enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3799
EURO
34,7028
ALTIN
2.397,81
BIST
10.050,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
26°C
Diyarbakır
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Merkez sur ilçesine bağlı Sati Mahallesi ile birlikte 33 kırsal mahallenin ulaşımını sağlayan 11 kilometrelik yolun aradan geçen 1,5 yıla rağmen halen asfaltlanması tepkiye yol açtı. Kayyım yönetimi sırasında sadece mucur dökülerek, geçiştirilen yolu kullanan mahalle sakinleri, toz yutuyor. DİYARBAKIR GAZETE- Geçtiğimiz yıl Meclis gündemine taşınan Diyarbakır’ın merkez Sur...
29.04.2024
Diyarbakır’da somut olmayan kültürel mirasın tespit edilip kayıt altına alınması için yapılan çalışma sona erdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesince yapılan saha çalışmaları kapsamında somut olmayan 41 envanter kayıt altına alındı. Müze Müdürü Ercan Alpay, hedeflerinin Diyarbakır’ın somut olmayan kültürel mirasını, zenginliğini dünya mirası listesine koymak olduğunu söyledi. DİYARBAKIR GAZETE-...
29.04.2024
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin davada savcı mütalaasında, tutuksuz yargılanan 3 polis için beraat istedi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin 28 Kasım 2015’te teröristler ile güvenlik güçleri arasında, tarihi Dört Ayaklı Minare’nin önünde çıkan çatışmada öldürülmesine ilişkin davada, savcı mütalaasını verdi. Firari PKK’lı terörist Uğur Yakışır’ın...
29.04.2024
Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 2 Nolu Şube Başkanlığı, ÖSYM ve Açık Öğretim Üniversiteleri tarafından yapılan sınavlarda üniversitenin idari personellerine görev verilmemesi ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. DİYARBAKIR GAZETE- Dicle Üniversitesinde basın açıklaması düzenleyen Eğitim Bir-Sen Diyarbakır 2 Nolu Şube Başkanı Yüksel Gümüş; ÖSYM, Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi gibi kurumların yapacakları...
29.04.2024

AK Parti’li Başkan Yağmur: ‘Adaletli ve Tarafsız olacağız’

AK Parti’li Başkan Yağmur: ‘Adaletli ve Tarafsız olacağız’
REKLAM ALANI

Yaklaşık 4 ay önce AK Parti Bismil İlçe Başkanlığına atanan Veysel Yağmur, www.diyarbakirgazete.com editörü Sait BAYRAM’a hedeflerini, çalışmalarını ve vizyonunu anlattı.

Yağmur, Adaletli ve tarafsız olacaklarının altını çizerek, “Bismil halkına taraf gözetmeksizin destek vereceğiz. Tarafsız, adaletli olacağız. AK Parti Bismil İlçe Teşkilatı tarafsız bir şekilde hizmet köprüsü olacak. Hizmet kimin hakkıysa kesinlikle ona gidecek. Fikri ne olursa olsun. Biz insanları kazanmak adına elimizden ne geliyorsa onu yapacağız” dedi.

Yaklaşık 4 aydır verdikleri mesaj, yapılacak hizmetlerden dolayı Bismil halkında ciddi bir uyanış ve Partilerine ciddi anlamda bir sempati olduğunun altını çizen Yağmur, “Biz bu sempatiyi bu şekilde devam ettirip sandığa da yansıtırsak, inşallah çok güzel şeyler ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımıza, her bir bireye devletimizin, hükümetimizin onların yanında olduklarını hissettiriyoruz” diye konuştu.

AK Parti Bismil ilçe Başkanı Veysel Yağmur ile yaptığımız söyleşinin detayı şöyle;

Neden Siyaset?

“SİYASETİ RAHMETLİ BABAMDAN ÖĞRENDİM”

Ben siyaseti rahmetli babamdan öğrendim. Sürekli onunla birlikte idim. Çekirdekten siyasetçiyim. Babamdan sonra her ne kadar aktif olarak sahada olmasak bile gönlümüz ve yüreğimiz AK Parti’den yanaydı. Ama aktif olarak doğru zamanı bekledik. Rahmetli babamın Bismil için projeleri ve hizmet hayalleri vardı. O da benim içimde bir ukde idi. Zamanı gelince bende yarım kalan projelere bir şeyler eklersem ne mutlu bana diye siyasete girdim. Ayrıca herkesin siyasette amacı ve hedefi vardır. Daha iyi yerlere gelmek ister. Biz kesinlikle hizmete talibiz.

Yağmur’u Bismil halkı nasıl tanıyor?

“YAĞMUR AİLE OLARAK BİSMİL’DE KİMSE İLE BİR PROBLEM YAŞAMADIK”

Bismil halkının Yağmur Ailesine babamdan dolayı bir sempatisi var. Ben biraz rahmetli babamın mirasına kondum diyebilirim. Yaşımdan dolayı Bismil’in geneli beni yeterince tanımıyor olabilir. Soyadımı iyi bilirler. Yağmur ailesi mütevazı, insanlara elinden geleni esirgemeyen bir aile olarak biliyor. Yağmur ailesi olarak bugüne dek Bismil’de hiç kimse ile bir problem yaşamadık. Bismil halkı Yağmur ailesini böyle biliyor.

İlçe başkanı olduktan sonra Babasının hayallerini gerçekleştirmek için ne yapacaksınız? Yönetiminiz de oluştu galiba… Bundan sonraki hedefiniz ne?

“BİSMİL’DE 17 YILDA YAPILMAYAN HİZMETİ 3 YILDA YAPACAĞIZ”

Yaklaşık 4 ay önce Genel Merkezimizin takdiri ile bu görev bana verildi. Çok sağlam bir ekip oluşturduk. Yönetimimde çok değerli insanlar var. Biz önümüze bir vizyon koyduk. Öncelikle Bismil halkına tarafsız olacağız. Herkese eşit mesafede olacağız. Herkesi kazanmak için çalışacağız. Şuanda ihalesi yapılan ve yapılacak olan Bismil’le ilgili son 17 yıldır yapılmayan hizmet Allah’ın izni ile 3 yılda yapılacak. Bu kadar iddialıyım.

“BÜROKRATLARIMIZLA KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ”

Buradaki bürokratlarımızla, Sayın Kaymamamızla, Belediye Başkan Vekilimizle koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Sonuçta burada yapılan tüm hizmetleri AK Parti ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yapıyor. Hizmetleri partimize mal edilmesi noktasında koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Bismil’de şuan da açıkçası her şey çok güzel gidiyor. Daha da iyi olacağız. Ki biz halen yolun başındayız.

“HALKIMIZIN TALEBİ OLAN İŞSİZLİĞİ GİDERECEĞİZ”

Halktan ne tür talepler alıyorsunuz?

Halkın talebi genellikle iş ve istihdam oluyor. Bölgemizde maalesef işsizlik kanayan bir yara. Bu yönde de bizim projelerimiz ve çalışmalarımız var. Özellikle burada işsizliğin çözümü konusunda devletimizin attığı iki büyük adım var. Bir tanesi şuan devam eden Silvan Barajı projesi. Silvan barajı projesi bittiğinde bölgede işsizlik anlamında büyük bir rahatlama olacak. İkincisi de şuan planlama aşamasında olan Sayın Bakanımız Mehdi Eker ve İl Başkanı Şerif Aydın’ın destek verdiği Bismil Organize Sanayi Bölgesi kurulması gündemde. Bu anlamda ciddi adımların atıldığının bilgisini aldık. Sayın Valimize de bu konuyu arz ettik. Bu iki proje tamamlanırsa, Bismil’de ciddi anlamda bir rahatlama olacak.

“ADALETLİ VE TARAFSIZ OLACAĞIZ”

Bismil halkına ileteceğiniz mesajlarınız nelerdir?

Biz adaletli olacağız. Buna emin olsunlar. Biz Bismil halkına taraf gözetmeksizin herkesime destek vereceğiz. Biz tarafsız, adaletli olacağız. İşçi alımı kura ile olacak. Bismil halkına biz bu mesajı verdikten sonra emin olan çok şey değişecek. Kesinlikle halkı şunu iyi bilsin ki; AK Parti Bismil İlçe Teşkilatı tarafsız bir şekilde hizmet köprüsü olacak. Biz burada hükümeti temsil ediyoruz. Biz rica merciyiz. Biz tarafsız ve eşit olacağız. Hizmet kimin hakkıysa kesinlikle ona gidecek. Fikri ne olursa olsun. Biz insanları kazanmak adına elimizden ne geliyorsa onu yapacağız.

“VERDİĞİMİZ MESAJLAR BİSMİL’DE AK PARTİ’YE CİDDİ ANLAMDA BİR SEMPATİ KAZANDIRDI”

Bismil halkının size veya Teşkilatınıza bakış açısı nasıl?

Yaklaşık 4 aydır hem verdiğimiz mesajlar, hem olacak işlerden ve yaklaşım biçimimizden dolayı, insanlarımızda ciddi bir uyanış ve AK Parti’ye ciddi bir sempati var. Biz bunu bu şekilde devam ettirip sandığa da yansıtırsak, inşallah çok güzel şeyler ortaya çıkacak. Biz vatandaşlarımıza, her bir bireye devletimizin, hükümetimizin onların yanında olduklarını hissettiriyoruz. Açıkçası hizmet anlamında insanlara şunu söylüyoruz; Bizi ziyaret eden ihtiyaç sahibi insanlar, ilk şu cümleyi  kurdukları zaman ben çok üzülüyorum. Biz üyeyiz diyorlar, ya da bizi üye yapın sonra bir şey talep edelim’ diyorlar. Bu çok yanlıştır.

“İNSANLARIMIZIN KALBİNE GİRİYORUZ”

Bizim insanlarımızın kalbine girmemiz lazım. İnsanlara kendimizi anlatmamız lazım. AK Parti İktidarının 18 yıldır bu ülkede neler yaptığını insanlara söylememiz lazım. Sırf biz iktidarız diye, insanlar bize gelip mecburlarmış gibi bunu lanse ettirmek çok yanlış. Biz onlara hizmet edeceğiz. Vatandaşlarımız da gönülden isteyerek, bize üye olacaklardır. İnsanlar sırf mecburlar diye bize üye olmaların bir anlamı olmaz. Çünkü bizim partimiz gönül ve dava partisidir. Bunu daha önce bu insanlarımıza kim lanse etmişse yanlış yapmıştır.

“GİDEMEDİĞİN YER SENİN DEĞİLDİR”

Partimize kim gelirse içten gelmesi lazım. İnsanlarımızı kazanabilmek için teker teker onların ayağına gitmemiz lazım. Hükümetimizin ve devletimizin icraatlarını anlatmamız lazım. 18 yılda Diyarbakır’a yapılan yatırımların rakamsal değerleri çok büyüktür. Ciddi hizmetler var. Gidemediğim yer senin değildir. Her yere gideceksin.

Veysel Yağmur kimdir?

“Ben 1984 doğumluyum. Bismil Yağmur Köyü’nde doğdum. Eski adı Dikenli idi. Yaklaşık 15 yıl köyün ismini Yağmur olarak değiştirdik. İlk ve orta öğrenimimi köyde, Lise öğrenimimi Bismil’de tamamladım. Vatani görevi yaptım. Bismil’e geldikten sonra AK Parti’nin Bismil Kurucu İlçe Başkanı rahmetli Babamın 8 yıl boyunca makam şoförlüğünü yaptım. Çiftçilik ve ticaret ile uğraşıyorum. Evli ve 3 çocuk babasıyım”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme