enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
20°C
Diyarbakır
20°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
21°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
DİYARBAKIR HABERİ
Trafik kazası sonucu yaşamını yitiren AMEDSpor’un merhum kaptanı Şehmus Özer, yapay zeka kullanılarak, AMEDSpor’un şampiyonluğunu kutladı. DİYARBAKIR GAZETE- Ailesi tarafından yazılan metni yapay zekâ kullanılarak seslendiren Özer, şu duygu ve düşünceleri paylaştı: “Merhaba Sevgili AMEDspor ailesi, ben kaptanınız Şeyhmus Özer, Özlem ve hasretle yıllardır beklediğimiz bu şampiyonluğun mutluluğunu yaşıyoruz. Bu...
04.05.2024
Amedspor resmen şampiyonluğunu ilan etti. Amedspor-Menemen maçının birimiyle birlikte, stadyumda şampiyonluk kutlamaları başladı. Aynı anda kentin her köşesinde kutlamalar başlatıldı. DİYARBAKIR GAZETE- 99 dakikada karşılıklı ataklarla birbirleri yoklayan takımlardaki, gol konusunda başarılı olamadı, karşılaşma 0-0 sonuçlandı. Bu skora rağmen Amedspor 4 puan farkla şampiyonluğunu ilan etti. Diyarbakır’da her yer panayır...
04.05.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Amedspor’a Menemenspor maçı öncesi bilbordlara başarıyı destekleyen Kürtçe ve Zazaca afişler astırdı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şampiyonluk maçına çıkacak olan Amedspor’a Menemenspor maçı öncesi Diyarbakır bulunan bazı semtlerde bilbordlara Kürçe ve Zazaca “Destxweş şampiyon Amedspor” Yazılı afişleri astırdı.
04.05.2024
Diyarbakırlı ünlü sanatçı Ekin Akkaş, memleketi Diyarbakır ‘a özel bir şarkı yazdı, Şarkının klibini de 33 medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır’da çekti. DİYARBAKIR GAZETE– Kentin Sur ilçesinde çekilen klipte, tarihi ve kültürel noktalar seçildi. Diyarbakır’ın, tanıtımı hedeflenerek çekilen klipte, çekim noktaları da tarihi On gözlü köprü, dört ayaklı minare, Ulu...
04.05.2024

D.Ü.’de Kalite Yönetimi toplantısı yapıldı

D.Ü.’de Kalite Yönetimi toplantısı yapıldı
REKLAM ALANI
07.08.2020
0
A+
A-

Dicle Üniversitesi 2020 yılı 2. Yönetimin Gözden Geçirmesi Toplantısı (YGG) 6 Ağustos Perşembe günü online olarak yapıldı.

TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi uygulamasına geçmiş olan Dicle Üniversitesinde TSE standartları gereği yılda iki kez yapılan toplantıya Dicle Üniversitesi Rektör Vekili ve Kalite Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Eyyüp Tanrıverdi, Kalite Geliştirme Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Bayındır, Senato Üyeleri, Daire Başkanları, Kalite Komisyonu üyeleri, Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü akademik ve idari personeli ile birim proses sorumluları katıldı.

Kalite Yönetim Sistemi performans raporu, prosesler ve tetkik sonuçlarının değerlendirildiği toplantının sunumu Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü üyesi Doç. Dr. Neşe Üzen tarafından gerçekleştirildi.

Toplantıda ilk olarak Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan ve Üniversitemizde Kalite Yönetim Sistemi kapsamında yürütülen çalışmaların seyrini anlatan “Kalitenin Dicle Üniversitesindeki Yolculuğu”  isimli tanıtım videosunun gösterimi yapıldı.

Toplantının Açılış Konuşmasını gerçekleştiren Kalite Geliştirme Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Bayındır, “Kalite, Özdeğerlendirme, Kaizen, Altı Sigma” gibi kavramlar üzerinde dururken özellikle kalite kontrol çalışmalarıyla tanınan Walter Shewhart, William Deming gibi isimlerin kalite yaklaşımları hakkında bilgiler verdi. Üniversitemizde 27-29 Temmuz tarihleri arasında Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından gerçekleştirilen 1.Gözetim Tetkiki hakkında da değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. BAYINDIR, konuşmasında TSE uzmanlarının önerilerine de yer verdi.

Toplantıda daha sonra sırasıyla Prof. Dr. Mehmet Karakaplan, “Önceki YGG Toplantısında Karar Alınan Faaliyetlerin Durumu, Kalite Yönetim Sistemi ile İlgili İç ve Dış Hususlardaki Değişiklikler, Kalite Yönetim Sisteminin Performansı”, Öğr. Gör. Murat Uçan, “Müşteri Memnuniyeti ile İlgili Taraflardan Gelen Geribildirimler”, Öğr. Gör. Cengiz Coşkun “Kalite Hedeflerine Erişme Derecesi”, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Demirkol “Proses Faaliyet Sonuçlarının Raporlanması”, Doç. Dr. Neşe Üzen “Uygunsuzluklar ve Düzeltici Faaliyetler, İzleme ve Ölçme Sonuçları, Tetkik Sonuçları”, Bekir Musa Mayda “Dış Tedarikçilerin Performansı, Kaynakların Yeterliliği”, Dr. Öğr. Üyesi Neslihan KILIÇ “İyileşme İçin Fırsatlar” başlıklı birer sunum gerçekleştirdi.

Kalite Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Eyyüp Tanrıverdi ise toplantıda yaptığı konuşmada, Dicle Üniversitesinin Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarında kısa sürede önemli mesafe aldığını ifade ederek, “Bu başarının sağlanmasında kaliteye inanan değerli akademisyenlerin ve çalışma arkadaşlarının büyük emeği vardır” dedi.

Konuşmasında Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında yapılan dış değerlendirme faaliyetleri ve iç tetkiklere de değinen Prof. Dr. Tanrıverdi tetkiklerde tespit edilen uygunsuzluklara yönelik yapılan iyileştirme faaliyetlerinin Üniversitemizi bir adım daha ileriye taşıyacağını bu yönüyle tetkiklerin birer fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Toplantı, YGG gündem maddelerinin oylamaya sunulması ve katılımcıların görüş ve önerilerini dile getirmesinin ardından sona erdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

D.Ü.’de Yönetimin gözden geçirmesi toplantısı yapıldı

D.Ü.’de Yönetimin gözden geçirmesi toplantısı yapıldı
REKLAM ALANI
07.08.2020
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme