enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5021
EURO
34,5289
ALTIN
2.495,53
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
31 Mart yerel seçimlerinin ardından 2 dönem kayyım ile yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde yeni atamalar yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Yeni göreve başlayan Eşbaşkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun tarafından Büyükşehir Belediyesinde 2 Genel sekreter yardımcısı ve 12 daire başkanlığına yeni atama yapıldı. Yeni atamaların geçici ve vekaleten olduğunu belirtilirken, kayyım döneminde...
16.04.2024
Türkiye 2’nci Ligi Kırmızı Grup Lideri Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Pazar günü oynayacakları Iğdırspor maçı öncesi camiaya önemli mesajlar verdi. DİYARBAKIR GAZETE– Türkiye 2’nci Ligi Kırmızı Grup Lideri Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Pazar günü oynayacakları Iğdırspor maçı öncesi camiaya önemli mesajlar verdi. Taraftara, Iğdırspor maçı öncesi stadyumu çiçek...
16.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kadın meclis üyeleri ve ilçe belediyeleri Eş Başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Eş Başkan Serra Bucak, kuracakları kadın meclisiyle kadın çalışmalarını önceleyeceklerini belirtti. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kadın meclis üyeleri ve ilçe belediyelerinin kadın Eş Başkanları, Eş Başkan Serra Bucak başkanlığında toplandı. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasındaki...
16.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi resmi X hesabından merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtindeki bir binanın yıkımı dolayısıyla 3 caddenin trafiğe kapatılacağını bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Belediyenin X hesabından yaptığı duyuru şöyle: “6 Şubat 2023 depremlerinde ağır hasar alan Ofis Askerlik Şubesi bitişiğindeki bir binanın yıkımı dolayısıyla Ofis Gevran Caddesi, Rızvanağa Caddesi ile Elazığ...
15.04.2024

Yeşil, Mavi Liste ile DTB’ye yeniden aday

Yeşil, Mavi Liste ile DTB’ye yeniden aday
REKLAM ALANI

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, ‘Kentte Hizmet Zamanı ve Çağdaş Borsacılık’ anlayışı şiarı ile yeniden Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanlığına Mavi Liste ile aday olduklarını açıkladı.

Diyarbakır’da bir otelde gerçekleştirilen basın toplantısında Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil ile Borsa Yönetim ve Meclis üyeleri tanıtıldı. 1 Nisanda yapılacak olan Diyarbakır Ticaret Borsasına Mavi Liste İle Yeniden Aday olduklarını açıklayan DTB Başkanı Engin Yeşil, iki yıllık başkanlık süreci içerisinde Diyarbakır ve Borsa Üyelerinin sosyal ve ekonomik alanlarındaki sorunlarına ilişkin çözüm arayışları içerisinde olduklarını ve projeler ürettiklerini söyledi.

DTB Başkanı Engin Yeşil, Öncelikle iki yıllık süreç içerisinde Bölge Üreticisinin, Ürettiği Ürünlerin piyasada hak ettiği değeri bulabilmesi için tam donanımlı Hububat ve Pamuk Analiz Laboratuvarını kurduklarını ve bu laboratuvarda yapılan analizlerin Uluslararası standartlara uygun yapıldığını anlatarak, “Üyelerimize hizmeti en kaliteli ve Ulaşılabilir bir noktada vermek için Bismil İlçemizden başlayarak iş yoğunluğunun yüksek olduğu ilçelerimizde tescil büroları açmaya başladık ve Bismil ilçemizin ardından Ergani ilçemizde de tescil büromuzu tamamlayarak üyelerimizin hizmetine sunmuş bulunmaktayız. Bölgemizin En önemli gelir kaynağı olan tarımsal üretim konusunda araştırmaların yapılacağı, yeni deneme çalışmalarının organize edileceği ve uzaktan ürün algılama sisteminin kurulacağı Borsa tarım kompleksinin fizibilite çalışmaları yapılmış ve proje aşamasına gelmiştir” diye konuştu.

5 YILDIZLI BORSA

Borsada verilen hizmetin kalitesini artırmak, üye memnuniyetini sağlamak için Kalite Yönetim Sistemi (İSO 9001) belgesini aldık ve daha sonra Diyarbakır Ticaret Borsasının 5 yıldızlı Borsalar arasına girmesini sağlayan TOBB Akreditasyon sistemini gerçekleştirerek, Diyarbakır Ticaret Borsasını 5 Yıldızlı Borsa konumuna getirdiklerine değinen Yeşil, “Üreticilerimizin ürün kalitesine ve verimini artırmalarına yönelik sahada bilgilendirme eğitimleri projemizi de hayata geçirmiş bulunmaktayız. Bu kapsamda uzman ekiplerimiz tarafından üreticilerimiz bilgilendirilmektedirler. Kurulumunda öncülüğünü Diyarbakır Ticaret Borsamızın yaptığı Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgemizin geçmiş dönemlerden  kalan borçları ödenerek, alt yapı ve üst yapı eksiklikleri yönetimimiz tarafından tamamlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

EK TARIMA DAYALI BESİ ORGANİZE SANAYİ

Yeşil, adeta atıl durumda bulunan ve yatırımcıların bir türlü yatırım yapmadığı Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgeye yönelik yapılan bu çalışmaların ardından tüm parsellerin tahsis edildiğini vurgulayarak, “Bunların yanı sıra 60 Yatırımcı adayımız ek Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayisinin kurulması için talepte bulunmuştur. Bu talepler doğrultusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde girişimler başlatılmıştır. Bu talebimiz gerçekleştiği takdirde ilimize ek Besi Organize Sanayi Bölgesi kazandırılacaktır” dedi.

YOKSUL AİLELERE YARDIM

Borsanın Diyarbakır için üzerine düşen sosyal sorumluluk projelerini de yürüttüğünü hatırlatan Yeşil, “Bu kapsamda özellikle yatırımcı üyelerimize danışmanlık hizmeti verilmekte, Okul Çağındaki Çocuklarımıza Eğitim Öğretim Dönemlerinde, Giyim ve Kırtasiye destekleri yapılmakta, Kentimizde bulunan yoksul ailelere yönelik her yıl düzenli olarak gıda yardımları yapılmaktadır” dedi.

HEDEF 1 ÜNİVERSİTE, 2 İLKÖĞRETİM OKULU

1 Nisan Borsa Seçimlerinin ardından göreve devam ettikleri takdirde öncelikli olarak Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası ile birlikte ortak projeler üreteceklerini ve Ticaret Borsası olarak, Diyarbakır’a 1 Üniversite ile 2 İlköğretim Okulu kazandırmayı hedeflediklerini anlatan DTB Başkanı Yeşil, şunları söyledi: “Bunun yanı sıra, Bölge Üreticisine Büyük Fayda sağlayacak olan 100 Bin Ton Kapasiteli Lisanslı Hububat Deposu projesi, yine Bölge Üreticisine büyük katkı sağlayacak 30 Bin Tonluk Lisanslı  Pamuk depoculuğu projesi. Bu iki projemizin fizibilite çalışmaları tamamlanmış olup projeler tamamlandıktan sonra Bölge üreticisi elektronik ürün senedi üzerinden ürünlerinin alım-satımlarını gerçekleştirebilecektir.

HUBUBAT ALIM SATIM ORGANİZE BÖLGESİ

Üyelerimize yönelik bir önemli projemiz ise; Yapılacak bir çalıştay ile Üye taleplerini göz önünde bulundurarak, geniş bir mutabakat dahilinde kentimiz Şanlıurfa, Silvan ve Mardin yolu üzerinde bulanan Hububat alım satım depolarını tek bir alanda toplayıp Hububat Alım Satım Organize Bölgesini kentimize kazandırmayı hedeflemekteyiz.  Kentimiz ve Üyelerimiz için Önemli Olan Bu projelerimizi tamamlamak, yeni projelerimizi hayata geçirmek, İlimize ve Bölgemize yönelik hizmetlerimizi sürdürmek amacıyla ‘’Kentte Hizmet Zamanı ve Çağdaş Borsacılık Anlayışı’’ ile Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetimine Mavi Liste ile Yeniden Aday olduğumuzu belirterek, ilimizde yapılacak olan Oda ve Borsa seçimlerinde aday olan tüm gruplara başarılar diliyorum”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme