enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2662
EURO
34,7110
ALTIN
2.401,02
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
22°C
Diyarbakır
22°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C
Perşembe Açık
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Konut kredileri faizlerinin yüksek olması, Diyarbakır’daki emlak piyasasında durgunluğa yol açtı. 3 aydan bu yana yaşanan belirsizlikten dolayı takas dönemi başladı. Vatandaşlar evini, arabasını ve arsasını takas etmeye başladı. DİEMDER Genel Sekreteri Mazlum Odabaşı, 3 aydan bu yana emlak sektöründe yaşanan durgunluktan dolayı takas dönemine girildiğini belirterek, ” Yeni ev...
07.05.2024
Diyarbakır’da deprem sonrası ağır hasar alıp tahliye edilen 12 katlı bina, yıkım sırasında çöktü. O anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı. DİYARBAKIR GAZETE- Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerde ağır hasar aldığı için tahliye edilen Kayapınar ilçesi Medya Mahallesi’ndeki 12 katlı bina, kontrollü yıkım sırasında çöktü. Çökmeyle çevreyi toz bulutu kaplarken,...
07.05.2024
Diyarbakır’da haklarında soruşturma açılan veya yargılanan kişileri, adliye ile bağlantıları bulunduğunu, tahliye veya beraat ettireceklerini söyleyip, paralarını alarak dolandıran çeteye operasyonda gözaltına alınan 20 şüpheliden aralarında 1 avukatın da olduğu 9’u tutuklandı. DİYARBAKIR GAZETE– İl Jandarma Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Mayıs’ta, haklarında soruşturma açılan...
07.05.2024
Diyarbakır’da 2 kişi, girdikleri kuyumcu dükkanında tartıştıkları iş yeri sahibi E.T.’nin başına sert bir cisimle vurup kaçtı. Kuyumcu hastaneye kaldırılırken, polis kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Olay, sabah saatlerinde Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’ndeki bir kuyumcu dükkanında meydana geldi. Para bozdurma bahanesiyle kuyumcu dükkanına giren 2 kişi ile...
07.05.2024

Diyarbakır’da her 6 kişiden biri şeker hastası

Diyarbakır’da her 6 kişiden biri şeker hastası
REKLAM ALANI

Prof. Dr. Alpaslan Kemal Tuzcu, Türkiye genelinde her 13 kişiden birinin şeker hastası olduğunu anlatan Alpaslan Tuzcu, Diyarbakır, Malatya ve Bursa’da her 6 kişide şeker hastası görüldüğünü söyledi.

Diyarbakır’da ‘Dünya Diyabet Günü’ nedeniyle öğrenci ve velileri bilgilendirmek amacıyla Kayapınar ilçesinde bulunan Millet İlkokulunda bir konferans düzenlendi.

Dicle Üniversitesi ve Millet İlkokulu işbirliği ile düzenlenen konferansa Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Tuzcu, Millet İlkokulu Müdürü Bahattin Parlaklı, Eğitimci-Yazar Filiz Aküzüm ile öğrenci ve veliler katıldı.

Devasa bir okul olan ve 1600 öğrencisi bulunan Millet İlk Okulu Konferans salonunda gerçekleşen etkinlik, şeker ölçümü yapılması ile başladı. Öğrenci ve velilerinin katıldığı etkinlikte, Diyabet değerlerinin öğrenilmesinin ardından şeker hastalığı ile ilgili konferans veren Endokrinoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alpaslan Kemal Tuzcu, şeker hastalığının her geçen gün artması nedeniyle hastalığın dünyayı tehdit eder duruma geldiğini belirtti.

Diyabettin  iki tip olduğunu, doğuştan gelen ve yetişkinlikte görülen olarak ikiye ayrıldığına dikkat çeken Alpaslan Tuzcu; tip1’de insülin kullanmanın şart olduğuna, tip 2’de ilaçla, hapla da tedavinin mümkün olduğunu,, gebelik diyabetinin de hareketsizlik ve fazla kilodan nüksettiğini söyledi.

“ASİTLİ İÇECEKLERDEN VE HAREKETSİZ YAŞAMDAN UZAK DURUN”

Asitli içecekler tüketmenin, Fas food tarzı beslenmenin ve hareketsiz yaşamın şeker hastalığının sebepleri olduğuna vurgu yapan Tuzcu, şekerin vücuttaki belirtilerinin çok susama, idrara sık çıkma, yaraların geç kapanması, ciltte kuruma, sürekli halsizlik ve yorgunluk olduğunu ifade etti.

DİYABET TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR HASTALIK

Diyabet tedavisinden de bilgiler veren Tuzcu, kan şekerinin kontrolünün sağlanmaması durumunda böbrek, kalp, damar gibi hastalıkların oluşacağını dile getirdi. Tuzcu, “Diyeti bünyemizi sıkmadan yapmalıyız. Diyet hiçbir şey yememek değil, sağlıklı beslenmektir. Sağlıklı beslenerek ve egzersiz yaparak, şeker hastalığını yenebilirsiniz” diyerek kan şekeri düzeyinin açlıkta 110’nun, toklukta ise 140’ın altında olması gerektiğini belirtti.

DİYARBAKIR’DA HER 6 KİŞİDEN BİRİ ŞEKER HASTASI

Türkiye genelinde her 13 kişiden birinin şeker hastası olduğunu anlatan Alpaslan Tuzcu, Diyarbakır, Malatya ve Bursa’da her 6 kişide şeker hastası görüldüğünü söyledi. İki günde 800 kişinin şeker ölçümü yapılırken, bunlardan 55 kişide şekerinin yüksek olduğu tespit edildi.  Millet İlkokulunda ise 120 öğrenci ve velinin şeker tespiti yapılırken, burada da 5 kişide şeker tespit edildi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme