enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5467
EURO
34,9817
ALTIN
2.420,36
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu....
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves’i ağırladı. DİYARBAKIR GAZETE- Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves ile İstanbul Konsolosluğu Kültür Müşaviri Recep Tuna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun’u ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan Bırkleyn Caddesi’ndeki yol yapım çalışmalarına devam ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi, Terkan Caddesi ve Kadya Caddesi arasında kalan Bırkleyn Caddesi’nde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyelerinin desteğiyle kent genelinde temizlik kampanyası başlatacak. DİYARBAKIR GAZETE- Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent merkezindeki 136 ana arter, meydan, şehirlerarası otobüs terminali, ilçe otogarı, özel ve kamu hastanelerinin acilleri ve bekleme yerlerinin temizliği için kampanya başlatacak. Oluşturulan üç ekip ile yürütülecek temizlik kampanyasına,...
24.04.2024

Vural: ‘’30 yıllık bir emanetin yüklü olduğu vagonlarda yolculuk ediyoruz’’

Vural: ‘’30 yıllık bir emanetin yüklü olduğu vagonlarda yolculuk ediyoruz’’
REKLAM ALANI

Diyarbakır Mali Müşavirler Odası Olağan Genel Kurulunda konuşan Mali Müşavirler Odası Başkanı ve yeniden Başkan adayı Mustafa Vural, 30 yıllık bir emanetin yüklü olduğu vagonlarda yolculuk ettiklerini ifade ederek, ‘’Bu gün bu trenin vagonları boş değil. Emek dolu. Umut dolu. Bilgi- birikim-deneyim doludur’’ dedi.

3 yılda bir seçime giden Diyarbakır Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Diyarbakır Çağdaş Demokrat Mali Müşavirler Grubunda seçime giden Diyarbakır Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Vural, Genel Kurulda 3 yıllık görev süresini değerlendirdi.

Vural, Geçmişten geleceğe yolculukta, devir aldıkları birikimli miras, Diyarbakırlılık kimliği ve Diyarbakır Mali Müşavirler Odası başkanlığının yüksek mertebesi bilincinden hareketle; bu kimlikleri her zaman el üstünde tutmaya çalıştığını söyledi.

‘’DİLEĞİMİZ TAHRİBATLAR KISA SÜREDE ONARILIR’’

Görev yaptığı 3 yıl süreç içerisinde bu süre içinde demokrasinin ve özgürlüklerinin gerilediğini hatta ayaklar altına alındığı süreçlere hep beraber tanıklık ettiklerine değinen Vural, ‘’Umuyor ve diliyorum ki bu tahribatlar ve yaralar biran önce sarılır, kısa zaman içinde onarılır.

‘’PAPAZ EKONOMİK TRAVMALARA BİÇİLEN KILIFTAN ÖTEYE DEĞİLDİ’’

Ekonomik açıdan baktığımızda ise demin anlatmaya çalıştığım etkenler çok önemli faktörler olmak ile birlikte,  komşu ülkeler ile yaşamaya devam etiğimiz sorun ve sıkıntılara, 80 milyon Müslümanın yaşadığı bir ülkede uzak diyarlardan gelen bir Papazın Ülke ekonomisinde yarattığı tahribat, aslında birkaç yılda bir yaşamakta olduğumuz Ekonomik travmalara biçilen bir kılıftan öteye olmadığı, zaten kırılgan bir yapıya sahip olan Ekonomik değerlere, seçim süreçlerinde yaşanmakta olan demokratik kırılmalar, Ekonomik anlamda bizleri daha kötü günlere götüreceği inancındayım.

‘’MESLEĞİMİZ DE YASA BOMBARDIMANINA UĞRADI’’

Mesleki olarak baktığımız da ise; Yasa bombardımanına maruz bırakılan meslek örgütü, hergün yeni kanunlar, tebliğ, Yönetmelik, sirküler, günü birlik teşvik uygulamaları, Evrak, beyan, bildirim, inceleme, teftiş gibi sıkıntılar, mahallî olarak karşılaştığımız problemler yumağı ile uğraşmak zorunda bırakılan mesleğimiz, Onlarca Bakanlık, Yüzlerce Kurum veya kişi ile muhatap olup işlerini yetiştirmeye çalışan meslektaşlarımızın,  sosyal yaşantılarının kalmadığı da bilinen bir gerçeklerdir’’ dedi.

‘’MESLEĞİMİZİN ETKİLENMEDİĞİ TEK BİR AÇI YOKTUR’’

Vural, Ekonomik-Sosyal-Siyasal hangi açıdan bakarsanız bakın, Mali Müşavirlik mesleğinin etkilenmediği tek bir açının olmadığını ifade ederek, ‘’Mesleğimiz nazlı bir çocuk gibi… Mesleğimiz nazlı bir çocuk gibi hassas. En küçük ekonomik değişimlerden bile hemen etkileniyor. Kaygılanan iş çevrelerinin refleksleri olumsuzlukları anında bize yansıyor. Bu nedenle dikkat etmiş iseniz her hal ve koşulda; amasız şartsız şurtsuz; demokratik ortamın korunmasını, özgürlüklerin gelişmesini, şiddet ve kabadayılık dilinden uzak durulmasını savunduk. İstikrarın ancak bu dinamikler üzerinde kurulabileceğini, ekonominin ancak bu iklimde gelişeceğini, mesleğimizin Ancak ve ancak bu atmosferde gelişip hak ettiği yere geleceğini vurgulamaya çalıştık’’ diye konuştu.

‘’ÖRGÜTÜMÜZÜN SESİ OLMAYA ÇALIŞTIK’’

Kentin önemli bir kent ve bu kentte meslek örgütlerinin rolünün çok önemli olduğunu vurgulayan Mustafa Vural, ‘’Kent ile ilgili olarak alınan sosyal, siyasal ve ekonomik kararların her zaman bir ucundan tutmaya çalıştık, mesleğimizi birebir ilgilendiren organizasyonlarda aktör rolü üslendik, yer yer özel toplantılarla, yer yer basına yansımalarla, yerel ve ulusal bazda olabildiğince gerek kentimizin gerekse meslek örgütümüzün sesi olmaya çalıştık.

‘’HEP DİK DURDUK’’

Odamız Akademik bir oda, Akademik olarak kapımızı çalan her kesime, bilgimize ihtiyaç duyan her kuruma eşit mesafede olduk., mesleğimizin olmazsa olmaz sıfatı bağımsızlık ve tarafsızlık ilkesiyle gerek bölgede – gerek ülkemizde iktidarı-Muhalefeti, belirleyici yada etkileyici faktörleri gözlemledik. Uygulamalarda doğru olanı teşvik eden, destekleyen,  yanlış olanı eleştirmekten çekinmeyen bir tutum sergiledik. Bu kimliğimizle Diğer Meslek Odaları ve Kamu Kurum ve Kuruluşları nezdinde sağlıklı iletişimin adresi olduk. Bu gün Diyarbakır’daki en etkili ve dikkate değer meslek Kuruluşları arasında yer aldığımızı gururla, iftiharla ifade etmek isterim. Bölge platformu toplantılarımızla da konumumuz ile ilgili her alanda ilgilileri bilinçlendirme görevimizi yerine getirmeye çalıştık. STK ve Meslek odalarının birlik içinde hareket etmesine önayak olmaya çalıştık. Hep dik durduk. Çünkü kimseye minnet ve diyet borcumuz yoktur. Tüm çabamız demokrasi-özgürlük-mesleğimiz ve meslektaşımızdı’’ ifadelerini kullandı.

‘’30 YILLIK BİR EMANETİN YÜKLÜ OLDUĞU VAGONLARDA YOLCULUK ETMEKTEYİZ’’

‘’Biz geçmişten bir kültür, çalışma anlayışını miras alarak geldik’’ diyen Vural, sözlerini şöyle tamamladı:

‘’30 yıllık bir emanetin yüklü olduğu vagonlarda yolculuk etmekteyiz. Bu gün bu trenin vagonları boş değil. Emek dolu. Umut dolu. Bilgi- birikim-deneyim doludur. Bilinmeyen sularda dahi, çok ciddi yol alan bir meslek örgütüyüz, her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek yetiye sahip olduğumuzu vurgularken, sıkıntılı süreçlerde el ele vererek, güzel günlere yürüyebileceğimizin dersini almış bir meslek örgütüyüz. Hep beraber güzel günlere diyor, bu vesile ile Yarın Anneler günü, Öncelikle Annelerimizin ve Kadın Meslektaşlarımızın Anneler gününü kutluyor, her birinize ayrı ayrı sevgiler saygılar sunuyorum’’ (Sait BAYRAM’ın Haberi)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme