enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. DİYARBAKIR GAZETE – Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. 45 günden beri bina yüzünden mağdur olan...
19.04.2024
21 yıl 21 gün süren bir çalışma sonucu tarihi Sur içi minyatürünü yapan taş sanat ustası Fesih Gündoğar, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına çağrıda bulunarak, mevcut maketin 10 katı büyüklüğünde yeni bir maket yapmak için yer talebinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın 80 yıl önceki halindeki Sur İçi maketi 21 yıl ve...
19.04.2024
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl 48. Düzenlenen Turizm Haftası Bahar konseri ile sona erdi. DİYARBAKIR GAZETE – 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 48. Turizm haftası sona erdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce merkez Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksi’nde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat...
19.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesine Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Yerlikaya X hesabından “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.” paylaşımını yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama Diyarbakır...
19.04.2024

Tutşi, “Tahsil edilen her kuruş yarını inşa etmede kullanılıyor”

Tutşi, “Tahsil edilen her kuruş yarını inşa etmede kullanılıyor”
REKLAM ALANI

Çermik ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, “su faturalarından tahsil edilen her kuruş yarını inşa etmede kullanılıyor” dedi.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, daha verimli altyapı ve içme suyu hizmetleri için vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Var olan sorunları birlikte çözme amacıyla Çermik ilçesinde vatandaşlarla buluşan Tutşi, DİSKİ’nin sorumlu olduğu 15 bin 272 kilometrekarelik alanda vatandaşlara sağlıklı su ve atıksuların bertarafı konusunda hizmet ettiğini belirtti.

“ELDE EDİLEN GELİRLER YATIRIMA DÖNÜŞÜYOR”

DİSKİ, bütün gelirlerini içme suyu abonelerinden sağladığına dikkat çeken Tutşi, sağlanan gelirlerin tamamının vatandaşlara hizmet etmek amacıyla yatırımlara dönüştürüldüğünü söyledi.

Tutşi, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “DİSKİ kamu yararı gözeterek çalışmalarını sürdürüyor. Herkesin bunun farkında olması gerekiyor. Faturalardan alınan her kuruş yarını inşa etmede ve geleceğe yatırım olarak gidiyor. Bu yatırımlardan bizim çocuklarımız yararlanacak. Herkesin su faturasını öderken bu durumu göz önünde bulundurması gerekiyor.“

Kaçak su kullanımının başta yatırımlara çok ciddi zarar verdiğini vurgulayan Tutşi, yatırımların sekteye uğramasıyla birlikte herkesin zarar gördüğünü ifade etti.

“HERKESİN HAKKINI KORUMAK İÇİN 17 İLÇEDE KAYIP-KAÇAK ÇALIŞMASI BAŞLATTIK”

Daha verimli hizmetler ve kentte yaşayan herkesin hakkını korumak için 17 ilçenin tamamında kayıp-kaçak ile ilgili çalışma başlattıklarını dile getiren Tutşi, bu çalışmayla birlikte %80 olan kaçak kullanımını %60 bandına düşürdüklerini aktardı.

Tutşi, şöyle konuştu: “Kent merkezindeki çalışmalarımızla birlikte su tüketimini %52’lerden %40’lara düşürdük. Kaçak su özellikle bahçe ve bostan sulamalarında kullanılıyor. Bundan dolayı birçok vatandaşımız içme suyuna erişemiyor. Kayıp-kaçak çalışmasını yapmasaydık geçen yaz birçok yerde içme suyu sıkıntısı yaşanacaktı.”

İnsanları cezalandırmak gibi bir düşüncelerinin olmadığına vurgu yapan Tutşi, kayıp-kaçak taramasında kimseye taviz vermediklerini ve ayırım yapmadıklarını iletti.

“KAÇAK KULLANIM EKSTRA ENERJİ MALİYETİ OLUŞTURUYOR”

Kaçak kullanımının ekstradan enerji maliyeti oluşturduğunu belirten Tutşi, DİSKİ’nin 2021’de enerjiye ödediği tutarın 157 milyon TL olduğunu söyledi. Tutşi, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Normalde ihtiyaç duyulan su 47 lt/sn. Kayıp-kaçak taramasından önce ilçeye verilen bunun miktar üç katıydı. Kaçak kullanımdan dolayı birçok yere içme suyu veremiyorduk. Şimdi Çermik’e 24 saat kesintisiz içme suyu verebiliyoruz. Çermik’te 2020’de sudan kaynaklı enerji maliyeti 6 milyon TL, su fatura tahsilatımız ise 1 milyon 700 TL. Kayıp-kaçak taramasından sonra bu rakam aşağıya düştü. Çermik’te kaçak kullanım tespitimiz 876, Bismil’de 6 bin 193, Silvan’da 1980 idi.”

Çermik’te 395 abonenin kaçak tespiti yapıldıktan sonra itirazda bulunduğunu dile getiren Tutşi, DİSKİ’nin herhangi bir haksızlığa mahal vermemek için itirazları yeniden değerlendirdiğini ve ekiplerin yerinde yaptığı kontrollerde kaçakların düzeltildiğini kaydetti.

Bu tarz çalışmaları yapmamaları durumunda içme suyunda yaz aylarında ciddi sıkıntılar yaşayacaklarını ileten Tutşi, kayıp-kaçak mücadelesiyle içme suyuna ulaşamayanlara ve su parasını düzenli ödeyenlere hizmet etmeye çalıştıklarını belirtti.

Tutşi, konuşmasının ardından yaptığı sunumda tespit edilen kaçak hatlar ile sonradan yapılan düzeltmeleri katılımcılara gösterdi.

VATANDAŞLAR SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

Tutşi’nin, konuşmasının ardından buluşmaya katılan vatandaşların sorunlarını dile getirmesiyle toplantı sona erdi. Çermik Kaymakamlığı Toplantı Salonu’ndaki buluşmada İlçe Kaymakamı Ramazan Polat ve Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu’da yer aldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme