enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5474
EURO
34,9987
ALTIN
2.434,94
BIST
9.766,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
31°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu....
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves’i ağırladı. DİYARBAKIR GAZETE- Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves ile İstanbul Konsolosluğu Kültür Müşaviri Recep Tuna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun’u ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan Bırkleyn Caddesi’ndeki yol yapım çalışmalarına devam ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi, Terkan Caddesi ve Kadya Caddesi arasında kalan Bırkleyn Caddesi’nde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyelerinin desteğiyle kent genelinde temizlik kampanyası başlatacak. DİYARBAKIR GAZETE- Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent merkezindeki 136 ana arter, meydan, şehirlerarası otobüs terminali, ilçe otogarı, özel ve kamu hastanelerinin acilleri ve bekleme yerlerinin temizliği için kampanya başlatacak. Oluşturulan üç ekip ile yürütülecek temizlik kampanyasına,...
24.04.2024

Yenişehir Belediyesi ‘Yanıbaşınızdayız’ projesini hayata geçirdi

Diyarbakır Merkez Yenişehir Belediyesi, Diyarbakır’da ilk kez uygulanacak ‘Yanıbaşınızdayız’ adlı 13 maddelik sosyal destek projesinin tanıtım toplantısı düzenledi. Tanıtım toplantısında konuşan Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, Sosyal Destek Paketlerinin içerdiği Yanıbaşındayız proje ise ile Üniversite Öğrencilerine Gıda, Lise Öğrencilerine Ulaşım, Kırtasiye, Sınavlara Hazırlık, Gıda, Yeni Doğan, Giyim, Sosyal Market, Öksüz ve Yetim, Engelli Bakım Hizmeti, Yaşlı Bakım Hizmeti, Yeni Evli Çiftlere ve Sosyal Taksi gibi 13 destek hizmetini başlattıklarını söyledi.

Diyarbakır merkez Yenişehir Belediyesi tarafından Diyarbakır’da ilk kez imkânı kısıtlı çocuk, genç, kadın, yaşlı, engelli, madde bağımlıları ve sokakta çalışan çocuklara yönelik uygulanacak olan ‘Yanıbaşındayız’ adlı 13 maddelik Sosyal Destek Projesinin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Belediye binası Meclis salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Beşikci, Diyarbakır’ın önemli ilçelerinden olan Yenişehir ilçesinde her bir bireyin ihtiyaç duyduğu sosyal projeleri 2 yıllık görev süresince vatandaşların taleplerine göre şekillendirdiklerini ifade ederek, Bu kısa sürede de önemli sosyal projelere vatandaşlarla gönül gönüle imza attıklarını söyledi.

“BELEDİYELER, BİRER SOSYAL POLİTİKA GELİŞTİRİCİSİDİR”

Belediye olarak sosyal hizmet alanında birbirinden farklı mekanları ve projeleri hayata geçirdiklerini yineleyen Başkan Vekili Beşikci, “Bu gün bir yenisine daha ilgili kurumlarımızın da katkısıyla belediye olarak başlayacağımız Yanıbaşınızdayız Projemizle ilimizde ilk kez uygulanacak farklı sosyal hizmet modelini hayata geçiriyoruz. Bilindiği üzere yerel yönetimler yerelin ihtiyaçlarını birinci derecede değerlendiren ve bunlara yönelik çalışmaları en verimli ve etkin şekilde uygulayan kurumlardır. Belediyeler günümüz yerel yönetimler anlayışında sosyal hizmet alanında birer sosyal hizmet uygulayıcısı değil bir sosyal politika geliştiricisidir” diye konuştu.

“SOSYAL HİZMETE İHTİYAÇ DUYAN TÜM KESİMLERE YÖNELİK GEREKSİNİMLERİ GÖZÖNÜNDE BULUNDURDUK”

Beşikci, Yenişehir Belediyesi olarak ilgili kurumlarının üzerinde çalıştığı sosyal hizmet politikasıyla yeni bir model geliştirdiklerini ifade ederek, şöyle dedi:

 “ İlçemizde sosyal hizmete ihtiyaç duyan tüm kesimlere yönelik gereksinimleri göz önünde bulunduran çalışmaları hayata geçireceğiz. Sosyal Hizmet toplumda çocuk, genç, kadın, engelli, yaşlı gibi dezavantajlı bireylerin kamu kaynaklarından yararlanarak toplumun diğer bireyleri kadar avantajlı bir seviyeye gelmesini amaçlamaktadır. Yerel Yönetimler ise bulundukları yerel bölgelerde saha araştırmaları yaparak yerel halkın ihtiyaçlarını belirler ve bu belirlenen ihtiyaçların giderilmesi hususunda genel refah düzeyini arttırıcı, insan sağlığına, insan onuruna, güvenliğine, mutluluğuna, eğitimine, kişisel ve sosyal yaşamlarının kalitesinin arttırılması adına işlevsel ve gerçekçi Sosyal Hizmet Projeleri geliştirerek, vatandaşlarına daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmayı amaçlar.

Sosyal politikalar toplumda yaşam kalitesini artırmayı, eşitsizlikleri minimize etmeyi ve vatandaşların daha hak ettiği en temel insani yaşam standartlarını yakalamayı hedefler. Bu sosyal politikalar kapsamında ortaya çıkan sosyal destekleri vatandaşa ulaştırırken de en önemli nokta da insan onuruna yakışır bir şekilde hizmetleri sunmak ve bu hizmetlerini sunarken samimi ve gönülden muhabbetle bunları icra etmek olarak görüyoruz.

“YANIBAŞINIZDAYIZ PROJESİ İLE ÇALIŞMALARI TEK ÇATI ALTINDA TOPLADIK

Yenişehir Belediyesi olarak geliştirdiğimiz Yeni Sosyal Hizmet Modelimiz olan Yanıbaşınızdayız Projemiz ile bu güne kadar yapmış olduğumuz çalışmaları tek çatı altında toplayıp, ilgili kurumlarımızla işbirliği ve koordinasyon sağlayarak imkânı kısıtlı çocuk, genç, kadın, yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak hâli hazırda uyguladığımız çalışmalara ek olarak sosyal, kültürel, eğitsel ve ekonomik hayata daha aktif katılımını sağlamayı; sportif ve kültürel faaliyetlere erişimlerini kolaylaştırmayı hedeflemekteyiz”

İŞTE ‘YANIBAŞINIZDAYIZ’ PROJESİNDE VERİLECEK DESTEKLER

Beşikci, ‘Yanıbaşınızdayız projesi kapsamında verilecek 13 maddelik desteği şöyle sıraladı:

“İkametgahı ilçemizde olan, öğrenci evinde birlikte yaşayan Üniversite Öğrencilerine Gıda Desteği,

İlçemizde ikamet eden Lise Öğrencilerinin okullarına ulaşımına destek sunmak için Diyar Kartlarına her ay 100 TL Ulaşım Desteği,

İmkanı kısıtlı ve özel gereksinimli öğrencilerimize eğitim destek paketi sunacağız.

LGS, AYT ve TYT Sınavlarına hazırlanan imkanı kısıtlı öğrencilerimize Sınavlara Hazırlık Kitapları desteği,

İmkanı kısıtlı ve belediyemizce ilgili kurumlarımızla işbirliği içerisinde belirlediğimiz kriterlere uyan vatandaşlarımıza aylık Gıda ve Et Desteği sunacağız.

Minik Hemşehrilerimiz olan dar gelirli ailelerimizin 0-2 yaş arasındaki çocuklarına çocuk bezi desteği vereceğiz.

Başta yetim ve öksüz çocuklarımız olmak üzere ilçemizde yaşayan çocuklarımıza kışlık ve yazlık Giyim Desteği’ni büyük bir mutlulukla sunacağız.

İlçemizde dar gelirli vatandaşlarımızın kendi ihtiyaçlarına göre ve “Sosyal Kart”la tamamen ücretsiz olarak alış veriş yapacakları “Sosyal Marketi”mizi yeni yılın başında hizmete açıyoruz.

Özel gereksinimli vatandaşlarımızın faydalanacağı yeni mekanları hizmete açmanın yanında yeni yılda özel gereksinimli vatandaşlarımızın ulaşım sorununa da çözüm olacak özel donanımlı “Engelsiz Minibüsü”müzü de hizmete sunacağız.

Belediyemizin çok önemsediği hizmet gruplarımızdan biri olan elleri öpülesi büyüklerimize yeni bir İkinci Bahar Millet Kıraathanesi açmanın yanında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Yaşlı Destek Programına belediyemizce sunulan, geçen hafta protokolünü imzaladığımız projemizle değerli yaşlılarımıza birbirinden farklı hizmetler sunacağımız projemizi de yakında hayata geçiriyoruz.

İlçemizde yaşayan, belediyemize müracaat eden ve hiçbir gelirleri olmayan Yeni Evli Çiftlere seçtikleri bir beyaz eşya, küçük ev aleti ve mobilya desteği sunarak mutluluklarına ortak olacağız.

Belediye olarak vatandaşlarımızın her anında onların yanında olmaya gayret gösteriyoruz. İlçemizdeki taziye evlerinin sedir ve sehpa ihtiyaçlarını karşılayan belediyemiz, talepler çerçevesinde başta dar gelirli vatandaşlarımıza sunulmak üzere ilçemizdeki taziye evlerine çay, şeker, su ve karton bardak desteği sunacağız.

Kırsal mahallelerimizde yaşayan ve tarım-hayvancılık faaliyetleri geçimini sağlamaya çalışan dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik makine, ekipman, fide gibi destekleri hayata geçirerek insan odaklı kırsal kalkınma modelini uygulayacağız.

Bu sosyal hizmet modelinde önemsediğimiz en önemli çalışmalardan biri de ilçemizde gerek kurumlar gerekse yardım kuruluşları tarafından dar gelirli vatandaşlarımıza sunulan sosyal desteklerin daha etkin ve mükerrer olmaması adına ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde bir sosyal yardım portalını hayata geçireceğiz. Bu portal sayesinde dar gelirli vatandaşlara sunulan desteklerde önemli bir eksiklik olan koordinasyonu sağlamayı hedeflemekteyiz.

Son olarak ilçemizde tüm herkesin belediyesi olmayı kendine hedef edinen belediyemiz ilçemizde yaşayan can dostlarımız sokak hayvanlarının korunmasına yönelik yeni kedi ve köpek evlerini ilçemizin muhtelif yerlerine bırakarak can dostlarımıza mama desteği sunacağız.

Büyük bir yelpazeye sahip olan en ince ayrıntısına kadar planlanan Yanıbaşınızdayız Projemizde belirttiğimiz hizmetlerin yanında projemizin uygulamasıyla birlikte yeni faaliyetleri hayata geçireceğiz.

Amacımız ilçemizde spordan eğitime, sosyal destekten kültürel faaliyetlere insanı merkeze olan ve vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu çalışmaları büyük bir özveriyle hayata sunmaktır. Başta ilgili paydaş kurumlarımız ve değerli muhtarlarımızın katkısıyla projemizi hedefine varacak şekilde uygulamak en büyük arzumuzdur.

Projemizin ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, belediye olarak bir dosta seslenir gibi içten ve samimi olarak tüm vatandaşlarımızın YANIBAŞINDAYIZ diyoruz. Katılımınız için hepinize en içten duygularımla teşekkürlerimi sunuyorum”

Sait BAYRAM’ın Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme