enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4344
EURO
34,4578
ALTIN
2.488,57
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
28°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi resmi X hesabından merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtindeki bir binanın yıkımı dolayısıyla 3 caddenin trafiğe kapatılacağını bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Belediyenin X hesabından yaptığı duyuru şöyle: “6 Şubat 2023 depremlerinde ağır hasar alan Ofis Askerlik Şubesi bitişiğindeki bir binanın yıkımı dolayısıyla Ofis Gevran Caddesi, Rızvanağa Caddesi ile Elazığ...
15.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, göreve başlamasının ardından ilk mesai gününde personeli karşıladı, Ramazan Bayramlarını kutladı. DİYARBAKIR GAZETE– 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde seçilerek görevine başlayan Eşbaşkan Serra Bucak, ilk mesai gününde personelle buluştu. Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasında personeli karşılayan Bucak, çalışmalarında kolaylık diledi.
15.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde psikolojik sorunları bulunan bir kadın,  plazanın 11. Katından atlayarak intihar etti. Polis olayla ilgili inceleme başlattı. DİYARBAKIR GAZETE – Edinilen bilgiye göre, olay Mahabad Caddesi dünya kavşağı üzerinde HMT Plazanın 11. Katındaki bir psikiyatri kliniğinde tedavi gören A.D. aşağı atladı. Beton zemine çakılan A. D. olay...
15.04.2024
1999 yılında 24 yaşında iken muhtar seçilen Ziya Gökalp Mahalle muhtarı Muhsin Sanay, 31 Mart Yerel Seçimlerinde yeniden seçilerek, 6. Kez mazbatasını aldı. Diyarbakır’ın en kıdemli muhtarı olan Sanay, kendisini yeniden bu göreve getiren seçmenlerine teşekkür etti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesi Ziya Gökalp Mahallesi’nin 25 yıllık muhtarı Muhsin...
15.04.2024

Yapıcıoğlu: “Sağlık politikalarındaki sorunlar acilen çözüme kavuşturulmalı”

Yapıcıoğlu: “Sağlık politikalarındaki sorunlar acilen çözüme kavuşturulmalı”
REKLAM ALANI

Diyarbakır’da düzenlediği basın toplantısında iç ve dış gündeme dair değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, sağlık politikalarındaki sorunların acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini kaydetti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, iç ve dış gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Yapıcıoğlu; sağlık politikası, seçim kanunu, tarım politikası, Rusya-Ukrayna savaşı ve Erbil’e yönelik saldırılar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık politikası hakkında konuşan Yapıcıoğlu, sağlık politikalarındaki sorunların acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini kaydetti. Seçim kanununa dair değerlendirme yapan Yapıcıoğlu, “Seçim barajının hukuki, ahlaki ve siyasi bir anlamı kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK POLİTİKASI

Hekimlerin işi bırakarak özel sektöre ya da yurt dışına gitmesi yoğun bir şekilde tartışıldı. En son, Sayın Cumhurbaşkanının bu konuda bir değerlendirmesi oldu. Bize göre sağlık politikaları ile ilgili üzerinde çok ciddi düşünülmesi gereken ve acilen çözüme kavuşturulması gereken sorunlar var. Aslında bu sorunların çözümü de çok zor değil.

Sadece hekimlere yüklenmek suretiyle veya sorumluluğu onlara atmak suretiyle bu sorunu çözmek mümkün değildir. Dışarıdan hekim getirmek de bu meseleye çözüm değildir. Görebildiğimiz ve temas kurduğumuz hekimlerden aldığımız bilgiler kadarıyla hekimler her şeyden önce meslek onurunun, şerefinin korumasını istiyorlar. Ve emeklerinin karşılığını istiyorlar.

Hekimlik hem çok değerli bir meslek hem de icra edilmesi çok zor bir meslektir. Memleketin en zeki çocukları en yüksek puanlarla tıp fakültelerine yerleşiyorlar ve diğer branşlara göre daha uzun bir eğitim süreçleri var. Özellikle salgın döneminde başta hekimler olmak üzere bütün sağlık çalışanlarının insan üstü bir çabayla nasıl bir fedakârlıkta bulunduklarını hepiniz takdir ediyorsunuzdur.

‘Tıp Bayramı’ maalesef bu tartışmaların gölgesinde devam etmektedir. Hastalar da bizim, hekimler de bizimdir. Sağlık politikaları gözden geçirilmeli, hekimlerin iş yükleri azaltılmalı.

Bir yıl içinde nüfusun iki katı eğer acil merkezlere başvuruyorsa bir yerde bir yanlışlık var. Merkezi randevu sisteminin tıkandığı, sağlıklı işlemediği, insanların oradan randevu alamadığı yine yaşadığımız gerçeklerden birisidir. İnsanlarımız adeta özel hastanelere mecbur bırakılıyor, yönlendiriliyor.  Bu da beraberinde onlara çok ciddi bir maddi külfet getiriyor. Bu soruna mutlaka bir an önce çözüm bulunmalı.

Bu vesileyle tüm hekimlerimiz tıp bayramını tebrik ediyorum ve önümüzdeki dönemde sorunlarının minimuma indiği, özlük haklarının ve diğer taleplerinin karşılandığı, emeklerinin karşılığının verildiği bir gelecek diliyorum. Toplumumuz için daha sağlıklı, sağlık hizmetlerine daha rahat ulaşılabilir ve bu hizmete koruyucu hekimlikle minimum düzeyde ihtiyaç duyan bir toplum görmeyi bize nasip eder Rabbimiz inşallah.

SEÇİM KANUNU

Yüzde 10’luk seçim barajı 12 Eylül cuntasının siyasi hayatımıza soktuğu ve kanunlara girdiği günden beri hemen hemen her siyasi partinin, özellikle muhalefetteki partilerin şikâyet ettiği bir konudur. Yüzde 10’luk seçim barajı çok yüksek bir baraj ama yüzde 7’de yeterince yüksek bir baraj ve adaletsiz bir şey.

Cumhurbaşkanlığı sistemiyle yönetimde istikrar garanti altında olduğu için seçim barajının isterse yüzde 1 olsun, yüzde 3 veya yüzde 7 olsun fark etmez; seçim barajının hukuki, siyasi, ahlaki bir gerekçesi kalmamıştır. Dolayısıyla bize göre seçim barajı sıfırlanmalıdır.

TARIM POLİTİKASI

Tarım ile ilgili politikaların mutlaka gözden geçirilmesi gerekiyor.  Salgın döneminde gıda fiyatlarında artış yaşandı ve salgının bitecek olarak görünmesine rağmen bu artışlar sürüyor. Bunlar yetmiyormuş gibi Ukrayna-Rusya savaşı patlak verdi. Bu durum da gıda fiyatlarının biraz daha artmasına sebebiyet verdi.

Bu husus bize, gıdada kendi kendine yeterli olabilmenin son derece önemli olduğunu, gıda sektörünün çok stratejik bir sektör olduğunu göstermiştir.

Çiftçi, toprağını ekmekten korktuğu için, girdi fiyatlarını karşılayamamaktan, mahsulünü sattığında zarara uğramaktan korktuğu için toprağının ekmekten vazgeçebileceğini söylüyor. Bu nedenle hükümet, bütün çiftçilerimize ürettiği ürünü alma garantisi vermelidir. Ve çiftçi zarar etmeden bunu satabilmelidir. Çiftçi, mutlaka kendi geçimi sağlayabilecek kadar kâr edebilmelidir. Tarım ciddi bir şekilde planlanmalı, hangi ürüne ne kadar ihtiyaç olduğu belirlenip buna göre teşvik sistemiyle çiftçi yönlendirilmelidir. Her köye bir ziraat mühendisi atanmalı, verimliliği artırmak için çiftçilerimiz bilinçlendirilmelidir.

Sadece gıda maddelerindeki vergi indirimi vatandaşın ucuz gıda temin etmesi için yetmez. Gıdaların üretimi aşamasında çok yüksek vergilendirmeler vardır. Bunlardan biri de mazottaki ÖTV’dir. Hükümet çiftçinin tarımsal üretim için kullandığı mazottan aldığı vergiyi sıfırlamalıdır. Tarımsal sulamalarda kullanılan elektrikteki vergiler de sıfırlanmalıdır. Nihayetinde bunlar soframızda tükettiğimiz ekmek ya da diğer gıda maddelerine etki etmekte ve fiyatları ciddi şekilde yukarı çekmektedir. Bazı yerlerde taban fiyat uygulamasının olmaması çiftçilerimizin şikâyet ettiği hususlardan bir tanesidir. Önceden fiyatı belirlenmiş bir şey olursa çiftçi ona göre önünü görmüş olur.

Hükümet tarımsal destekleri arttırmalıdır. Hükümet, en azından kendi iktidarı döneminde çıkardığı Tarım Kanununun ilgili hükümlerine riayet etmeli ve tarımsal desteği en az GSMH’nın %1’ine yükseltmelidir”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme