enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3913
EURO
34,5618
ALTIN
2.381,10
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
22°C
Diyarbakır
22°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
DİYARBAKIR HABERİ
Amed Emek Demokrasi Platformu, Yarın Batman’da düzenlenecek 1 Mayıs İşçi Bayramı mitingi öncesi Dağkapı meydanında kitlesel bir açıklama yaptı. DİYARBAKIR GAZETE- Platform bileşenleri sendika temsilcilerinin katıldığı açıklamayı Platform Sözcüsü DİSK Genel-İş Diyarbakır 2 Nolu Şube Başkanı Becet Barut yaptı. “Onurlu halkımızı Mücadele ve Dayanışma gününde dayanışmaya çağırıyoruz” Barut, Bu kentin...
30.04.2024
DİSKİ Genel Müdür V. Mehmet Şerifoğlu, DİSKİ personelinin 1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçiler Günü’nü kutladı. DİYARBAKIR GAZETE– DİSKİ Genel Müdür Vekili Mehmet Şerifoğlu, personelin 1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçiler Günü’nü kutladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdür V. Mehmet Şerifoğlu, vatandaşlara kesintisiz hizmet veren...
30.04.2024
DİSK Genel-İş Sendikası 2 Nolu şube başkanı Beçet Barut, yarın Batman’da yapılacak 1 Mayıs İşçi Bayramı mitingi için çağrıda bulunarak; “Yarın sabah halaylarla Batman’a hareket edeceğiz” dedi. DİYARBAKIR GAZETE– DİSK Genel-İş 2 Nolu Şube Başkanı Beçet Barut, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle Batman ve Van’da düzenlenecek mitinglere çağrıda bulundu. Barut,...
30.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Devrim Demir ve Ahmet Türk ile Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Abdullah Zeydan’ı ağırladı. DİYARBAKIR GAZETE- Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Devrim Demir ve Ahmet Türk ile Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Abdullah Zeydan, Diyarbakır...
30.04.2024

28 yıla 17 bin ameliyat sığdırdı!

28 yıla 17 bin ameliyat sığdırdı!
REKLAM ALANI

Diyarbakırlı tanınmış bir aileden olan ve 35 yıldır hekimlik ve 28 yıldır da Genel Cerrah Uzmanlığı yapan Genel Cerrah Uzmanı Dr. Mustafa Odabaşı, sağlık camiasında ulaşılması güç bir rekora imza atarak, 17 bin adet ameliyat gerçekleştirdi.  Meslekte deneyimli bir hekim olan Odabaşı, genç meslektaşlarına, Bu işi severek ve mutlaka hastalarla empati yapmalarını, hastalarını ailesinden biriymiş gibi ağırlamaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Dr. Odabaşı, Küçük yaşlarda ailesinin hastanelerde mağdur olması nedeniyle hastalarıyla empati kurduğunun da altını çizdi.

DİYARBAKIR GAZETE- (ÖZEL)- Diyarbakır’da özel bir hastanede görev yapan Genel Cerrah Uzmanı Dr. Mustafa Odabaşı, 35 yıldan bu yana hasta ameliyat ediyor. Mesleğini severek yapan ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki çeşitli illerden hasta potansiyeli bulunan Odabaşı, Genel Cerrah uzmanlığa başladığı 1996 yılından bugüne kadar sağlıkta ulaşılması güç bir rekora imza atarak, 17 bin ameliyat gerçekleştirdi.

En büyük hayali olan doktorluk mesleğini yaptığı için büyük bir mutluluk duyan Dr. Odabaşı, 35 yıllık meslek hayatında yaşadığı üzüntü ve sevinçlerini Diyarbakır Gazete’ye anlattı.

1989 yılında Tıp Fakültesinde mezun olan Odabaşı, tam 35 yıldır yılmadan, usanmadan ve severek hekimlik mesleğini icra ediyor.

Diyarbakır’ın Çermik ilçesine bağlı İncilli Köyü’nde Memur ve 9 çocuklu bir babanın oğlu olan Odabaşı, ilk, orta ve lise tahsilini Diyarbakır’da yaptı. Ailesinin hastanelere ulaşımı konusunda yaşadığı sıkıntıdan dolayı küçük yaşlardan itibaren doktor olma hayali kuran Odabaşı, gece gündüz çalışarak, 1983 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı.

1989 yılında mezun olan Odabaşı, en büyük hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı. Mecburi hizmeti sonrası sırasıyla Diyarbakır’da Devlet Hastanesi, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi, SSK Hastanesi’nde Genel Cerrah Uzmanı olarak görev yapan Odabaşı, 2017 yılından bu yana Diyarbakır’daki bir özel hastanede çalışıyor.

Hastalarıyla sağladığı empati nedeniyle sevilen Odabaşı, bugüne kadar 17 bin adet ameliyat yaptı.

EN UZUN AMELİYATI 12 SAAT SÜRDÜ

12 saatlik en uzun ameliyat yapan Odabaşı o ameliyatını şöyle anlatıyor;

1996 yılında Elazığ yolu üzerindeki Altındağ Dinlenme Tesislerine yapılan saldırıda ağır yaralanan eczacının ameliyatına girdim. Akşam saat: 20.00’da başlayan ameliyatımız sabah 10.00’da sona erdi. Hastayı kurtarmak için yaptığımız tüm çabalarımıza rağmen yaralı bayan 3 gün sonra vefat etti. Meslek hayatımda beni derinden üzen olaylardan bir tanesi bu oldu”

EN KÜÇÜK HASTASI 4 YAŞINDA

4 yaşındaki en küçük hastasıyla olan anını da anlatan Odabaşı, “En küçük hastam 4 yaşında bir çocuktu. Çocuk Cerrahı meslektaşım apandisit tanısıyla ameliyat almıştı. O ameliyata ben de girdi. Ameliyat sırasında çocuk hastanın bağırsağında kitle tespit ettik. Çocuk Cerrahı Uzmanı meslektaşım, (kalın bağırsağın sağ tarafının alınması) ameliyatını yapamayacağını belirtmesi üzerine ameliyat ben yaptım. Ameliyattan kısa bir süre sonra hastamız taburcu oldu” dedi.

EN YAŞLI HASTASI 94 YAŞINDA

Odabaşı, en yaşlı hastası olan 94 yaşındaki bir vatandaşa safra kesesi ameliyatı yaparak, taburcu ettiğini söyledi.

Başarılı Genel Cerrah Uzmanı Dr. Mustafa Odabaşı, meslek hayatından başından geçen en önemli olayında; Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli iken, 35 yaşında 6 aylık gebe bir kadının karaciğer kisthidatik patlamasıyla hastaneye gelmesi olduğunu söyledi.

Odabaşı, o anısını da şöyle özetliyor;

“Hasta septik şoktaydı. Dahiliyeden gece 01.00’da beni aradılar. Hastayı acil ameliyata aldık. Hastanın sağlık durumu çok kötü olduğu için hocam Prof. Dr. İbrahim Taçyıldız ile birlikte ameliyat girdik. 3 saatlik ameliyatta çok uğraşmamıza ve müdahalelerimize rağmen hastayı kurtaramadık, ve ilk defa ameliyatımda biri vefat etmişti. Hastanın vefatı beni derinden etkiledi. Ameliyatın hemen ardından Hocamın yanına giderek, “Genel cerrahlığı” bırakacağımı söyledim. Hocam da bana ‘saçmalama sen bu tür vakalarla çok karşılaşacaksın iyi bir cerrah olacaksın’ demişti. Sonradan öğrendiğime göre; Vefat eden kadın hastam Viranşehir’de bir adamın ikinci eşiymiş (kuma). Adam, ilk eşinin adıyla giriş yapmıştı. Eşi bana olayı anlattıktan sonra durumu düzeltmiştik. Bu olay beni derinden etkiledi. Halen de etkisindeyim diyebilirim”

GENÇ MESLEKTAŞLARINA TAVSİYE: EMPATİ KURUN!

Genç meslektaşlarına tavsiye ve önerilerde bulunan Odabaşı, “Genç meslektaşlarımın bu işi severek ve mutlaka hastalarla empati yaparak, onları ailesinden biriymiş gibi ağırlamalarını tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA ODABAŞI KİMDİR?

1964 yılında Diyarbakır’ın Çermik ilçesine sağlı İncilli köyünde doğdu.

1972 yılında Bağlar Nükhet ve Coşkun ilkokulunda okula başlayan Odabaşı sırasıyla, Atatürk ortaokulu ve Ziya Gökalp lisesinde, 1989 yılında da Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu.

Mecburi hizmet sonra sırasıyla Diyarbakır’da Devlet Hastanesi, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kapatılan SSK Hastanesi’nde görev yaptı. Odabaşı, 2017 yılından bu yana özel bir hastanede görev yapıyor.

Sait BAYRAM’ın Özel Röportajı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme