enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4190
EURO
34,7542
ALTIN
2.433,94
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
28°C
Diyarbakır
28°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Merkez sur ilçesine bağlı Sati Mahallesi ile birlikte 33 kırsal mahallenin ulaşımını sağlayan 11 kilometrelik yolun aradan geçen 1,5 yıla rağmen halen asfaltlanması tepkiye yol açtı. Kayyım yönetimi sırasında sadece mucur dökülerek, geçiştirilen yolu kullanan mahalle sakinleri, toz yutuyor. DİYARBAKIR GAZETE- Geçtiğimiz yıl Meclis gündemine taşınan Diyarbakır’ın merkez Sur...
29.04.2024
Diyarbakır’da somut olmayan kültürel mirasın tespit edilip kayıt altına alınması için yapılan çalışma sona erdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesince yapılan saha çalışmaları kapsamında somut olmayan 41 envanter kayıt altına alındı. Müze Müdürü Ercan Alpay, hedeflerinin Diyarbakır’ın somut olmayan kültürel mirasını, zenginliğini dünya mirası listesine koymak olduğunu söyledi. DİYARBAKIR GAZETE-...
29.04.2024
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin davada savcı mütalaasında, tutuksuz yargılanan 3 polis için beraat istedi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin 28 Kasım 2015’te teröristler ile güvenlik güçleri arasında, tarihi Dört Ayaklı Minare’nin önünde çıkan çatışmada öldürülmesine ilişkin davada, savcı mütalaasını verdi. Firari PKK’lı terörist Uğur Yakışır’ın...
29.04.2024
Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 2 Nolu Şube Başkanlığı, ÖSYM ve Açık Öğretim Üniversiteleri tarafından yapılan sınavlarda üniversitenin idari personellerine görev verilmemesi ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. DİYARBAKIR GAZETE- Dicle Üniversitesinde basın açıklaması düzenleyen Eğitim Bir-Sen Diyarbakır 2 Nolu Şube Başkanı Yüksel Gümüş; ÖSYM, Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi gibi kurumların yapacakları...
29.04.2024

Diyarbakır için tarafız!

Diyarbakır için tarafız!
REKLAM ALANI

Diyarbakır’da 15-18 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak olan ‘Ortadoğu İnşaat Fuarı’ için tanıtım ve ön hazırlık toplantısı DİSİAD’ın organizesinde düzenlendi. Aralarında DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ve bazı kamu kurumu temsilcileri ile sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan DİSİAD Başkanı Burç Baysal, inşaat sektörünün Diyarbakır açısından çok büyük önem arz ettiğini söyledi.

İNŞAAT İLE İLGİLİ KIYMETLİ İŞLERE İMZA ATAN TOPLULUK VAR”

Tarımdan sonraki en önemli baş sektörlerden bir tanesi olan inşaat ile ilgili çok kıymetli işlere imza atan bir topluluğun var olduğunu ifade eden Baysal,“Son birkaç yıldır yaşadıklarımızdan sonra fuarlarımız tekrardan hareketlenmeye ve şehrin bu anlamdaki ekonomisine olanak yaratan bir organizasyon olarak yerini aldı. Biz de bu fuarlarımızın daha faydalı geçmesi için kendimizi sorumlu hissettik. Diyarbakır adına ve Diyarbakır’ın menfaatleri adına yapılacak her türlü olayın içerisinde DİSİAD olarak geçmişten bugüne içinde olmaya gayret ve önem gösteriyoruz. Bizim kendi çerçevemizden baktığımız zaman yegâne bir olgu var. Diyarbakır’ın her türlü menfaatinde taraf olduğumuzu Diyarbakır’ın kalkınmasında da taraf olduğumuzu çok açık ve net ifade etmek isterim” diye konuştu.

TANITIM VE ÖN TOPLANTI

Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) ve TÜYAP ortaklığıyla hazırlanan 15-18 Mart 2018 tarihinde Diyarbakır’da açılacak olan Ortadoğu İnşaat Fuarıyla tanıtım ve ön toplantı yapıldı. Hilton Otel’de düzenlenen toplantıya, DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane, DİSİAD Başkanı Burç Baysal, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ve bazı kamu kurumu temsilcileri, sektör temsilcileri ile fuara ev sahipliği yapacak olan TÜYAP yetkilileri de katıldı.

HERKESE TEŞEKKÜR

Fuarla ilgili bilgi veren Tüyap Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri yetkililer, fuarların hazırlanmasında; başta Valilik, Ticaret ve Sanayi Odası, Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve stk başkanlarının çok yakın ilgisini gördüklerini belirterek, herkese teşekkür etti.

“İNŞAAT SEKTÖRÜ DİYARBAKIR İÇİN ÇOK BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

Ardından konuşan Diyarbakır Sanayici İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal, inşaat sektörünün Diyarbakır açısından çok büyük önem arz ettiğini söyledi. Tarımdan sonraki en önemli baş sektörlerden bir tanesi olan inşaat ile ilgili çok kıymetli işlere imza atan bir topluluğun var olduğunu ifade eden Baysal şunları söyledi: “Tüm katılımcılara geldikleri için teşekkür ediyorum. İnşaat sektörü kentimiz açısından çok büyük önem arz etmektedir. Tarımdan sonraki en önemli baş sektörlerden bir tanesi olan inşaat içinde barındırdığımız onlarca aktörüyle birlikte gerek il içinde gerekse il dışında çok kıymetli işlere imza atan bir topluluğumuz var. Bugün Mart ayı içerisinde gerçekleşecek olan fuarla ilgili Tüyap’la yapmış olduğumuz bu istişare de fuarımızın gerçek anlamda bir Ortadoğu Fuarı ve inşaat sektörü içerisinde faaliyet gösteren aktörlerimizin dışarıdan kendi içinde yeni faaliyetler yaratacak duruma gelmesi sebebiyle bugün buradayız.

“KENDİMİZİ SORUMLU HİSSETTİK”

Fuarımız birçok bileşenler içerisinde onlarca yıldır Diyarbakır’da gerçekten kıymetli işlere imza ortaklar söz konusudur. Son birkaç yıldır yaşadıklarımızdan sonra fuarlarımız tekrardan hareketlenmeye ve şehrin bu anlamdaki ekonomisine olanak yaratan bir organizasyon olarak yerini aldı. Biz de bu fuarlarımızın daha faydalı geçmesi için gerek ticaret odası gerekse Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalarla önemli bir adım atıp, iş dünyasının değer alanlarında bu faaliyetleri yapmakta kendimizi sorumlu hissettik.

“ORGANİZASYONU ÖNEMLİ BULUYORUM”

Bugün Ortadoğu’dan bahsederken bu şekilde dışarıdan insan getirmek konusunda Tüyap’la yapmış olduğumuz istişareden gerçek anlamda yerini bulacağı inancı içerisindeyim. Gerek ataşelerden gerekse büyükelçiliklerin katkısıyla 22 ülkeden katılımcı çekmek konusunda bir iletinin olduğu bir ortamdayken bugün esas bu işin sahipleri inşaat sektörünün bir şekilde net bir fuar istediği amacındaydım. Katkı anlamında Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Koskeb geçmiş yatırımları ile bugün bu fuara da katkı yapacaklarını umuyorum. Bu açıdan bugünkü organizasyonu gerçekten önemli buluyorum.

“DİSİAD OLARAK TARAFIZ”

Diyarbakır adına ve Diyarbakır’ın menfaatleri adına yapılacak her türlü olayın içerisinde DİSİAD olarak geçmişten bugüne içinde olmaya gayret ve önem gösteriyor. Bizim kendi çerçevemizden baktığımız zaman yegâne bir olgu var. Diyarbakır’ın her türlü menfaatinde taraf olduğumuzu Diyarbakır’ın kalkınmasında da taraf olduğumuzu çok açık ve net ifade etmek isterim. Bu açıdan gerek yönetim kurulu gerekse bütün bileşenler adına hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim”

MALİ DESTEK PROGRAMININ AYRINTILARINI PAYLAŞTI

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral da, etkinliği düzenleyen Tüyap ve DİSİAD ile katımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, yakın zamanda ilan ettikleri mali destek programıyla ilgili olarak, “İlk bilgilendirme toplantımızı da bu şekilde yapmış olacağım” diyen Maral, “Daha önce mali destek programımızı açıklamamıştık. Şimdi malumunuz olduğu üzere kalkınma ajansları 2006 yılından bu yana faaliyet yürüten kurumlar on yıllarını geride bıraktı. Temel amaçları gelişmişlik farklarını azaltmak kapatmak bölgelerin potansiyelini harekete geçirmek ve birde mekanizmasıyla bu sürecin hızlanmasını sağlamaktır. Biz geçtiğimiz yıl mali destek programımızı uygulayamadık. Yaklaşık 6 aylık bir hazırlıktan sonra programlarımızı geçtiğimiz hafta itibariyle ilan ettik. Tabi dört farklı programımız var. Bu programlardan iş adamlarımızı ilgilendiren Kobi yazılım ve mali destek programı hazırladık” dedi. Maral, mali destek programının ayrıntılarıyla katılımcılara aktardı. Maral, fuar için de hayırlı olmasını dilerken, her türlü desteğe de hazır olduklarının altını çizdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme