enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
ALTIN
2.329,81
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

Yeşil liste saha çalışmalarına start verdi

Yeşil liste saha çalışmalarına start verdi
REKLAM ALANI

Kentin tüm dinamiklerinin bir araya gelerek oluşturduğunu Yeşil Liste, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) seçimleri öncesi çalışmalarına Sur ilçe esnafını ziyaret ederek start verdi.

14 Nisan 2018’de yapılacak olan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) seçimi öncesi çalışma başlatan Yeşil Liste başkan adayı Mehmet Kaya ve Meslek Komitesi adayları ilk ziyaretlerini Sur esnaflarına gerçekleştirdi.

SUR ESNAFINDAN BÜYÜK İLGİ VE ALAKA

Yeşil Liste başkan adayı Mehmet Kaya ve meslek komitesi adayları, Şeyh Said meydanında bir araya gelerek Sur esnaflarını tek tek ziyaret etti. Sur esnafının sıkıntı ve taleplerini yerinde dinleyen Yeşil Liste adaylarına esnaftan da büyük bir destek ve teeccüh gösterildi. Bazı esnaflar, Yeşil Liste adaylarının esnafları ziyaret ettiğini duyunca hazırlattığı çiçek demetini Yeşil Liste adaylarını takdim etti ve başarılar diledi.

“SUR ESNAFINI SAHİPLENECEĞİZ”

Sur esnaflarının yaşadığı mağduriyetten haberdar olduklarını belirten Yeşil Liste adayları,  “Sur esnafının durum ve sıkıntısını net olarak biliyoruz. Ancak sıkıntı ve taleplerini yerinde görmek, birinci ağızdan dinlemek istedik. İlk ziyaretimizi Sur esnafına yapmak da ayrı bir anlam taşıyor, Sur esnafını sahipleneceğimizi net olarak göstermek istedik” dediler.

“BÖLGEMİZİN EN ÖNEMLİ TİCARET MERKEZİDİR”

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ( DTSO ) Yeşil Liste Başkan Adayı Mehmet Kaya, ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Basın mensuplarının “Neden ilk olarak sur esnafları ziyaret edildi” sorusuna Kaya, “Sur 12 binlik yıllık tarih ile bölgemizin en önemli ticaret merkezidir. Son yaşanan çatışmalardan sonra Sur’un tahrip edilmesi ister istemez Sur bazı firmaların kapanmasına küçülmesi ve başka bölgelere taşınmasına vesile oldu. Bizim için de Sur’un öncelik ile ticari ve eskisi gibi merkezi haline getirmek olacaktır. Bu konuda bizimde içinde olduğumuz Sur esnafları olarak Sur’un eskisi gibi canlanmasının nasıl sağlanacağı, eski potansiyeline sahip olabilecek projelerimiz ile en iyi anlayan orada yaşayan esnaflarız, çalışmalarımızda buna göre yapacağız. Neden öncelik ile Sur ziyareti derseniz, 3 önemli nedeni var birincisi Sur’a sahip çıkıyoruz, çıkacağız Suru yeniden dirilteceğiz, canlandıracağız, yeniden inşa edeceğiz. Bunu da içindeki ve burada yaşayan esnaflarımız ile eskisi gibi ticaret merkezi yapacağız. Onun içinde Yeşil Liste olarak bu ziyaretimizi ilk olarak Sur’a yapmak gereksimi duyduk. Sur esnafı sahipsiz değildir bunu da projelerimiz ile göstereceğiz” dedi.

“BU OLUŞUM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ HASSASİYET GÖSTERDİK”

“Bu kentte ilk kez bu kadar güçlü bir ittifak oluştuğu, bunu nasıl başardıkları yönündeki soruları ise Kaya, “Tabiî ki bu şahıslar oluşmuş bir yapı değil. Kentimizin tüm dinamikleri barındıran bir yapıdır. İçinde iş adamlarını barındırdığı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini olduğu kentin ekonomi iş camiası kentin oluşturmuş olduğu akılları ile oluşturulmuş bir yapıdır. Tabi ki böyle bir yapı oluşturursanız kentin tüm kesimi kendilerini bu ortamda ve oluşumda bulurlar. Onun içinde buna çok önemli hassasiyet gösterdik. Kentin tarım anlamında, gelişmiş ticari alanda, gelişmiş sanayi alanında, gelişmiş sivil toplum kuruluşları ve yatırımcılar bu listede toplandı. Bu Yeşil liste Diyarbakır’ın tüm renklerini tüm dinamiklerini barındıran bir liste olarak hazırlandı. Bu konuda tüm esnaflarımız ve halkımızdan kabul görülen bir liste ve güçlü liste olduğunu göstergesidir bu sadece Mehmet Kaya’dan itibaren yapılan bir liste değil. Bu kentin ileri gelenlerini ve kentin akil insanları bu kentin esnaflarını da olduğu bir güçlü DTSO için hazırlanan bir liste o da Yeşil listedir” dedi.

“SUR’UN İŞNAASINA SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ”

Sur esnaflarının mağduriyetlerinin giderilmesiyle ilgili projelerinin olacağını anlatan Kaya, “Öncelik ile sur için de yapılan yıkımları neler olduğu neler yapılıyor bunun içinde proje merkezi içinde tam olarak DTSO olarak aktif olarak içinde yer alarak seyirci kalmayacağız. Bir büyük aktör olarak yer alacağız. Bunu ben net olarak söyleyebilirim. Bende orada bir Sur esnafı olduğum içim orada yaşayan ve kentimize ticari konuda destek olan esnaflar olarak bu sıkıntıları bende bilirim ve ne ihtiyacı olduğunu bizler daha iyi anlıyoruz. Bu konuda Yeşil liste kadrosu o nokta da bu sorunların çözümünde başarılı bir kadro ile DTSO başında olması o anlamda çok önemlidir. Bu anlamda ise projelerimiz ile ticari destinasyonun ve esnafın sıkıntılarının gidermesinde tam göbeğinde olacağız seyirci kalmayacağız. Güçlü projelerimiz ile hazır durumdayız. Bundan dolayı seçildiğimizde Sur esnafı ile bir araya gelerek bunları onlar ile beraber yapılandıracağız.

“BİZDE ONLARIN İÇİNDEN BİRİYİZ”

Sur esnaf ziyaretimizde çok büyük bir yankı ve heyecan uyandırdı. Sur esnafı ilk olarak bizleri karşısında görünce hem şaşırdı hem de çok mutlu oldu. Esnaflar şimdiye kadar kamu ve merkezi yetkililerin kendilerini ziyaret ettiklerini, kendilerine hep vaatlerde bulunduklarını belirttiler. Ancak ilk kez bizleri sizler ziyaretiniz ve sizlerde bu oluşumu bizler gibi içimizden birleri olarak sizleri desteklemekte bizlere düşecektir dediler. Bizler hemen hemen tüm esnafları ziyaret etmeye çalıştık. Çünkü tüm esnafların görüşleri genelde hepsi aynı görüşteydi. Esnaflarımız kendi içlerinden birilerinin olmasını istedi ve bizlerde buranın esnaflarından olduğumuz için bizleri birebir zaten tanıyorlar. Birilerinin onlara el uzatarak dokunarak kendilerini anlamalarını istiyorlar ve bizde onların içinden biri olarak onları en iyi anlayanlarız. Böyle bir liste, kendilerini içinde buldukları bir liste oluşturduğumuz için bizlere teşekkür ettiler. Olumlu cevaplar ile ziyaretimizi tamamladık bizler geldiğimiz zaman ilk işimiz Sur esnafının mağduriyeti masa yatırmak olacaktır” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme