enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3697
EURO
34,9815
ALTIN
2.326,16
BIST
9.090,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun basın ile bir araya geldi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen buluşmada, Eşbaşkanlar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bucak, kayyım kaygısının olmasına rağmen halkın sandığa giderek iradelerine sahip çıkacaklarına inandıklarını belirterek, “Bizim de demokrasi ve haklı mücadelemiz bizce halk tarafından...
29.03.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı bünyesinde yürütülen AB destekli “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi” açılışı düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezin’de düzenlenen etkinliğe SGK İl Müdürü Reşit Merttir, İş-Kur Müdürü Mustafa Yılmaz, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Kamu kurum...
29.03.2024
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde evinde kalp krizi geçiren Sakine Tuncer (70), ambulans helikopterle sevk edildiği Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. DİYARBAKIR GAZETE- Kulp ilçesinde yaşayan Sakine Tuncer göğsünde ağrı hissedince, yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Sağlık ekipleri tarafından Kulp Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve kalp krizi...
29.03.2024
Diyarbakır’da polisin hırsızlık ve gasp yapan şebekeye yönelik yaptığı ‘Piyon’ operasyonunda 1’i mutfak dolabında 9 şüpheli yakalanıp, tutuklandı. DİYARBAKIR GAZETE- İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte hırsızlık ve gasp yapan şebekeye yönelik çalışma gerçekleştirdi. Mağdurların verdiği ifadeler üzerine merkez ilçeler Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir’de Kent Güvenlik Yönetim...
29.03.2024

1 yılda Diyarbakır’da 100 köy okulu kütüphanesinin ihtiyacını karşıladı

1 yılda Diyarbakır’da 100 köy okulu kütüphanesinin ihtiyacını karşıladı
REKLAM ALANI

Diyarbakırlı yazar ve şair Devran Sinanoğlu’nun Haziran 2021’de Beşpınar Şehit Süleyman İyikul Kütüphanesi ile başlattığı “Sağlıklı Bir Gelecek İçin Kitap Okumalı ve Okutmalıyız” sosyal sorumluluk projesini Haziran 2022’de Tellikaya Şehit Cengiz Tokur Kütüphanesi ile tamamladı. Proje kapsamında 1 yıl içinde Diyarbakır’da 100 köy okulunun kütüphane ihtiyaçları karşılandı.

11 kitabı yayınlanan yazar ve şair Sinanoğlu, kitabının gelirlerini çocuklara bağışladı. Yazdığı “Kaplumbağanın Zaferi” adlı çocuk kitabını da kütüphanelere ve öğrencilere ücretsiz dağıttı.

Proje kapsamında Diyarbakır ‘da 100 köy okuluna 95 bin 670 kitap ve 3 bin 22 tane başta çanta olmak üzere defter, kalem, silgi gibi kırtasiye ürünlerini ulaştıran yazar Devran Sinanoğlu, “Bir yıldır gecemizi gündüzümüze katıp, sürdürdüğümüz projemizin sonuna geldik. Bu çalışma kapsamında Diyarbakır dışında; Muş/Malazgirt, Şanlıurfa/Siverek, Van/Edremit, Batman/Merkez, Rize/Ardeşen, Erzurum/Yakutiye, Ağrı/Doğubeyazıt’taki okullarımıza da 6 bin 125 kitap ve kırtasiye ürünlerini ulaştırdık” dedi.

OKUL KÜTÜPHANELERİNE 101 BİN 795 KİTAP ULAŞTI

Proje kapsamında köy okul kütüphanelerine, öğrenci kardeşlerimize toplam 101 bin 795 kitap ve 3 bin 22 kırtasiye ürünlerini ulaştırdıklarını ifade eden Sinanoğlu, şöyle dedi:

“Topladığımız ve okullara gönderdiğimiz kitaplar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın tavsiye ettiği kitaplardı. Siyasi, ideoloji, felsefi vs. tür kitapları kabul etmedik. Kampanya süresince hiç kimseden para kabul ve talep etmedik. Bizim paraya değil, kitaba ihtiyacımız vardı.  1 yıldır sürdürdüğümüz kampanyamıza kitap ve kütüphanelerin diğer ihtiyaçları olan perde, masa, kitaplık, sandalye vs. desteğinde bulunan Sivil toplam kuruluşlarına, Belediyelere, yazar dostlarıma,  Türk silahlı kuvvetlerine, Emniyet personeline, memurlara, öğretmenlere, öğrencilere, özellikle gazetecilere, iş insanlarına ve kitapseverlere çok teşekkür ediyorum.

“KAMPANYADAN DOLAYI TEHDİKLER ALDIK İFTİRALARA MARUZ KALDIK”

Kampanya kapsamında tehditler aldık, iftiralara maruz kaldık, gerçeklikle hiç bir bağı olmayan yalan beyanlarla şikayet edildik, bürokrasi tarafından engellerle karşılaştık. Hiç bir olumsuzluğa boyun eğmedik, geri adım atmadık. Tüm bunlara rağmen bir konu hariç  hakkımız herkese helal olsun. O konuda şu: Ramazan ayında köy okullarına malzeme götürürken anlımızdan ter akıyordu. İnsanlar saat 19:00’da iftarını açarken, biz 20:30’da iftarımızı açıyorduk. Bunu bilen ve sözde bizimle beraber olan insanların bize iftira atıp, dedikodu yapmaları bizde kabuk tutmayacak manevi yaralara sebep olmuştur. Bu kişilere hakkımı helal etmiyorum. Biz, inancımız gereği ilahi adalete inanıyor ve O’na sığınıyoruz. Şikayet dilekçemizi yazıp, Allah’a gönderdik. İlahi adalet yerini bulacaktır. Başına kar yağmayan, dağ yoktur. Siz istediğiniz dağa güvenip, sırtınızı dayayın biz Allah’ımıza güveniyor, sırtımızı ona yaslıyoruz. Aslı olmayan ve “çamur at, tutmasa da izi kalır.” Mantığıyla bizim aleyhimizde, yaptığımız çalışmayı karalamak için iftira atıp, durmadan bir yerlere bizi şikayet eden, topluma faydası olmayan, toplum üstünde asalak olarak yaşayan, tabiri caizse siyaset avaneliği yapanlar.  Unutmayın ki küçük insanlar; idealist, büyük insanların dedikodusunu yapmaya mahkumdur. Sizler küçüklüğünüzün bilinciyle dedikodu ve iftira atmaya devam edin. Bizler büyüklüğümüzün ve büyüdüğümüzün bilincindeyiz. Bu bilince sahip olarak bundan sonra ki süreçte daha çok proje hazırlayacağız, daha çok üreteceğiz, insanımıza faydalı olmak için daha çok çalışacağız.

“PROJE İÇİN KİMSEDEN TEŞEKKÜR BİLE BEKLEMEDİK”

Bizler bu projeyi başlatırken hiç kimseden kuru teşekkür bile beklemedik. Hiç bir maddi ve manevi beklenti içinde olmadık. Allah rızası için yola revan olduk. Çünkü biz insan aşığı, memleket sevdalısıyız. Bizim bir sevdamız, idealimiz, davamız olduğu için çocuklarımıza hizmet ettik. Hiç bir beklenti için de olmamamıza rağmen bir takım kişiler bizim dernek ve kolejlerden kendi adımıza plaket yapmalarını ve haberimiz yokmuş gibi bizlere vermelerini güya  istemişiz. Hiç bir dernek ve kolejden bırakın plaket almayı, kuru teşekkür bile almadık. Hiç kimse bize plaket vermedi. Bizim ayaklarımızı yok sayıp, bize çelme atanlar şunu bilsinler ki, biz o ayakları doğru yolda yürümek ve dik durmak için kullanıyoruz.

“PROJEYİ TAMAMEN KENDİ YAZARLIK KİMLİĞİMİZLE YAPTIK”

Biz bu projeyi tamamen kendi yazarlık kimliğimizle yürüttük. Hiç bir STK, İş insanı, kurum veya kuruluşla ortak hareket etmedik. Şucu, bucu olmadık. Hala kitapçılara, kitap borcumuz var. Çalışma ile ilgili kim ne bilgi istiyorsa özelden bize ulaşabilir, paylaşmaya hazırız. Ve söylediklerimizin aksini ispat edecek olanlar varsa, lütfen savcılığa bizim hakkımızda suç duyurusunda bulsunlar. Bizim anlımız açık, vermeyeceğimiz hiç bir hesap yoktur. İftira atan arkadaşlar biraz kitap okusunlar. Kitap okumak, zihni kötü düşüncelerden temizler. Kitap okumak, aklı kibarlaştırır. Kitap okumak, hayata bakış açınızı değiştirir”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme