enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

3 yeğenine cinsel istismarda bulunan Amca’ya 60 yıl hapis!

3 yeğenine cinsel istismarda bulunan Amca’ya 60 yıl hapis!
REKLAM ALANI

Diyarbakır’da M.K. isimli erkek, biri 6 yaşında 3 yeğenine cinsel istismarda bulundu. Üç yıl önce yaşanan iğrenç olay küçük çocuğun olayı annesine anlatması ve annenin de polise başvurmasıyla ortaya çıktı. M.K. suçlamaları kabul ederek ‘pişmanım’ dedi, mahkeme sanığa indirimsiz 60 yıl hapisle cezalandırdı. Ayrıca sanık suçunu itiraf etmesine rağmen babaları şikâyetçi olmadı.

Diyarbakır’da üç yıl önce yaşanan iğrenç olay küçük çocuğun olayı annesine anlatması ve annenin de polise başvurmasıyla ortaya çıktı. Çocuk İzleme Merkezinde 13 Mart 2019 günü ifadesi alınan S.K, “Amcam M.K, 6 yaşından 10 yaşına kadar babaannemin evinin alt katındaki odada fiili livata yoluyla bana cinsel istismarda bulundu.

İlk olay ben 6 yaşında ilkokul birinci sınıfa giderken oldu. İki gün önce beni yine babaannemin evinin alt katındaki odaya götürdü. Kapıyı kilitleyip cinsel istismarda bulununca kanamam oldu. Bunu yaparken cep telefonuyla görüntü ve fotoğraf çekiyordu. Bu olaydan 4 gün önce de kuzenim H.K’nın (13) poposuna cinsel organını dokundururken gördüm. Diğer kuzenim B.K’nın da (12) özel bölgelerini okşarken gördüm. Bu olaylar 30 kez oldu ve amcam kimseye anlatmamamı istedi. İlk olayı babama anlattığımda babam bana ‘Sus’ dedi. 7 yaşından sonra popom sürekli kaşınmaya başladı. Bu olayı bugün anneme anlattım” dedi.

İTİRAF ETMESİNE RAĞMEN BABALARI ŞİKÂYETÇİ OLMADI

Anne şikâyetçi olurken baba “S.K benim oğlum, M.K’da kardeşimdir. İstismara uğradığını düşünmüyorum. Kardeşimden şikâyetçi değilim” dedi. S.K’nın kuzenleri B.K ile H.K’nın babaları da kardeşinden şikayetçi olmadı. Üç yeğenine cinsel istismarda bulunduğu için gözaltına alınan amca M.K avukat eşliğinde alınan ifadesinde, yeğenlerine karşı gerçekleştirdiği cinsel istismarları kabul ederek ‘pişmanım’ dedi.

ÇOCUKLARA ATK’DAN RAPOR ALINDI

Kuzenler S.K, H.K ve B.K, istismar iddiaları üzerine Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Düzenlenen raporda, cinsel istismarın gerçekleştiği kaydedildi.

KIYAFETLERİ BOZUK ODADAN ÇIKINCA ŞÜPHELENDİM

Tutuklanan amca M.K hakkında, “Zincirleme çocuğun nitelikli cinsel istismarı, zincirleme çocuğu cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, özel hayatın gizliliğini ihlal ve müstehcenlik” suçlarından Ağır Ceza Mahkemesine dava açıldı. Sanık, “Yengem ve yeğenim S.K bana iftira atıyor. Polis beni dövdüğü için bu olayları kabul ettim, beraatımı istiyorum” dedi.

Duruşmada dinlenen S.K’nın annesi, “Kayınbiraderim eve geldiğinde oğlumu sürekli odaya çağırıyordu. Amcası olduğu için ben olumsuz bir şey düşünmüyordum. Kapıyı kilitleyince şüphelendim, dinlemeye çalıştım ama ses gelmiyordu. Kapıyı çaldığımda ‘Bizi rahatsız etme, konuşuyoruz’ dedi. Oğlum odadan her çıktığında kıyafetleri bozuktu. Birkaç kez tekrarlayınca zorladım. Sanki soracaklarımı önceden anlamış gibi ‘Anne bana kızarsın, babam duyarsa beni öldürür’ dedi. Kızmayacağımı söyleyince ‘Amcam sürekli beni odaya çağırıp pantolonunu çıkarıp benim pantolonumu da çıkartarak üzerime geçiyor’ dedi. Eşime anlattığımda bana olayın üstünü kapatmamı söyleyip ‘Annem, babam duyarsa beni evden dışarı atar’ dedi. Ben polise gittim. Polisler de ‘Kanıt olmazsa bir şey yapamayız’ dediler. Eşim bu olayı kapatmaya çalıştığı için çocuklarımı ondan almak için boşanma davası açtım. Mahkeme geçici olarak çocukların velayetini bana verdi. Çocuklarımı almak için eve gittiğimde oğlum sürekli ağlayarak tuvalete gidiyordu, oğlumun kanamalarını gözlerimle gördüm. Bana ‘Anne sen gidince amcam her gün beni istismar ediyordu” dedi. Çocuğumu istismar ederken fotoğraf bile çekmiş bunun fotokopilerini savcılık bana verdi” dedi.

PSİKİYATRİ MUAYENESİ: TEDAVİ OLMASINDA YARAR VAR

Savcı mütalaasında, sanığın yeğenlerine karşı cinsel istismarda bulunduğunu, sonradan inkâr etmiş olsa bile, polis sorgusunda avukat eşliğinde alınan ifadesinde bu durumu itiraf ettiği, avukatıyla yapılan görüşmede de kendisine yönelik polis tarafından suçu üstlenmesi yönünde bir baskı olmadığı vurgulandı.

B.K ve H.K her ne kadar cinsel istismara maruz kalmadıklarını ve şikâyetçi olmadıklarını belirtmiş olsalar da amcalarını suçtan kurtarmaya yönelik inkârda bulundukları için sanığın her bir yeğenine karşı ayrı ayrı istismar suçundan cezalandırılması istendi. S.K’nın psikiyatri muayenesinde ise tedavi olmasının yararlı olacağı yönünde görüş bildirildi.

İNDİRİMSİZ 60 YIL HAPİS

Mahkeme sanık amcayı erkek yeğeni S.K ile kız çocuğu yeğeni B.K’ya karşı “Vücuda organ sokmak suretiyle cinsel istismar” suçundan 16’şar yıl hapisle cezalandırdı.

Ceza işlenen suçun yakın akraba ve çocuğa karşı olması nedeniyle 24’er yıla çıkarıldı. Sanık diğer kız çocuğu yeğeni H.K’ya karşı da, “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan önce 8 yıl, ardından çocuk olup kan bağı bulunması nedeniyle cezada artırım yapılarak 12 yıla çıkarıldı. Sanık toplam 60 yıl hapisle cezalandırıldı. (Sözcü)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme