enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Yağmurlu
17°C
Diyarbakır
17°C
Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Sur Belediyesi Eş Başkanları Fatma Gulan Önkol ve Adnan Örhan Meclis Üyeleri ile Sur’da halk ve esnaf ziyareti gerçekleştirdi. DİYARBAKIR GAZETE- İskenderpaşa, Melik Ahmet ve Anzele’yi ziyaret eden Eşbaşkanlar, esnaf, gençler, kadınlar ve çocuklar ile bir araya geldi. Sık sık önleri kesilen Eş Başkanlar halkın sorunlarını da dinledi.  Eş Başkanlar...
05.05.2024
Sigorta Sektörünün nabzı Diyarbakır’a atıyor’ adlı toplantıda konuşan Diyarbakır Sigortacılar Derneği Başkanı Hovhannes Gafur Ohanyan, Türkiye’nin büyük bir ekonomik ve iktisadi sıkıntı yaşadığını hatırlatarak, Ancak Sigorta acenteciliği mesleğinin gittikçe daha çok sıkıntılar yaşadığına işaret etti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Sigortacılar Derneği ve Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu tarafından, ‘Sigorta Sektörünün Nabzı Diyarbakır’da...
05.05.2024
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) eş genel başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Diyarbakır’a gelerek Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun’u ziyaret etti. DİYARBAKIR GAZETE- DEM Parti eş genel başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Milletvekilleri, DEM Parti Merkez Yürütme...
05.05.2024
Diyarbakır’ın Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde toplu taşıma araçlarının kullandığı 2 kilometrelik caddenin aydınlatma lambalarının yanmaması tedirginlik yaratıyor. Aydınlatma direklerinin 4-5 yıldır yanmadığı öğrenilirken, vatandaşların karanlık caddeden geçmek için zaman zaman hastanenin özel güvenlik görevlilerinden yardım alıyor. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde...
05.05.2024

540 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verildi

540 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verildi
REKLAM ALANI

DTSO Ajans desteği ve KOSGEB işbirliği ile 540 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verdi.  2010 yılında başlatılan eğitim programlarında bugüne kadar 5.108 kişiye eğitim verildi.

Odamız tarafından Karacadağ Kalkınma Ajansı’ndan alınan teknik destek ile KOSGEB işbirliğinde 23 Mayıs 2019 tarihinde başlatılan eğitim programları 27 Temmuz 2019 tarihinde tamamlandı.

17 ilçede düzenlenmesi planlanan eğitimlerde eğitim talebi alınan 10 ilçede 18 eğitim programı düzenlenerek yaklaşık 540 kişiye eğitim verildi.

Bismil ilçesinde 2, Silvan ilçesinde 3, Ergani ilçesinde 2, Çınar ilçesinde 1, Dicle ilçesinde 1, Eğil ilçesinde 1, merkez ilçelerde toplam 8 eğitim düzenlendi.

Bu şekilde 10 yılda toplam 5.108 kişiye eğitim verilmiş oldu. Eğitim verilenlerin %30’unu kadınlar oluşturdu. DTSO bünyesinde bulunan KOSGEB Temsilciliği tarafından da eğitim alan kişilerin KOSGEB kayıtları ve girişimci destek başvuruları için destek sunuldu.

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ALAN GİRİŞİMCİ ADAYLARINA MENTÖRLÜK VE İŞ KURMA DESTEĞİ VERİLİYOR

DTSO’da bulunan KOSGEB Temsilciliği bünyesinde işletmelerin yanı sıra iş kurmak isteyen özellikle gençler ve kadınlara KOSGEB kaydı, KOSGEB destekleri, iş kurma süreçleri konusunda destek sunuluyor. Girişimci adaylarının destek alabilecekleri üretim ve hizmet alanları, KOSGEB başvuru süreçleri konusunda rehberlik yapılıyor. Bu yıl ayrıca eğitim programları tamamlandıktan sonra iş kurmak isteyen katılımcılara danışmanlık ve mentörlük desteği verilmeye de başlandı. Bu şekilde eğitim sonrası iş kurmak isteyen kişilerin sayısının arttırılması, ayrıca kurulacak işletmelerin sürekliliğinin sağlanması hedefleniyor.

2020 YILINDA DİYARBAKIR GİRİŞİMCİ DESTEK MERKEZİ FAALİYETLERİNE BAŞLIYOR

Sunduğu hizmeti sürekli hale getirmek isteyen DTSO tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı desteği ile Girişimcilik Destek Merkezi kuruluyor. 2020 yılında faaliyete geçmesi planlanan merkezin temel amacı da ilde girişimcilik kültürünün geliştirilmesi, kendi işini kurmak isteyen yeni ve yenilikçi iş fikirlerine sahip özellikle kadınlar ve gençlerin iş kurma süreçlerinin düzenli olarak desteklenmesi ve sürekli hizmet sunumu hedefleniyor. Merkez bünyesinde yenilikçi iş fikirlerine sahip gençler için kuluçka merkezi kurulması da sağlanacak. Gençler iş fikirlerini kuluçka merkezinde atölyeler bünyesinde olgunlaştırarak işlerini kuracaklar. Gençlere patent başvurusu, yatırımcı buluşmaları, mentörlük desteği vb. alanda desteklerin sunulması sağlanacak.

DTSO hali hazırda yürüttüğü girişimcilik eğitim ve destekleri ve Girişimcilik Destek Merkezi ile ilde girişimcilik alanında farkındalık oluşturmayı, eğitim alanında girişimcilik eğitiminin yaygınlaştırılmasını, girişimcilik çalışmalarını tek merkezde toplamayı ve yerel kurumlar işbirliğinde daha yaygın ve etkin hizmet sunmayı hedefliyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme