enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5853
EURO
34,8176
ALTIN
2.412,65
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
30°C
Diyarbakır
30°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Çok Bulutlu
30°C
Cumartesi Açık
31°C
DİYARBAKIR HABERİ
Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye genelindeki okullarda büyük bir coşkuyla kutlandı. Öğrencilerin gösterileri, bu özel günü renklendirdi. DİYARBAKIR GAZETE- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm okullarda coşku ve gurur içinde kutlandı. Okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler bu özel günü...
23.04.2024
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü, bu hafta Diyarbakır dahil 6 ilde sıcaklıkların mevsim normallerinin 10 ila 15 derece üzerine çıkmasının beklendiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE- Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi ve hafta boyunca mevsim normallerinin...
22.04.2024
Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, 20 Mart tarihinde, kadrolu bir çoban alımı yapılacağı duyurusu üzerine yapılan başvurular, 16 Nisan tarihinde noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. DİYARBAKIR GAZETE– Buna göre, 4 asıl ve 4 yedek adayın belirlendiği çoban kadrosu için başvurularla ilgili evrakları, bugün saat 17.00’a kadar üniversite yönetimine teslim etmesi gerekiyor....
22.04.2024
31 Mart’taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Diyarbakır’daki 8 mahallede, rakiplerini geride bırakan kadınlar, vatandaşa hizmet için işe koyuldu. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır’ın merkez Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçesine bağlı 8 mahallede rakiplerini geride bırakan kadınlar, muhtar seçilmeyi başardı. Merkez Bağlar ilçesi Şeyhşamil Mahallesi’nde Çiçek Gözen, Körhat Mahallesi’nde Dilek Dere, Muradiye...
22.04.2024

Yeşil: ‘Sabır ve disiplinle mücadele etmelisiniz’

Yeşil: ‘Sabır ve disiplinle mücadele etmelisiniz’
REKLAM ALANI

Dicle Üniversitesi Girişimciler Kulübü tarafından düzenlenen ‘’Odaların Kuruluş ve Çalışma Alanları, Oda Organları ve Görevleri’’ konulu panelde Üniversite öğrencilerine seslenen Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, “hem öğrencilik hayatınızda hem de gelecekteki iş hayatınızda sabırla, disiplinli bir şekilde mücadele etmelisiniz” dedi.

Dicle Üniversitesi, Dicle Üniversitesi Girişimciler Kulübü, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, Karacadağ Kalkınma Ajansı ile Dicle Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı işbirliğinde Odaların Kuruluş ve Çalışma Alanları, “Oda Organları ve Görevleri” konulu panel düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen panele Dicle  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Aziz Odabaşı, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, Kamu Kurum ve Sivil Toplum Örgütü Başkan  ve Temsilcileri, Üniversite Öğretim Görevlileri ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

ODA BAŞKANLARI ÖĞRENCİLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül’ün açılış konuşmasın ardından Moderatörlüğünü Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral’ın yaptığı panelde DTB, DTSO, DESOB VE OSB Başkanları Üniversite öğrencilerine seslendi.

YEŞİL: “CİDDİ BİR İŞSİZLİK SORUNUMUZ VAR”

Panelde konuşan Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Ülke genelinde Kalifiye elaman sorunun olduğunu gençlere anlatarak, “Ciddi anlamda bir işsizlik sorunumuz bulunmaktadır, ama bununla birlikte yine ciddi anlamda kalifiye elaman sorunumuzda vardır. Sizler mezun olduğunuz bölüme göre kendinizi mutlaka geliştiriniz ve elinizden gelenin en iyisini yapınız. Çabuk yükselme hırsınız olmasın, mezun olduğunuzda iş seçmek yerine tecrübe edinmek için çalışın, siz işinizi iyi yaparsanız her şey zamanla mutlaka olacaktır. Her gün bir önceki güne göre daha çok çalışmalı ve kendinizi geliştirmelisiniz” dedi.

HİÇBİRŞEY İMKÂNSIZ DEĞİLDİR

Gençlere İnternet sayesinde bütün dünyayı takip edilebildiğini de değinen Yeşil, “Bir işi başarmak, hatta dünya çapında işler yapmak eskisine göre daha kolay. Dünyanın en büyük firmalarına baktığınız zaman birkaç sene öncesine kadar bir sermayesi olmayan, tek sermayeleri bir bilgisayar ve internet olan amazon ve benzeri gibi firmaları görürsünüz. Bunlar hiçbir şeyin imkansız olmadığını gösteriyor.

“GİRİŞİMCİLİK AKLINIZDA HER ZAMAN OLSUN”

Gençlere, Üniversiteyi bitirdikten hemen sonra bir yerde memur olup, aile geçimine katkı sunma isteğinin yanına da girişimciliğinde olması gerektiğini vurgulayan Yeşil, Herkes memur olmak istiyor ancak özel sektörde gerçekten işinizi iyi yaparsanız çok iyi yerlere gelebilirsiniz. Bunun örneğini her meslekte görebilirsiniz. Bu yüzden gelecekte nitelikli iş gücüne fazlasıyla ihtiyaç duyulacaktır. Sizler de hem mesleki hem de yabancı dil anlamında kendinizi geliştirirseniz bölgenin kalkınması daha da hızlanacaktır. Bu anlamda ilimizin ve sizlerin geleceğini parlak görüyorum” ifadelerini kullandı.

KAYA: “DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”

Panelde konuşan DTSO Başkanı Kaya ise, kent sanayisinin üniversite ile birlikte çalışamamasının, inovasyon ve girişimciliği istediği şekilde hayat geçirememe anlamına geleceğini söyledi.

Kaya, “Bu anlamda olması gereken hangi kapıyı açmak istiyorsanız kurumların kapıları size açıktır. İster kentin dinamikleri ile ister üniversite sanayi işbirliği gelişimiyle ilgili olsun ne yapılması gerekiyorsa destek vermeye hazırız. Bugünkü panelde ve üniversite sanayi işbirliği komisyonlarında, 10 başlık altında Dicle Üniversitesi ve akademisyenleri, yöneticileri ve ilimizin iş insanlarıyla bir yuvarlak masa etrafında üniversite sanayi işbirliğini nasıl yapabilirizi konuşacağız. Yaklaşık üç önemli toplantı yaptık. Üniversiteyi bitirdikten sonra öğrencilerin yüzde 95’i piyasaya çıkacak. Çünkü Türkiye’de istihdamın yüzde 80’ini özel sektör yapıyor” dedi.

“BURADAN ÇIKTIĞINIZ ZAMAN ÖZEL SEKTÖRLE TANIŞMIŞ OLACAKSINIZ”

Burada oturan her 10 öğrenciden 8’inin özel sektörde çalışacağını ya da özel sektör girişimcisi olacağını kaydeden Kaya, “Onu için yapılan bu çalışma bu anlamda önemli. Burada görmüş olduğunuz 4 tane sivil toplum kuruluşuyla temasınız olacak. Onların üyesi alacaksınız, onların projelerinden faydalanacaksınız. Onun içinde onları tanımanız gerekiyor. Buradan çıktığınız zaman özel sektörle tanışmış olacaksınız. Üniversite yıllarında bunlarla tanışmanın avantajı, bizlerle tanışıp yol alırsanız, bizlerle görüşürseniz, bizim yönlendireceğimiz işletmelerle stajdır, çalışmadır, yaparsanız üniversite sonrası daha az zorluk çekersiniz. Yoksa üniversite sonra 1 veya 2 yıl bu odaları tanımakla geçecek hayatınız. Onun için bu çalışma çok önemli” diye konuştu.

Başkan Kaya, genç girişimciler kulübüne teşekkür ederek, DTSO tanıtımı ve faaliyetleri ilgili sunum yaptı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme