINI BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ OLARAK YAPIYORUZ”

Vodafone KOBİ Satış Direktörü Yusuf Aysal, yaptıkları etkinlikler kapsamında işletmeleri teknolojiye entegre etmeye çalıştıklarını, bunu bir sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştirdiklerini belirtti. Etkinlik alanında ayrıca dijital tır kurduklarını ve burada tüm dijital uygulamalarını paylaştıklarını aktardı. Daha sonra konuşan Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan ise Diyarbakır’da olmaktan çok memnun olduğunu, yaptıkları çalışmalar ile işletmeler ile teknolojiyi buluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

KAYA: “GÜNÜMÜZ KOŞULLARINDA İNSAN KAYNAĞI EN ÖNEMLİ CEVHER”

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya dijital hayatın çok hızlı geliştiğini, imalat, sağlık, eğitim vb. her alanda, her sektörde önümüze çıktığını belirtti.  Kaya, “E-ticaret sektörü her yıl geleneksel perakende sektöründen yaklaşık yüzde 1 oranında pay çalıyor. Dijitalleşme ile küresel piyasalarda rekabet artıyor ve online irtibat önem kazanıyor.  Ancak, Türkiye genelinde firmaların sadece %22’si dijital teknolojiler hakkında bilgiye sahip.  Teknolojik bilgiye sahip firmalar da dahi yıllık ciroların maksimum %1’inin bu iş için ayrıldığını görüyoruz. Yurtdışında ise bu oran ortalama yüzde 3 civarında” dedi.

İşletmelerin ağırlıklı olarak üretim, muhasebe gibi iş alanlarında dijitalleştiğini, ancak pazarlama alanında dijital dönüşümün yetersiz olduğunu belirtti. Sadece KOBİ’lerin değil kurumların, üniversitelerin de dijital dönüşüme ayak uydurmaları gerektiğini aktardı.

Kaya, yer altı ve yerüstü zenginliklerin, petrolün yerini artık genç insan kaynağının aldığını aktardı. Diyarbakır’ın nüfus açısından Türkiye’nin 12. Büyük ili olduğunu, 0-24 yaş arası nüfusta sayısal açıdan en büyük 7. İl olduğunu belirtti.0-24 yaş arası nüfusun kent nüfusuna oranında en yüksek orana sahip ilk 10 ilin bölge illeri olduğunu vurguladı. Bu yaş aralığının Türkiye nüfusuna oranının %40 civarında olduğunu, Diyarbakır için aynı değerin %52,63 olduğunu söyleyerek, bu genç nüfusun nitelikli insan kaynağına dönüşmesi gerektiğini ve bölge için en büyük cevher olduğunu aktardı.

“GENÇLERİN İŞ KURMA SÜREÇLERİNİ VE İŞLETMELERİN DİJİTALLEŞMESİNİ DESTEKLİYORUZ”

Kaya, “Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2 önemli proje gerçekleştiriyoruz ve bu projelerin dijital dönüşüme önemli katkılar sunacağını düşünüyoruz. Öncelikle Sanayi Mektebi Tasarım ve Eğitim Merkezi bünyesinde işletmelerin farklı iş süreçlerinde kullandıkları yazılımlar, tasarım vb. alanlarda eğitimler düzenliyoruz. Bunu kurumlarımız ve yerel sivil toplum örgütlerimiz desteği ile geliştiriyoruz. Diğer bir projemiz de Girişimcilik Destek Merkezi. Burada da gençler başta olmak üzere girişimci adaylarının iş fikirlerinin start up aşamalarını destekleyeceğiz. Bizler oda olarak dijital dönüşüm ile ilgili hem yerelde hem de ulusal düzeyde işbirlikleri ile çalışma yapıyoruz ve bundan sonraki süreçte bu çalışmaları sürdürüyor olacağız” dedi.

YEŞİL: “HEDEFİMİZ KÜRESEL E-TİCARET PASTASINDAN PAY ALMAK”

Daha sonra TOBB adına konuşma yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, bugün 73. sü düzenlenen etkinliğin her defasında daha büyük bir ilgi ve katılımla geçtiğini belirtti.  Türkiye’nin cari açık ve işsizlik sorununun dijital ekonomiye, e-ticarete ve özellikle e-ihracata yatırım yaparak çözülebileceğini aktaran Yeşil, “Yakın bir zamanda içerisinde küresel e-ticaret 4 trilyon dolara, e-ihracat 1 trilyon dolara ulaşacaktır. Artık hedefimiz küresel e-ticaret pastasından pay almak olmalıdır” dedi.

Yeşil, dünya ekonomisinde ve ticaretinde payımızın şu anda yüzde 1 civarında olduğunu, bunu arttırmak zorunda olduğunu vurguladı.

GENÇLERİN DİJİTAL KOD YAZMA ORANI YÜZDE 5

TÜİK verilerine göre 16-24 yaş grubunda bilgisayarda sunum hazırlama oranının yüzde 51 olduğunu, ancak dijital kod yazma oranının yüzde 5 olduğunu belirten Yeşil, Türkiye’nin e-devlet alanında başarılı olduğunu, ancak artık dijital devlet, dijital belediyelere geçilmesi ve dijital yetkinlik desteğinin kurumlara ve işletmelere verilmesi gerektiğini aktardı.

Yeşil, yaşanan dijital dönüşüme geç kalınmaması konusunda uyarıda bulunarak, gençlerin gelecekleri için yapacakları en iyi şeyin incelemek, öğrenmek, içselleştirmek ve üretmek olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye Teknoloji Buluşmaları daha sonra Başarılı KOBİ Örnekleri, Fintech’ler KOBİ’lerde Dijital Dönüşümün Neresinde?, E-ticarette Pazar Yeri, Dijital Skor Ölçümü, İş’te Yeni Medya Stratejileri, E-ticarette Lojistik ve Ödeme Sistemleri Entegrasyonları sunuş ve panelleri ile devam etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme