enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5112
EURO
34,8606
ALTIN
2.435,77
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
28°C
Diyarbakır
28°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Tabip Odası Olağan Genel Kurulu’nda seçimleri Demokratik Hekimler Grubu listesi kazandı. 385 oyun kullanıldığı seçimlerde Demokratik Hekimler grubu yüzde 85 oy aldı. Demokratik hekimler grubu adlı listesi, Salı günü toplantı yaparak, yeni başkanı ve yönetim kurulu üyelerini belirleyecek. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Tabip Odası’nın Dün ve bugün yapılan olağan kongresi...
28.04.2024
Amedspor’un Soma karşısındaki galibiyeti Diyarbakır sokaklarını hareketlendirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor’un Soma karşısındaki galibiyeti Diyarbakır sokaklarını hareketlendirdi. Maçın bitimiyle birlikte araçlarla Cadde ve sokaklara çıkan Amedspor taraftarları şampiyonluk kutlamalarına başladı. Özellikle yeni yerleşim alanlarında araçları ile caddelere çıkan taraftarlar, ‘Şampiyon amedspor’ sloganları atarak, turlamaya başladı. Amedspor taraftarları, gece özel uçakla İzmir’den...
28.04.2024
Amedspor, Soma deplasmanından 3 puanla döndü, şampiyonluğa ‘Merhaba’ dedi. Matematiksel olarak şampiyonluk net olmasa dahi, Amedspor’un şampiyonluğu Soma’dan aldığı 3 puanla kesinleşti. Amedspor, puanını 80’e çıkardı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor özel uçakla iddialı gittiği soma deplasmanında, ilk yarıda istediğini alamadı. İki takımında karşılıklı ataklarına rağmen gol çıkmadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0...
28.04.2024
Diyarbakır Tabip Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. İki adayın yarıştığı kongrede, bin 475 doktor oy kullanmak için sandığa gitti. Tabip Odası’nın yeni başkanı 17.00’dan sonra belli olacak. 2 dönem Tabip Odası Başkanı Dr. Elif Turan, üye hekimlerden seçimlere yoğun ilgi olduğunu ifade etti. DİYARBAKIR GAZETE- eski Başkanı Dr. Elif Turan’ın...
28.04.2024

AK Parti’den Kadına yönelik Şiddetle mücadele açıklaması

AK Parti’den Kadına yönelik Şiddetle mücadele açıklaması
REKLAM ALANI

AK Parti’nin Kadın Kolları temsilcileri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla 81 il başkanlığı önünde bir araya geldi. Eş zamanlı açıklamalarla, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin mesajlar verildi.

DİYARBAKIR GAZETE- AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan AK Parti İl Kadın Kolları Başkan V. Adalet Keskin, bu açıklamayı, kadın ve çocuk mezarlığına dönen Gazze’nin acısının gölgesinde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Keskin, dün Bosna’da, bugün Gazze’de olduğu gibi çatışma bölgelerinde kadınlara uygulanan insanlık dışı fiziksel, cinsel saldırıların ve toplu şiddetin aynı zamanda savaş suçu olduğunu kaydetti.

Şiddetin en ağırının Gazze’de yaşandığına dikkati çeken Keskin, “Bütün dünyanın gözleri önünde her saat 6 çocuk, 4 kadın öldürüldü bugüne kadar. Burada ölen sadece masum kadın ve çocuklar değil aynı zamanda tüm dünyanın vicdanı. Onun için başlayan ateşkesin kalıcı olması dileklerimi buradan yinelemek istiyorum.” dedi.

“ŞİDDET SADECE ÜLKENİN DEĞİL, TÜM DÜNYANIN ÖNEMLİ BİR SORUNU”

AK Parti olarak kadına yönelik şiddetle mücadelelerinin 21 yıldır sürdüğünü ve kararlı bir duruş sergilediklerini belirten Keskin, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da sıklıkla ifade ettiği ‘kadına şiddetin, insanlığa ihanet olduğu’ ilkesi, partimizin politikalarını belirleyen temel bir unsur. Bu anlamda pek çok adım attık. Kadının eğitim hakkı başta olmak üzere, fırsat eşitliği, iş gücü piyasasına ve karar alma mekanizmalarına katılımını, hükümetlerimiz öncelikli politika alanı olarak belirlediler.” diye konuştu.

Keskin, şiddetin sadece ülkenin değil, tüm dünyanın önemli bir sorunu olduğunu belirterek, canlarını yakan kadına şiddetle mücadele etmekte kararlı olduklarını, bu konuda asla toleranslarının bulunmadığını vurguladı.

AK Parti olarak, Anayasa’dan Türk Ceza Kanunu’na (TCK), İş Kanunu’ndan sosyal politika uygulamalarına kadar yüzlerce düzenleme ve kanunu hayata geçirdiklerini aktaran Keskin, şiddetle mücadeledeki kararlılıklarını 2002 yılındaki ilk seçim beyannamelerinde açıkça ortaya koyduklarını kaydetti.

Adalet Keskin, 2002’den bu yana pek çok düzenleme yaptıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti: “2003 yılında Aile Mahkemelerini biz kurduk. 2004 yılında Anayasa’da ilk defa ‘Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir.’ maddesini getirdik. 2005 yılında köklü bir Türk Ceza Kanunu düzenlemesi yaptık ve töre, namus gerekçesiyle işlenen suçların cezasını arttırdık. Yine 2005 yılında düzenlediğimiz TCK’da iki önemli düzenleme yaptık. Bakınız, kadına yönelik şiddet öncesinde suç olarak tanımlı dahi değildi. Bir suçu tanımlamazsanız ceza kanunu kapsamında, karşılığında ceza da uygulayamazsınız. Kadına yönelik şiddeti, ev içi şiddeti 2005 yılında ilk defa TCK’ya koyduk. Beraberinde cinsel saldırı fiili ilk defa, yine aynı dönemde suç olarak TCK’da tanımlandı.”

iddetle mücadele için 2012 yılında kapsamlı bir kanunu hayata geçirdiklerini ifade eden Keskin eğitimin, kadın-erkek eşitliği konusunda şiddetin önlenmesi için atılan en temel adım olduğunu söyledi.

Keskin, şiddetin sadece ev, sokak ve işyerleri ile sınırlı olmadığını ifade ederek, “Evde, sokakta, işyerinde yaşanan şiddet gibi, çatışmalara ve terör faaliyetlerine zorlanan kadınların yaşadığı şiddet ve savaş suçu nedeniyle, Bosna’da, Gazze’de yaşanan tüm şiddete karşı olduğumuzu buradan ifade etmek istiyoruz.” diye konuştu.

Şiddetin her türünü kınadıklarını belirten Keskin, “Şiddetle mücadelemiz AK Parti olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, kadın-erkek omuz omuza devam edecektir.” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme