enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3290
EURO
35,0728
ALTIN
2.298,20
BIST
9.058,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024
Dicle Üniversitesi öğrencileri Filistin’e destek amacıyla 28 Mart’ta (Perşembe) günü ‘Filistin’e İnsanlık Zinciri’ adıyla bir yürüyüş düzenleyecek. Saat: 17.15’de Dicle Üniversitesi Öğrenci işleri önünde başlayacak ve Öğrenci Yaşam Merkezi önünde son bulacak yürüyüşe katılan öğrenciler kampüste iftarlarını açacak. DİYARBAKIR GAZETE- Öğrenciler adına yapılan açıklamada, Bu yıl ilk kez düzenlenecek yürüyüşün kalıcı...
27.03.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayına özel hazırladığı kültür-sanat takvimi kapsamında mizah sanatçısı Recep Demirkaynak ve Sanatçı Mesut Kurtis’i Diyarbakırlılarla buluşturdu. DİYARBAKIR GAZETE- Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği ‘2024 Ali Emiri Kültür-Sanat Sezonu’ Ramazan ayı etkinlikleriyle devam ediyor. “Bereketin İzinde Diyarbakır’da Ramazan” mottosuyla düzenlenen etkinlikler kapsamında mizah sanatçısı Recep...
27.03.2024

Vakıflar Haftası bu yıl sosyal medya üzerinden kutlanacak

Vakıflar Haftası bu yıl sosyal medya üzerinden kutlanacak
REKLAM ALANI

Her yıl mayıs ayının 2’inci haftasında kutlanan Vakıflar Haftası programlarını, bu yıl Covid-19 dolayısıyla gerçekleştiremeyeceklerini belirten Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, sosyal medya üzerinden kutlayacaklarını söyledi.

11-17 Mayıs Vakıflar haftası münasebetiyle Vakıflar Müdürlüğünün bölgedeki çalışmalarını aktaran Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, her yıl Eğil ilçesinde ve Mardin’de yapılan Vakıflar Haftası etkinliklerini Covid-19 salgınından dolayı gerçekleştiremeyeceklerini belirtti.

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğünün kurumsal kimliği hakkında bilgi veren Evsen, “Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü bünyesinde Diyarbakır, Mardin, Batman ve Bingöl olmak üzere 4 ilimiz var. Müdürlüğümüz, Vakıflar Genel Müdürülüğünün talimatlarıyla kanunlar çerçevesinde hizmetlerini sürdürüyor.” dedi.

Sur ilçesinde meydana gelen çatışmalar neticesinde tahrip edilen tarihi dokuların restore edilmesi yönündeki çalışmalarını aktaran Evsen, “Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak vakıf-kültür varlıklarımız var ve bunların restorasyonları alanlarında çok ciddi işler yaptık. Özellikle 2015-2016 yıllarındaki terör saldırılarından dolayı Sur ilçemizde 20’ye yakın vakıf-kültür varlığımız büyük zarar görmüştü. Onların restorasyon ve açılışlarını gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

“MÜLKİYETİ BİZDE OLAN BİR ÇOK ESERİN RESTORASYON ÇALIŞMALARINI BİTİRDİK”

Coronavirus salgınından dolayı bazı programlarını ertelemek mecburiyetinde kaldıklarını ifade eden Evsen, “İnşallah restorasyonlarını bitirdiğimiz ve pandemi sonrası açılışlarını yapacağımız Hüsrev Paşa Camii ve külliyesi var. Mülkiyeti bizde olan bir çok eserin restorasyon çalışmalarını bitirdik. Bunların içerisinde camiiler, hamamlar, kervansaray, sivil mimari konutlar var ve bunların tümünün restorasyon çalışmalarını bitirdik. Projelerini çizdirip kuruldan gerekli onayı aldıktan sonra restorasyonlarına başladık.”şeklinde konuştu.

“RESTORASYON ÇALIŞMALARININ YANINDA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DE YARDIM YAPILIYOR”

Tarihi ve kültürel yapılara yönelik restorasyon çalışmalarının yanı sıra kurum olarak yaptıkları sosyal yardımlara da değinen Evsen, “Tabiki bunların yanında ayrıca sosyal yardımlarımız var. Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak sorumluluğumuzda bulunan illerde her ay 5 bin 500 kişiye kuru gıda, yaklaşık bin öğrenciye burs, engelli ve yetim kardeşlerimize ayda 910 liralık nakdi yardım, 9 yabancı uyruklu vatandaşımıza ve 400 civarı üniversite öğrencimize burs desteğinde bulunuyoruz.”diye belirtti.

“VAKIFLAR HAFTASI ETKİNLİKLERİNİ BU YIL SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN KUTLUYORUZ”

Vakıflar haftası etkinlikleri kapsamında geçmiş yıllarda yaptıkları çalışmaları aktaran Evsen, “Vakıflar Müdürlüğü olarak misyon vizyonu çerçevesinde gerçek manada güzel işler yaptık. Her yıl mayısın 2’nci haftasında kutlanan Vakıflar Haftasını, bu yıl 11 ile 17 mayıs tarihleri arasında kutluyoruz. Geçtiğimiz yıllarda burayı inanç merkezi haline getirdik.” dedi. Evsen, “Özellikle Eğil ilçesinde iki Peygamber Kabri, Hazreti Süleyman Camiinde 27 Sahabenin medfun bulunduğu türbeler, Mardin’de Sultan Şeyhmus Hazretlerinin Mezarı ve Nusaybin’de Zeynelabidin ile siti Zeynep Külliyelerinde yaptığımız restorasyon çalışmalarıyla bölgeyi adeta inanç merkezi haline getirdik.” ifadelerini kullandı.

Covid-19’dan dolayı bu yılki etkinliklerin gerçekleştirilemeyeceğine dikkat çeken Evsen son olarak şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz çalışmaları ve külliye alanlarında yaptığımız Vakıflar Haftası programlarını bu yıl Covid-19 salgınından dolayı yapamadık. Seneye inşallah bunları telafi ederiz. Fakat bu yıl Vakıflar Haftasını sosyal medya üzerinden iletişim araçlarıyla kutluyoruz.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vakıflar Haftası bu yıl sosyal medya üzerinden kutlanacak

Vakıflar Haftası bu yıl sosyal medya üzerinden kutlanacak
REKLAM ALANI
15.05.2020
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme