enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır dahil 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildiği açıklandı. DİYARBAKIR GAZETE– İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da...
26.04.2024
Diyarbakır’da 93 çiftçiye, 127 ton sertifikalı çeltik tohumu desteği sağlanacak. DİYARBAKIR GAZETE– Vali Ali İhsan Su, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda, Diyarbakır’da her sektörde yatırımların hızla devam ettiğini ve en önemli sektörün de tarım olduğunu söyledi. Çiftçilere yönelik desteklerin her yıl artarak devam ettiğini belirten Su, şunları...
26.04.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya başkanlığındaki kalabalık bir heyet, Diyarbakır merkez Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar Belediye eş başkanlarını ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE – Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, yönetim kurulu üyeleri, DTSO İş Kadınları Meclisi Başkanı Filiz Ekingen, TOBB İl...
26.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde başlattığı temizlik kampanyası kapsamında Yenişehir ilçesindeki Ofis altgeçidini temizleyerek köpüklü su ile yıkadı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Yenişehir ilçesindeki Ofis Semti’ndeki altgeçitte bakım, onarım ve temizlik çalışması yaptı. İlk etapta toz ve...
26.04.2024

Adına teşekkür anıtı yapılan Diyarbakır’ın ilk bürokratı!

Adına teşekkür anıtı yapılan Diyarbakır’ın ilk bürokratı!
REKLAM ALANI

Diyarbakır’a ve Bölge İllerine sağlık hizmetinin ve yatırımlarının gelmesinde büyük çaba ve emek sarf eden Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Aziz Alper Biten, Bismil ilçesinde sağlık alanı dışında da hemşerilerinin yardımına koştuğu için vatandaş ve esnaf tarafından kendisine teşekkür anıtı yapılan Diyarbakır’ın ilk bürokratı olarak tarihe geçti.

Diyarbakır’ın tüm ilçelerinde birçok hizmeti olduğu için her ilçe Dr. Biten’e kendi hemşerisi olduğunu dile getiriyor. Kendi gençlik yıllarında gördüğü hataları gençler yaşamasın diye tecrübelerini genç nesille aktarmak adına üniversitelerden gelen talepleri geri çevirmeyen Dr. Biten, halen bürokrasi kimliğinin yanı sıra üniversitelerde “Hayatı Okumak” adlı kişisel gelişim konferansları veriyor.

1982 yılı Haziran ayında Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde hukukçu anne ve eğitimci babanın ilk çocuğu olarak dünyaya gelen Dr. Biten,  Annesi Zenüre Hanım Eğil ilçesi beg ailesinden, babası Necaddin Bey Bismil ilçesinin tanınmış ailelerinden Gündiabdi köyündendir.

İlkokulunu Bismil ilçesinde tamamladıktan sonra o dönemde sınavla öğrenci kabul eden Ankara Merkez İmam Hatip Lisesinde ortaöğrenimini tamamlayan Dr. Biten, Ortaokul yıllarında iken çok sevdiği büyükbabası Hacı Ali Biten’i kaybetti.

DEDESİNİN FELSEFESİNDEN ÇOK ETKİLENDİ

Dr. Biten, halka açık kapısıyla her kesimin derdiyle ilgilenen cömertliği ve yardımseverliği ile tanınan cesur dedesinin onun bugünkü yaşam felsefesinde çok etkisi oldu. Üniversite sınavlarında mesleki liselerde okuyan öğrencilerden puan kırılması yaşandığı dönemlerde lise eğitimini farklı liselerden alan Biten, Nihayetinde Ankara Üniversitesi Tıp fakültesinden 2008 yılında başarıyla mezun oldu. Üniversite yıllarında öğrenci topluluk ve STK’larında temsilcilikler yaparken, Üniversite yıllarında kaleme aldığı bazı şiir ve makaleleri birçok dergide yayımlandı.

5 TERCİHİNİ DİYARBAKIR’A YAPTI AMA GENEL KURA İLE SİVAS’IN KURTLAPA BELDESİNE SORUMLU HEKİM OLARAK ATANDI

Biten, Kura ile yapılan doktor atamalarında memleketine hizmet etmek istediği için 5 tercih hakkının tamamını Diyarbakır olarak belirlemesine rağmen genel kura ile Sivas’ın 50 km periferindeki Kurtlapa beldesine sorumlu hekim olarak atandı. Beldenin merkeze uzak olması ve kış şartlarında yolların kapanmasından dolayı hastaların il merkezine ulaşımındaki güçlüğün farkında olan Biten, talebi üzerine İl Sağlık Müdürlüğü bu sağlık ocağı için laboratuvar cihazlarını göndermeyi bir şarta bağladı. 

KURTLAPA BELDE HALKININ SEVGİSİNİ KAZANDI

Hastalarının kan testlerini ve cihazın kalibrasyon ayarlarını bizzat Dr. Biten üstlendi. Akabinde bu beldede bir ambulansın hali hazırda olması gerektiğini talep etti. Çabalarını ve sonuçlarını gören idareciler bu talebi ambulansın sorumluluğunu Dr. Aziz beye teslim etmek üzere yerine getirdiler. Bu çalışmaları belde halkı tarafından memnuniyetle karşılanıyordu. Kendisinden önce uzun süre hekimsiz kalan bu beldede gayret ve sabır göstererek mecburi görevini tamamladı.

9 AYDA SAĞLIK BAKANLIĞININ DİKKATİNİ ÇEKTİ

İl müdürlüğünün önerisi üzerine Yıldızeli ilçesine Sağlık Gurup Başkanı olarak görevlendirildi. Bu ilçede de yapmış olduğu bir takım pozitif değişiklikler ve başarı hikayeleri 9 ay sonra Bakanlığın dikkatini çekti. 3 aylığına geçici süreyle Sağlık Bakanlığı merkez teşkilata görevlendirildi ve bu görevlendirme bürokrasi hayatının başlangıcı olacaktı. Bakanlıkta gayret, azim ve özveriyle çalıştı. Tek ilkesi vardı, vatanına ve insanına faydalı olmaktı. Sırasıyla Personel Genel Müdürlüğünde koordinatörlük, Bakan yardımcılığı danışmanlığı, 7 yıl süren daire başkanlığı, bakan danışmanlığı ve 5 yılı aşkın genel müdür yardımcılığı gibi görevlerde hizmet bilinciyle çalıştı.

SAĞLIKTA PERSONEL REJİMİ İLE İLGİLİ BİRÇOK ÇALIŞMAYA KATKI SUNDU

Sağlıkta personel rejimi ile ilgili birçok çalışmaya katkı sundu. Bu yoğun döneminde önce Türk Hava Kurumu Üniversitesi Sağlık Yöneticiliği bölümünde yüksek lisans yaptı. Daha Sonra Abant İzzet Baysal Üniversitesinde Tıbbi Mikrobiyoloji alanında doktorasını tamamladı. Alanında yayın ve makaleleri mevcuttur.

İLK TIBBİ BELGESEL FİLMİNİN KURGU YAZARLIĞI VE YÖNETMENLİĞİNİ YAPTI

Tüm masraflarını kendi bütçesinden karşıladığı “Şeker Hastalığı” nın tarihinden bugüne gelişimini konu alan tedavi ve bilimselliği içeren “DİYABET” adlı ülkedeki ilk tıbbi belgesel filminin kurgu yazarlığı ve yönetmenliğini yaptı. Adaletli ve dürüst çalışma prensibiyle amirlerinin ve personelinin sevgisini kazandı. Özellikle kendisi ile görüşme talep edenlere kapısı her daim açık oldu, ikramı hiç eksik olmadı.

MEMLEKETİNİ İHMAL ETMEDİ

Tüm bunlarla birlikte memleketini ihmal etmedi. Sağlık başta olmak üzere elinden geldiğince her kesime yardımcı olmaya çalıştı. Sağlığın dışında da memleketi Diyarbakır’a hizmet etmeyi şiar edindi. Aldığı aile terbiyesi ve babasından kazandığı, sürekli kendini geliştirmeye çalıştığı İslam kültürü ile yaşam tarzı halk tarafından beğeniyle karşılandı. 2015 yılı Kasım ayında Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır milletvekili adayı oldu.

BİNLERCE GENCE ‘HAYATI OKUMAK’ ADLI KİŞİSEL GELİŞİM KONFERANSLARI VERİYOR

Kendi gençlik yıllarında gördüğü hataları gençler yaşamasın diye tecrübelerini genç nesile aktarmak adına üniversitelerden gelen talepleri geri çevirmedi. Halen bürokrasi kimliğinin yanı sıra üniversitelerde “Hayatı Okumak” adlı kişisel gelişim konferansları vermektedir. Diyarbakır’ın tüm ilçelerinde birçok hizmetine halk şahit olmuştur. Zaman zaman her ilçe Dr. Aziz beyin kendi hemşerisi olduğunu espriyle dile getirir. 

ADINA TEŞEKKÜR ANITI YAPILAN İLK YAŞAYAN BÜROKRAT OLDU

Hatta Bismil ilçesinde sağlık alanı dışında da hemşerilerinin yardımına koştuğu için vatandaş ve esnaf tarafından kendisine teşekkür anıtı yapılmıştır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme