enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5997
EURO
34,7996
ALTIN
2.404,43
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Salı Açık
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
DİYARBAKIR HABERİ
Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye genelindeki okullarda büyük bir coşkuyla kutlandı. Öğrencilerin gösterileri, bu özel günü renklendirdi. DİYARBAKIR GAZETE- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm okullarda coşku ve gurur içinde kutlandı. Okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler bu özel günü...
23.04.2024
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü, bu hafta Diyarbakır dahil 6 ilde sıcaklıkların mevsim normallerinin 10 ila 15 derece üzerine çıkmasının beklendiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE- Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi ve hafta boyunca mevsim normallerinin...
22.04.2024
Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, 20 Mart tarihinde, kadrolu bir çoban alımı yapılacağı duyurusu üzerine yapılan başvurular, 16 Nisan tarihinde noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. DİYARBAKIR GAZETE– Buna göre, 4 asıl ve 4 yedek adayın belirlendiği çoban kadrosu için başvurularla ilgili evrakları, bugün saat 17.00’a kadar üniversite yönetimine teslim etmesi gerekiyor....
22.04.2024
31 Mart’taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Diyarbakır’daki 8 mahallede, rakiplerini geride bırakan kadınlar, vatandaşa hizmet için işe koyuldu. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır’ın merkez Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçesine bağlı 8 mahallede rakiplerini geride bırakan kadınlar, muhtar seçilmeyi başardı. Merkez Bağlar ilçesi Şeyhşamil Mahallesi’nde Çiçek Gözen, Körhat Mahallesi’nde Dilek Dere, Muradiye...
22.04.2024

Vaka sayısının sıfırlandığı Çüngüş’te vatandaşlar anonslarla uyarılıyor

Vaka sayısının sıfırlandığı Çüngüş’te vatandaşlar anonslarla uyarılıyor
REKLAM ALANI
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede alınan sıkı tedbirler ve vatandaşların duyarlılığıyla  vaka sayısının sıfırlandığı Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde halka her gün camilerden ve resmi araçlardan uyarı anonsu yapılıyor.

Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Diyarbakır’ın 12 bin nüfuslu Çüngüş ilçesinde Kovid-19 ile mücadelede sıkı tedbirler uygulanıyor.

HES koduyla giriş yapılan ilçede, her gün camilerden ve resmi araçlardan anonslar yapılıyor, iş yerleri ve halka açık alanlar denetleniyor. Vatandaşların da maske ve sosyal mesafe kurallarına uyduğu ilçede, sıkı önlemler sonuç verdi. İlçede dünden bu yana yeni vaka belirlenmedi. Kaymakam Tuncay Kaldırım, AA muhabirine, vaka sayılarında yurt genelindeki artışlarla ilçede de artış yaşanınca İlçe Hıfzıssıhha Kurulu olarak bazı  kararlar aldıklarını söyledi.

İlçe girişinde HES kodu kontrolünü zorunlu hale getirdiklerini aktaran Kaldırım, farkındalık oluşturmak için vaka olan bina ve köylerin girişlerine “Kovid-19 vakası vardır” uyarılarını astıklarını, ilk zamanlarda olduğu gibi ilçeye gelenleri 10 günlük zorunlu karantinaya aldıklarını belirtti.

Beşin üzerinde vaka çıkan mahallelere giriş çıkışları sınırlandırdıklarını, camilerden ve araçlardan anonslarla halkı tedbirler konusunda uyardıklarını bildiren Kaldırım, farkındalık oluşturmak için mahallelerin vaka sayısını orada oturanlarla paylaştıklarını aktardı.

İlçede filyasyon ekibinde 8 personelin görev aldığını, günlük ortalama 100 test yapıldığını belirten Kaldırım, ilçede en yüksek vaka sayısının 89 vaka ile 16 Kasım’da kayıtlara geçtiğini bildirdi.

“VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Kaldırım, “Vatandaş, ‘vaka olan yerden uzak durmalıyım ve dikkatli olmalıyım’ bilincini geliştiriyor. Bununla başarıya ulaştık. Şehir dışındaki hemşeri dernekleri aldığımız tedbirleri mesaj yoluyla üyelerine ulaştırdı. İlçeye gelecekler buradaki tedbirlerden haberdar oldu. Böylelikle ilçeye geliş gidişlerin önünü de kestik.” diye konuştu.

Gerekli tedbirlerin alınmasının ve bilinçlendirmenin ardından vaka tırmanışını durdurduklarını ve sıfırlamayı başardıklarını ifade eden Kaldırım, şöyle dedi:

“Kesinlikle tedbirler işe yarıyor. Dün itibarıyla vaka sayımız sıfıra ulaştı. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aldığımız tedbirlere harfiyen riayet ettiler. Münferit vakalar mutlaka oldu ama genel anlamda vatandaşlarımız aldığımız kurallara, tedbirlere harfiyen uydular. Bugün itibarıyla ilçemiz koronavirüs konusunda güvenli bir liman haline geldi.”

“BİREBİR MÜCADELE ETTİK”

İlçede esnaf 38 yaşındaki Nazım Yıldızhan da Kovid-19 sürecinde dünya genelinde olduğu gibi ilçe olarak da etkilendiklerini ve tüm süreçte kurallara uymaya çalıştıklarını dile getirerek, “Vatandaşlar olarak kurallara uyduk, uymayanları da uyardık. Şimdi çok şükür vaka sayısı sıfıra düşmüş. Birebir mücadele ettik.” dedi.

İlçeye bağlı Kaynak köyünde yaşayan 61 yaşındaki Baki Işık ise ilçede yeni vaka olmadığı için çok mutlu olduklarını belirterek, vatandaşlar olarak kurallara uymaya özen gösterdiklerini söyledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme